Poradíte, čo nezabudnúť pri svadbe so 150 ľuďmi?
Ahojte budeme sa brat :D mam stres ano no neviem co vsetko ma caka. Poradte mi prosim vas svoje postrehy co by ste na svadbu druhy krat dali a naopak nedali co vam prislo ako zbytocne. Co nam vobec treba? Budeme mat cca 150 ludi ( mam velmi velku rodinu). 🫣
150 ludi? Neprehanaj, ledva sa porozpravas s rodicmi a svedkami, nie to s dalsimi 140 ludmi 😆
Spravte si to ved ake chcete, ale pri organizacii pre spominanych 150 ludi zabudni na nejaku samoobsluhu a vypomoc kamaratov a rodiny, ale zajednaj si miesto sp servisom, ovela menej stresu... to by ale u mna platilo aj pre malu svadbu. My sme mali asi 45 hosti a aj tak som sa s nikym poriadne nerozpravala
No v prvom rade si prerátaj koľko taká sranda stojí.
@lindayaaa fuha a aj sa poznajú? My máme svadbu v septembri a máme pozvaných iba 30 ľudí k obradu a na obed iba rodina
musim zacat od zaciatku, lebo vsetko sa to vymazalo.
pre 150 ludi treba dobre vybrat salu.
u nas v okoli bol velky problem na tuto kapacitu. cize obehni a zisti kolko ludi vojde, plus rezerva na tancovanie a prirucne stolovanie. nie len cenu pozeraj ale obehni ako prve socialne zariadenie v akom stave su. ak bude svadba v zime nech je tam teplo. neverila by si aka kosa niekedy tam je a bol som na takej svadbe.
vyzdobu kto bude zabezpecovat? ak sama, tak nebudes vediet kde ti hlaha stoji ak externy, tak davas peniaze. hudba kapela, alebo dj?
ja som za zivu hudbu a tu treba aj porozmyslat koho. zase cena niekde inde ako dj.
neviem ci preferujete kameramana? dnes uz to moc neleti, ale ak ano potom treba aj fotografa. nikdy kameraman a fotograf v jednej osobe! budes sklamana.u nas sa riesili obaja.
fotograf ponuka aj fotobudku a je to super ako pre novomanzelov , tak aj hosti.- zase mas lahsie vrecko.
mas svadobne saty vybrate? ak ano super ak nie, tak nezavidim. pozicovna u nas skoro 3 roky naspat: vyskusanie siat polplatok 20€.
samozrejme obehnes aspon tri pozicovne a 60€
nezavratne pa pa. ak vyberies poplatok stornuju. my sme dali sit v salone. spokojnost velka. cena? asi rovnako ako pozicanie. radili sme sa, porovnavali a proste tak to dopadlo. spokojnost velika.
neviem co som este zabudol dodat.
@rozculena neviem mozno nema strop, ale 15 litrov bude malo.
@lindayaaa zabudol som dodat. chcete aj darceky pre hosti? dalsia polozka navyse.
este jedna vec ma napadla, teraz sa riesi tiez v rodine svadba a padla volba prenajatia celeho hotela v tatrach na cely vikend. v piatok rozlucka, sobota svadba a nedela dozvuky. cena sa nezdala privyskoka. samozrejme ako pre koho. zenich pekne zaraba v nemecku.
Hej hej ratam to ono 20000 asi max tam je strop. Neriesim ludi ale co by ste napr uz nedali alebo naopak vam chybalo na tej svadbe.
@frflos_nespokojny
@kitycat
Tu sa dozviete criepky. Registruj sa na stránke mojasvadba.sk, a tam nájdeš mrte príspevkov k merítku.
@lindayaaa my sme mali len spolocne kedenie z taniera s deravou lyzicou (ceska tradicia), krajanie torty, novomanzelsky tanec a prdkavky na zaver
Ziadne trapne kvizy, tomboly, nehadzala som kyticu ale strihala stuhy ( malo slobodnych).
Nasli sme miesto, kde bolo vsetko ( ubytovanie, jedlo, kolace piekla pani z dediny, kvety dobiezla pani z vedlajsej), vyzdoba iba drobnosti ( vlastne napisy na dary, fotokutik, nejake zalubene citaty), miesto bolo krasny maly statok a nebolo treba zdobit viac ako kvetmi na stoloch - minimum dekoracii ( ludia su schopni nakupit behune, zaclony na stolicky, pomoomy atd).
