Podpisovať sa alebo nechať darček anonymný?
Ahojte,
idem si k Vám po radu – možno trochu netradičnú, ale verím, že mi poradíte.
Dnes máme v rodine veľkú oslavu 40. narodenín (mamin bratranec) a neviem si dať rady s jednou vecou: ako je to s darčekmi na takýchto oslavách?
Myslím najmä to, či sa na darček/obálku podpisuje rodina, alebo sa to necháva anonymne (bez mena). Znie to možno zvláštne, ale doteraz to vždy riešila mama – a žiaľ, už nie je medzi nami –, tak som ostala trochu neistá. A môj interný radca, AI Četo Gepeto, mi veľmi nepomohol 😄
Ak by to pomohlo: máme pripravený darčekový kôš, ku ktorému chcem ešte priložiť obálku s poukážkou na vstup do wellness. Zatiaľ len provizórnu (neskôr odovzdám originál), preto aj riešim, či sa podpísať, aby vedel, od koho to je, alebo to nechať neutrálne.
Ďakujem každému za odpoveď! ❤️
Tak keď mu darček pri gratulácií predáte tak bude vedieť od koho to je. Tak zbytočne písať. Ak je tam pridaná gratulácia tak by som podpisala
@anonym_autor my podpisujeme, však nech vie od koho to má 😉
Jasné, ze podpísať.
Darcek odovzdavame pri gratulacii a nic nepodpisujeme. U nas nie je zvyk "polozit niekde na kopu".
Obalku vloz do kosa, alebo ju daj rovno oslavencovi do ruky
@anonym_autor na darček som sa neodpisovala, a peniaze som vždy dávala v obálke s pohľadnicou s venovaním od rodiny.
Jasné, že podpísať, u nás sa vždy dáva pohľadnica a tam sa podpise
Vyriesila by som to tak,ze by som dala do obalky darcekovu kartu/pohladnicu s blahozelanim a pod to sa vyslovene podpisat hodi.A k tej pohladnici dat financie,poukaz a uz nemusis nic navrch obalky podpisovat.Tak budu vediet od koho je dar.
@anonym_autor my k daru prikladáme prianie - tie pohľadnice v obálke - tam sa vždy podpíšeme a priložíme to k daru.
Do obálky vlož aj pohľadnicu s prianím, kde sa podpíšete. 🙂
@anonym_autor ja zvyknem dat dovnutra gratulacnu kartu, kde poprajem vsetko najlepsie a vsetci, ktori na darcek prispeli sa podpisu, pripadne napisem rodina Xyova…
@anonym_autor podpisar
jasné, že podpísať, pri gratuláciách nebude stíhať vnímať kto mu akú obálku podal a ešte stále vo veľa rodinách funguje zapisovanie kto komu čo dal, aby sa to potom vrátilo
Dávam k daru vždy papierové blahoželanie a do vnútra dám hotovosť alebo poukážku. Na blahoželaní je zväčša text, kde napíšem už len praje rodina Mrkvičková alebo Janko s rodinou. Ak tam je viac Jankov, tak praje Janko M. s rodinou.
podpísať.
@anonym_autor viem presne kto co dal aj pri vacsom pocte ludi, ale viem, ze su aj taki co si to nepamataju a potom sa bud manzela, manzelky, sestry a podobne pytaju ci nevie od koho to je. Ale nikdy nepodpisujem darcek.
@anonym_autor Podis sa. Urcite tym neurobis obrovsky spolocensky preslap.
Podpisat, pri gratulaciach clovek zabudne, kto mu co podal a nasledne sa v priblizne rovnakej hodnote dary vracaju, tak aby nemusel"vyzvedat", kto mu co dal

My si na tieto ceremonie nepotrpime, ale rozhodne by som sa podpisala a nedávala dar "anonymne".