Podpisujete sa na svadobné obálky s peniazmi?
Keď gratulujete po obrade novomanželom a dávate im ako svadobný dar peniaze v obálke, podpisujete k tomu aj nejaké venovanie? Aby akože vedeli, koľko euričiek od koho dostali?
ano, my sme mali na druhy den potom kazdemu jednemu pisali alebo volali a dakovali, dve obalky boli bez podpisu a nemali sme tusenia od koho to bolo...
Ja som tam len hodila vždy peniaze a zalepila, nedávala som tam žiadne prianie ani blahoželanie ani podpis...😀 teraz som prekvapená z tohto zistenia 😀 😀
@anonym_autor Ved peniaze vlozim do obalky, kde je aj gratulacna pohladnica.
Áno, do gratulačnej karty, ja rada píšem aj osobnejšie venovanie 😊
My zvykneme peniaze zalozit k blahozelaniu a to podpiseme.. po svadbe sme niektore obalky nevedeli indentifikovat lebo neboli podpisane alebo sa podpisali iba rodina xy ale rodinu s tymto menom mame 4 a teraz hadaj ktori to boli.
ano, dokonca poznam i nevestu co si vsetko dokladne zapisala a presne vedela aku sumu jej kto dal...samozrejme potom tak pristupovala/puje k tym ludom 🙂 podla ich stedrosti
Píšem osobne venovanie do gratulacnej karty v ktorom je aj obálka s peniazmi a samozrejme sa aj podpíšem.
Samozrejme, vždy kúpim peknú pohľadnicu, vypíšem venovanie, podpíšem sa a vložím peniaze.
Ja som tam len hodila vždy peniaze a zalepila, nedávala som tam žiadne prianie ani blahoželanie ani podpis...😀 teraz som prekvapená z tohto zistenia 😀 😀
@anonym_autor no je to dosť neosobné, nemyslíš? Aspoň trochu námahy si s tým daj nabudúce.
@anonym_autor ako majú mladomanželia vedieť, od koho to je? Ja som vložila vždy aj telegram dnu a podpísala sa aj krstnými menami mňa aj manžela, lebo priezviská môžu byž totožné v rodine.
@anonym_autor venovanie pisem preto, aby mali milu spomienku a preto ze im chcem popriat, nie preto aby vedeli kolko penazi bolo prave v tej mojej obalke 🙈 ale chapem, ze niekto riesi peniaze voac, niekto menej a niekto si dokonca pamata kto z hosti mu kolko dal a rozobera to, ci malo ci vela a nebodaj sa este urazi 🤦🏼♀️ takze kazdy zrejme podla seba, ale vo vsobecnosti sa podpisuje karta vnutri nie obalka zvonku.
To je divne, ze hodim peniaze a ani mu ani bu 😀 Ved ked uz niekomu nieco davam, tak sa podpisem. Nie preto, aby vedel, ze som mu JA dala peniaze, ale teda ze mu JA blahozelam.
Ja som to tak brala, že JA BLAHOŽELÁM osobne na mieste s tou obálkou tak som nepovažovala za dôležité prikladať ďalšie blahoželanie na papieri.
Fakt zaujímavé zistenie pre mňa, ďakujem každému za čas a príspevok na túto tému...
Samozrejme, blahoželanie v obálke a v ňom vložené peniažky.
@anonym_autor nie kvôli darčeku, ale je slušné sa podpísať, hlavne, ak to neotvaraju hneď.
vzdy som k peniazom dala aj blahozelanie do obalky, kde sme sa podpisali a niekedy som k tomu este dopisala aj nieco osobné alebo nad tym vytlacenym blahozelanim hore dopisala mena novomanzelov. hodit len tak peniaze do obalky podla mna nie je vhodne. ale mozno prisli na to od koho to je kedze predpokladam, ze vsetci ostatni sa podpisali
Ja som to tak brala, že JA BLAHOŽELÁM osobne na mieste s tou obálkou tak som nepovažovala za dôležité prikladať ďalšie blahoželanie na papieri.
Fakt zaujímavé zistenie pre mňa, ďakujem každému za čas a príspevok na túto tému...
@anonym_autor vieš čo, ja ako nevesta som mala toľko emócií v sebe, že som vôbec nebola schopná vnímať poriadne ani kto mi ruku podáva, nieto ešte čo hovorí a to sme mali do 30 ľudí 😂 proste som bola úplne rozčarovaná… na druhý deň bolo pekné si tie priania prečítať, v ktorom bolo koľko som neriešila, a ani nie 3 mesiace po svadbe už ani neviem úprimne… ale priania máme v jednej krabici s inými drobnosťami zo svadby zatiaľ odložené 😊
Samozrejme, venovanie s podpisom do obalky
@anonym_autor vieš čo, ja ako nevesta som mala toľko emócií v sebe, že som vôbec nebola schopná vnímať poriadne ani kto mi ruku podáva, nieto ešte čo hovorí a to sme mali do 30 ľudí 😂 proste som bola úplne rozčarovaná… na druhý deň bolo pekné si tie priania prečítať, v ktorom bolo koľko som neriešila, a ani nie 3 mesiace po svadbe už ani neviem úprimne… ale priania máme v jednej krabici s inými drobnosťami zo svadby zatiaľ odložené 😊
@lindous asi nepoznas vyznam slova rozcarovany. Je to sklamany. Ty si to myslela asi ocarena, spravne?
@anonym_autor ano
@lindous asi nepoznas vyznam slova rozcarovany. Je to sklamany. Ty si to myslela asi ocarena, spravne?
@anonym_eb4947 poznám, neviem vôbec prečo som ho napísala, vďaka za upozornenie 😂 v hlave som mala roztržitá, lebo veľa emócii, zároveň som myslela na presuny na hostinu, čo všetko tam treba atď…
@anonym_autor neboj, my tiež len tak v obálke🙂. Ja to nejak neriešim, že nevedia, že to bolo od nás... 😁. Ale tiež po tejto diskusii budem vedieť, že teda nestačí im osobne zablahoželať, treba ešte aj v obálke zablahoželať a podpísať sa, aby vedeli, že tá stovka je od nás. Mne na tom moc nezáleží, aby sa niekto ku mne správal podľa toho, koľko som mu darovala v obálke. Ja som taký ignorant, ak sa nesprávajú pekne, tak ok, beriem, že sa s nami nemusia.
Nie.
... normálne kúpiš v papierníctve blahoželanie s klopou na peniaze...
@anonym_autor ano
ano, dokonca poznam i nevestu co si vsetko dokladne zapisala a presne vedela aku sumu jej kto dal...samozrejme potom tak pristupovala/puje k tym ludom 🙂 podla ich stedrosti
@stvura To vážne, až tak ? Pekne vypočítavá.

áno, jasná vec