Jedlo menu od miesta. Fotograf aj kameraman boli, to nelutujem, aj DJ. Nedtalo to malo, noli sme bezdetni, teraz by sme orachy pouzili i ac, alw chceli sme svadbu s rodinou a kamaratmi + sme rok predtym boli na jiekolkych svadbach a odkukali sme co nie - malo jedla, predpotopna kapela co hrala snad 70te roky a nikto z nas 30nikov to nepoznal, prejazd na obradne miesto
@lindayaaa paaani,to uz je ina svadba 👍😃
My sme tiez mali viac ludi (42). A radi na nasu svadbu spominame. Aj ked to nebola "svadba snov" (zahradna) som spokojna. Zmenila by som len jednu vec - lepsie naplanovala fotenie. Bolo to na rychlo, bola jesen,nemali sme dost casu na denne svetlo, a chcela som fotenie v nasom miestnom kastieli, povolenie sa nam nepodarilo ziskat..asi by som dala fotenie extra - den po svadbe, kedy by sme sa v svad.satach a obleku nafotili vklude, mali dost casu, viac sa povenovali choreografii a manazmentu tohto..ale aj ked to nebolo tip top spominame radi a nicoho nelutujeme ☺️
@lindayaaa a este zelam vela stastia a lasky na spolocnej ceste zivotom ❤️
@lindayaaa my sme mali 110 ľudí aj s fotografom, DJ.....zaklad- veľká sála a dobré jedlo. Doteraz ľudia spomínajú na lokse a kačku ....
Mala som aj cepcenie a živú ľudovú hudbu, veľmi pekne.
Ten deň ti tak rýchlo ujde, že až, obrad, jesť, príhovor, fotenie, porozprávať s hosťami, zrazu cepcenie, polnoc, a kým som sa spamätala boli 3, všetko zjedene, ja hladná a bolo po svadbe.
Pre nás bolo dôležité aj ubytovanie hostí, polka rodiny z východu, kamaráti z čiech, a jedny z Nemecka.
Ja som mala svadbu pred 10 rokmi. A bola úplne bez stresov, išla by som do toho hneď aj zajtra.
Mali sme 60 ľudí, penzión celý pre seba, všetko na jednom mieste s noclahom od piatka do nedele s raňajkami pre ubytovaných z ďaleka (zo zahraničia, dokonca aj z Japonska mi prišla kamaratka). Bolo úžasne, už v piatok sme sa pochádzali, večer posedeli, trochu popili, na druhy deň tam prišla kaderníčka s kozmetickou, fotenie na mieste pred svadbou, obrad v zadu za penziónom...my sme sa nemuseli o nič starať, nikam chodiť...ozdoba atď všetko riešil penzión.
Mali sme starejšilo, ktorý bol takmer bez práce, lebo zábava bola super v plnom prúde a nechcel ju prerušovať hrami, Mali sme len jednu.
Takže ak by som sa mala vydávať, tak so to zopakujem v podobnom duchu, všetko na mieste, žiadne lietačky, proste si ten deň užiť plnými dúškami.
A súper na tom bolo, že sme mali na seba čas aj deň pred...takže hostia nie len ze prišli, ale sme sa im mohli aj venovať. Na čo pri 159 ľuďoch môžeš akurát tak zabudnúť. Ani nebudeš vedieť kto tam vlastne bol. Ver mi, že som ako rodina bola na svadbe, kde som ani len netušila, v akom príbuzenstvo vzťahu mi je nevesta či ženích a okrem svadby ich už nikdy nevidela... jedine ze by si ty a muž pochádzali z 9 súrodencov a pozývali len blízku rodinu a nie sesternice napr.z 2 či 3.kolena.
Ak chceš vedieť niečo konkrétne, kľudne sa pýtaj.
Nmja som napríklad tiež veľmi chcela živú hudbu ale dala son si poradiť a vzali sme DJ. Kapela robí veľké pauzy a viac sa pomaly sedí ako zábava. Neolutovala som. Bolo ozaj super a DJ ma určite väčší repertoár ako kapela. Alebo, ak financie dovolia, vzala by som aj aj.
My sme mali v Auguste 2019 cca 100 ľudí. Asi by som brala inú skupinu. Spravila by som tie košíky na toalety, len teta ,že netreba hotel sa o všetko postará. Inak všetko nám spravil hotel výzdobu.....
