Poraďte chlapčenské meno
Baby chcem Vás poprosiť o radu. Nevieme s manželom vybrať vhodné chlapčenské meno k priezvisku Kováč. Páčia sa nám Damián, Dominik, Matej, Michal, Martin, Maroš, Peter, Šimon, Andrej a mne aj Filip, ale nejako mi to nereže k priezvisku.dakujem za tipy.
Šimon sa mi najviac paci.A mam kolegu vola sa Peter Kovac a v pohode.Filip mi k tomu nesedi.
Dominik Kováč - dve K vedla seba ...mne sa to blbo vyslovuje
Damián - dajme tomu teraz velka moda
Michal Kováč to ako ten prezident
Peter Kováč....ked otvoríš telefonny zoznam ešte ten stary listovací tak cele strany mena Peter Kováč...
so šimonmi s uz tiež roztrhlo vrece...
Andrej, Filip, Matej...mne sa k tomu hodia.
Ale tak to vy/ty musíš tak niekde v kutiku duše citiť, ze ake meno...večer ked sa ukladaš na spanok alebo v čase pohody a tak spytaj sa aj dieťatka ze ak ,,sa chce volat,,mozno ta napadne nejaka myšlienka. Viem ze to znie blaznivo ale ,,funguje to,,.
@sardinka335 s tym telefonym zoznamom si mi pripomenula, ako som ho takto citavala a listovala v nom ako dieta 😀
K priezvisku Kovac ide takmer kazde meno. Je to aj moje rodne priezvisko 🙂 my, ak to bude chlapec, budeme mat Palka 🙂
@sardinka335 - neviem prečo ako teraz "veľká móda" ? ja mam kamarátku Damianu a ma 30 rokov:D
@jane24 vieš, sto ľudí, sto chutí. Dala si veľmi ťažkú otázku, lebo každá Ti tu napíšeme niečo iné a budeš mať ešte väčšiu dilemu :D... priezvisko je také bežné..čiže k nemu by len také slovenské meno šlo, ale daj podľa svojho citu... tvoj vnútorný inštinkt Ti napovie..ja poznám kombinácie Atilla, Ivan, Ladislav a Patrik Kováč...no tak si vyber... :D ... a inak aj môj syn to má tak, že končí a začína priezvisko tým istým písmenom, ale vtedy sme si to nejak ani neuvedomili a dali, lebo meno sa nám páčilo :d.. mne osobne sa najviac z tvojej "ponuky" páči Andrej, Matej a Filip
Môj syn je Damián. Ja som mala jasno. Sused je Kováč a tiež dal pekné Adam Kováč - také slovenské ...
tém je veľmi veľa o chlapčenských menách, napr.:
https://www.modrykonik.sk/forum/vyber-krstneho-mena-pre-dieta/najkrajsie-mena-pre-chlapcov-vase-tipy-a-navrhy/
kludne aj nieco dlhsie by sa hodilo.. typu alexander, vladimir, miroslav.. mne osobne sa uz prejedli adamkovia,matuskovia,matejkovia.. tieto odrody mien na M mi nesedia,jedine martin a marian.. my mame maxima (a najviac ma vie vytocit,ked mu povedia maximilian),ale mame neslovenske priezvisko,takze to sedi dobre..
Damián, Matej a Andrej s tých čo si vybrala. Ale necítiš, ktoré sa ti páči najviac?
Ja by som chcela Sebestiána, ale priateľovi sa nepáči a vyberať mená vraj ešte máme čas..
Tiez si myslim,ze to musis citit 😉 jasom vedela,ze budem mat maxima este daleko predtym ako som spoznala jeho otca 😀
Ale dievcenske ma naopak nekoplo nikdy ziadne
Meno pre prvého syna sme tiež mali hneď, ešte som ani nevedela že som tehotná, a teraz nejak neviem... Keby som neverila xy ultrazvukom tak poviem že bude možno dievčatko🙂
Urcite by som nedala Michala a Petra. Tych je s tymto priezviskom habadej. A teda aj kvoli prezidentovi.
Mate druhe najrozsirenejsie priezvisko na Slovensku, preto treba vyberat tak, aby to nebola uplna klasika aj s menom aj s priezviskom, nieco velmi vseobecne, ako napr. Jan Novak (z nich ako tu uz bolo niekde spomenute, najdes v telefonnom zozname na niekolko stran), na druhej strane netreba k priezvisku nejako "nasilne" pridavat zahranicne meno. Volila by som zo slovenskeho kalendara, ale menej pouzivanejsie, aby ho meno aspon trosku odlisovalo, kedze priezvisko je vseobecne velmi rozsirene a pravdepodobne si ho malokto podla neho zapamata.