Poraďte moderné meno
🙂
podľa mňa sú naj tie tradičné, sme predsa na Slovensku, tak prečo dávať zahraničné a kdejaké poslovenčené mená?! A ak predsa dačo trocha netradičné, tak určite Olívia 🙂
teraz ma napadlo...kamarátka práve vo štvrtok porodila synčeka Daliborka...síce normálne slovenské meno,ale už pekných pár rôčkov sa tu v našom okolí žiadny iný Daliborko nenarodil....
Mená, ktoré máš vybraté sú pekne, aj keď sú staré. Používali sa ešte pred našim letopočtom🙂 Súhlasím s ostatnými, daj meno, aké sa ti páči. Nehlaď na to či je moderné alebo nie. Ja mám vybraté meno Eliáš. Je zo starého zákona, takže moderné určite nie je, ale nie je ani moc používané V top 5 chlapčenských mien sa nachádza aj Adam. A aké je to staré meno! Veď sa tak volal prvý človek! Aj ostatne chlapčenské mená v štatistike pochádzajú z Biblie.
môj synček je Viliam. je to tiež staré meno,ale nie je ošúchané a páči sa aj rodine 🙂
my ešte nemáme vybraté, ale chcela by som pripomenúť aj na vzťah meno-priezvisko, je to dosť časté, že absolútne nekorešpondujú a vyznieva to komicky, vidím to v škole,
a čo by ste povedali na dievčenské mená Rozália a Sidónia?
môj syn sa volá Martin. K nášmu priezvisku by tie hypermoderné mená zneli ako z osady. Ak by sa rozhodol žiť v inej krajine, meno mu hádam nezhovadia. Ja keď som počula lektora, ako moje meno vyslovuje (Mirozlaaavaaa), díky moc, rehotala som sa. Nepáčia sa mi také dlhokánske mená.
@ivinka77 a vsetky su zo serialov :P
Nechcem sa nikoho dotknut, ale niektore mena su az fakt "prilis", pomaly to v skole ani vyucujuci nebudu vediet precitat a ostatni napisat.... menej hrdinov zo serialov a romanov by sme mali prenasat na nase deti a pozriet sa na realny zivot a predstavit si dieta ako DOSPELE, ako sa asi bude citit... Esmeralda, Maria Terezia Juan... alebo uz pomaly archaicke mena, z ktoreho moze mat mlady clovek akurat tak traumu aj ked maminke prislo IN byt ina 🙂)))
@laskavamama Jerguš úžasné, začínam nad ním rozmýšľať, len ako ho volať inak, zdrobneninou? poznáte takého?
Ak das Palko, Anicka, Zuzana, Janko, tak mozno nebudu mat siroko daleko ziadneho menovca 😉 Vobec nemam nic proti tym novsim menam, ale tolka snaha o odlisenie sa sposobila ze toho odlisneho je tolko, ze uz je vo vacsine a teda vobec nie je vynimocne. Ale co sa komu paci, to detom da, no ak chce odlisnost, mozno nevydrzi dlho a bude to vsednost, preto by som vyberala co sa mi paci nie co nikto nema
U nas v skolke je Ella Joana alebo Tajana a to som nenapisala priezviska ... niekedy to rodicia detom akoby za trest vybrali
My mame Karolinku, ale velmi sa mi paci aj Viktoria alebo Natasa. Pre chlapca absolutne neviem 🙂.

Velmi dlho som nikde ani nikoho nepocula, ze by dal dievcatku meno Perla, 12.2. , mala som spoluziacku a volali sme ju Perlicka 🙂