Miestnosť kde bude oslava musí mať kapacitu plus miesto na tancovanie. Fotograf, video, už dopredu si určí ci chceš len na oficiálne fotky a sobáš alebo komplet. Ak len oficiálne a sobáš, potrebuješ jednu osobu ktorá ti bude fotiť aj zvyšok. Sesternica mala svadbu 7 rokov dozadu asi 70 ľudí a fotila som ja a sestra na oficiálne foto mala fotografa. A dôležitá je dobra kapela. Mala naozaj super svadbu veľa sme sa zabavili aj vďaka kapele, ktorá sa chytila aj keď mali prestávku lebo sa spievalo a zvládli aj keď vypadol kvôli burke prúd a to tesne pred polnocou sa rozmýšľali ze ako spravia bravtovsky. Ak chceš cepcwnie, súbor ti treba, ak chceš svadbu v kostole nejakom konkrétnom s konkrétnym kňazom, to ti treba lebo nie všade s tým súhlasia. Ak matrika len je to jednoduchšie ale ked chceš niekde von treba to zabezpečiť. Šaty treba chodiť skúšať. Ideálne keď máš predstavu co by si chcela. Niekde za skúšku pýtajú peniaze, niekde nie. A vezmi so sebou niekoho kto ťa pozná a vie co ti ide. U nás je to mama. Vybrala šaty mne aj sestre. Sestra mala podmienku max 3 šiat a dlhý rukáv. 4 šaty si vybrala ktoré jej mamka vybrala a nemali dlhý rukáv ale boli jej dobre aj po posunuti svadby a vo 4tkm mesiaci bez úprav. Boli sme v salóne 30 minút. A len v jednom. Budúci manžel oblek košeľa a ci kravata alebo motýlik, v akej farbe. Košeľa by mala ladiť s farbou tvojich šiat. Potom popolnicne šaty. Prstene. Kaderníčka a vizážistka. Treba takú ktorá vie robiť dobrý make up a vlasy aby ti vydržali celú noc. Skúška je podstatná a aj predstava co by si chcela. Ci bude závoj alebo nie. Jedlo sa dava podla času obradu čiže ak bude o štvrtej tak o pol siedmej jedlo. Ci bude druhá večera podávaná alebo švédske stoly. Koláče ci budu len na stoloch alebo bude aj candy bar. Treba ti niekoho kto sa bude motať okolo stolov a rozprávať ss s hosťami, dolievat im, dopĺňať koláče. Pri sesternici ja so sestrou a jej mama. Priatelova neter keď sa brala tak on a svedok ženícha. Každý svoju časť rodiny lebo ich poznali. Treba vám vybrať pieseň na prvý tanec a aj si ho skúšať. Ideálne aj s tak širokou sukňou ako budeš mat na svadbe lebo to veľa spraví. My tiež plánujeme svadbu, wste sme sa nedohodli akú veľkú, ani kedy ale mame kňaza, ja šaty, dostala som od sesternice, idú sa upraviť len trochu aby boli iné a mne viac sedeli a polovička ich nevidela. Topánky už viem aké, on si ide aj so synom kupovať oblek. Mame predstavu aké chceme obrúčky a keď také nebudú dávame si robiť. Ja dokonca rozmýšľam ze si dám spraviť ako sériu so zasnubnxm. Mame jasno v tom aké jedlo, kde bude oslava, fotografa máme, hudbu v podstate tiež. Nakolko my na svadbe deti mat budeme, riešime to aj izbou na spanie pre krpcov, bude ich od 5 viac vo veku 2+ ci mala ci velka svadba 5 je počet ktorý 100% bude. Aj to si .ušité určiť ci chcete deti alebo nie. Rovnako pozvánky, vysluzky, koláče, sestra mali mat fľaše s domácou s nálepkou ich mien a dátumom plus mali byť menšie ako vysluzka s kolacmi. Nakoniec mali počas korony čiže mini svadba ale mali to už skôr objednane. Svedkov treba požiadať či budú a mat aj zálohu ak by nechceli. Ja chcem krstného, ak nebude chcieť ako pri sestre tak ju. Ja som bola jej. Ja mám dilemu aj čo s otcom lebo sa vysral na mamu a ma novu frajerku a neviem ci si nedá ako podmienku ze príde na svadbu s nou. A radšej oželieť na svadbe jeho ako mamu. Aj keď dúfam ze bude rešpektovať že ju tam nechcem
Ahoj, ako ti tu radia zaklad je dobre jedlo a dobra hudba 🙂 a ono to uz pojde same. Porad sa s personalom a jedlo dajte v rozumnych rozostupoch, nedavno som bola na svadbe, vsetko bolo uplne super, paradna zabava, ale veceru (predjedlo, polievku a hlavne jedlo) dali v kratkych casovych intervaloch, ludia nevladali pojest, nedojedene porcie nosili spať, o desiatej otvorili svedske stoly a pred polnocou uz nebolo co jest 😀 Tak isto s kolacmi, niekedy ak spravne pamatam sa ratali priblizne 3 kolace na osobu, ale teraz su v móde tie úplne mini kúsky makronky, minipavlovky....proste take jednohubky(ja osobne som si stihla zobrat jednu makronku), ale ludia si nosili aj po 5-10 kuskov a kolacov veru bolo malo. A este pri pozyvani sa popytajte co preferuju na pitie, nasi mladi mali v ponuke siroky vyber, ale napriklad biele vino museli este narychlo dokupovať a červene na druhy den odnasali plne kartony. Kazdopadne si zapamataj, ze vsetkych tak ci tak neulahodis. Prajem nech ti to dobre dopadne.
U nás napríklad bolo super že sme mali kačku a krkovičku a červenú kapustu a knedle. Dali sme že kvôli deťom 5 pizze....to sa zozralo behom 5 minút. Zbytočne veľa šalátov a polievky sme mali.
Určite by som už neriešila pierka pre hostí a podbradniky ku vzájomnému kŕmeniu 😅 Treba hlavne dobre vybrať DJ,to je základ,ja som mala na svojej svadbe perfektného a bola zábava do rána,teraz som bola na svadbe kamarátke a ten DJ,čo tam bol,bol jedným slovom hrozný,od cca.18:00 do polnoci hral asi 3-krat po polhodine,aj to pesničky typu "Topoľčianska zlatokopka",no nič horšie som na svadbe nezažila,hlavne,že som ho nonstop videla s plným tanierom,nasilu sme sa udržiavali aby sme vydržali na tej svadbe aspoň do druhej ráno,keď už sme kvôli nej tak ďaleko cestovali 🙈
@babydesire ja som tak stretla kamarátku 4 dni po jej svadbe,vyčesanú a vymaľovanú v svadobných šatách😂, myslela som,že mi haraší😂😂🍾,ale išli robiť svadobné fotky❤️
Ahoj, ja plánujem práve svadbu na tento rok. Žiadne stresy nemám, ale teda nás bude 50 aj s fotografom a DJom. Pre mňa je pase starejsi, nakoľko nechceme odobierku a moderovať svadbu nám bude DJ, budeme mať fotobudku na dve hodky, hotel kde mame hostinu ponúka aj ubytko pre cez poľných. Najdôležitejšie je vybrať kvalitné jedlo a DJa, aby sa ľudia bavili. A hlavne, žiadne stresy, pokiaľ sa vy dvaja dostaviť, tak to najdôležitejšie prebehne 🙂
@lindayaaa jedine co sa dalo vylepsit, tak vacsi candy bar 🙂
iba sa po nom zaprasilo.
na svadbe sme mali super kapelu a nebol problem vybrat tu pravu, nakolko cela rodina su hudobnici , zahral zenich so svojovou kapelou ako bonus a nedal sa zahanbit ani svadobny otec a ten mal zase svoju kapelu.
druzicky sa postarali o program aj zenichov brat bol super.
@lindayaaa mali sme v rodine v jeseni svadbu, objednali si catering, ktorý zabezpečil všetko. Výzdobu, predjedlo, polievku, hlavné jedlo a teplé pulty. Počet ludí 100. Bola živá kapela, ktorá všetkých zdvihla zo stoličiek, skutočne to malo grády a bola z toho jedna veľká svadobná partyzurka 🫣.
@nominka86 no,aspon mam cennu skusenost az raz (snad) budem svadobna mama 😄

@lindayaaa ešte sa takéto veľké svadby zvyknú robiť?to už ozaj na pôžičku 😀 my sme mali super svadbu,zopakovala vy som si ju ešte raz.zaklad je chutne jedlo a kapela/DJ,ale takí ,čo vedia zo stoličiek ľudí stavať 😀🤸