icon

Poraďte moderné meno

patik114
23. jan 2014

🙂

takyna
26. jan 2014

Velmi dlho som nikde ani nikoho nepocula, ze by dal dievcatku meno Perla, 12.2. , mala som spoluziacku a volali sme ju Perlicka 🙂

naruto
26. jan 2014

@takyna moja sesternica ma dceru Perlu uz 12-ročnú....a veru je jediná široko ďaleko🙂

hviezdickaa28
26. jan 2014

podľa mňa sú naj tie tradičné, sme predsa na Slovensku, tak prečo dávať zahraničné a kdejaké poslovenčené mená?! A ak predsa dačo trocha netradičné, tak určite Olívia 🙂

davidka27
26. jan 2014

my máme Natalie Sofiu

naruto
26. jan 2014

teraz ma napadlo...kamarátka práve vo štvrtok porodila synčeka Daliborka...síce normálne slovenské meno,ale už pekných pár rôčkov sa tu v našom okolí žiadny iný Daliborko nenarodil....

veroniqe1
Autor odpoveď zmazal
slnieckoelias
27. jan 2014

Mená, ktoré máš vybraté sú pekne, aj keď sú staré. Používali sa ešte pred našim letopočtom🙂 Súhlasím s ostatnými, daj meno, aké sa ti páči. Nehlaď na to či je moderné alebo nie. Ja mám vybraté meno Eliáš. Je zo starého zákona, takže moderné určite nie je, ale nie je ani moc používané V top 5 chlapčenských mien sa nachádza aj Adam. A aké je to staré meno! Veď sa tak volal prvý človek! Aj ostatne chlapčenské mená v štatistike pochádzajú z Biblie.

bialica
20. feb 2014

@patik114 ....keď to meno výjde z módy, vymeníš ho, ako kus oblečenia zo skrine?... bez urážky, len zo zvedavosti sa pýtam 😀

jankavrutky
20. feb 2014

môj synček je Viliam. je to tiež staré meno,ale nie je ošúchané a páči sa aj rodine 🙂

helmanka
20. feb 2014

my ešte nemáme vybraté, ale chcela by som pripomenúť aj na vzťah meno-priezvisko, je to dosť časté, že absolútne nekorešpondujú a vyznieva to komicky, vidím to v škole,
a čo by ste povedali na dievčenské mená Rozália a Sidónia?

adeala
20. feb 2014

@helmanka poznám jednu Rozáliu, nenávidí svoje meno a všade sa predstavuje ako Rose - je to mladá baba, cca 25r.

helmanka
20. feb 2014

@adeala to verím 🙂

adeala
20. feb 2014

@helmanka proste nie vždy platí, čím viac je meno zakorenené v našom kalendári, tým viac adidas 😅

flower72
20. feb 2014

môj syn sa volá Martin. K nášmu priezvisku by tie hypermoderné mená zneli ako z osady. Ak by sa rozhodol žiť v inej krajine, meno mu hádam nezhovadia. Ja keď som počula lektora, ako moje meno vyslovuje (Mirozlaaavaaa), díky moc, rehotala som sa. Nepáčia sa mi také dlhokánske mená.

simca06022011
20. feb 2014

@ivinka77 a vsetky su zo serialov :P

Nechcem sa nikoho dotknut, ale niektore mena su az fakt "prilis", pomaly to v skole ani vyucujuci nebudu vediet precitat a ostatni napisat.... menej hrdinov zo serialov a romanov by sme mali prenasat na nase deti a pozriet sa na realny zivot a predstavit si dieta ako DOSPELE, ako sa asi bude citit... Esmeralda, Maria Terezia Juan... alebo uz pomaly archaicke mena, z ktoreho moze mat mlady clovek akurat tak traumu aj ked maminke prislo IN byt ina 🙂)))

laskavamama
20. feb 2014

Mne Eliska a Sebastian...a este sa mi paci meno Jergus

helmanka
20. feb 2014

@laskavamama Jerguš úžasné, začínam nad ním rozmýšľať, len ako ho volať inak, zdrobneninou? poznáte takého?

sissmiss
20. feb 2014

Ak das Palko, Anicka, Zuzana, Janko, tak mozno nebudu mat siroko daleko ziadneho menovca 😉 Vobec nemam nic proti tym novsim menam, ale tolka snaha o odlisenie sa sposobila ze toho odlisneho je tolko, ze uz je vo vacsine a teda vobec nie je vynimocne. Ale co sa komu paci, to detom da, no ak chce odlisnost, mozno nevydrzi dlho a bude to vsednost, preto by som vyberala co sa mi paci nie co nikto nema

adeala
20. feb 2014

@sissmiss poznám 5 dievčat s menom Anna vo veku 0-1 rok 🙂 v poslednej dobe sa to docela rozmáha

sisa_h
20. feb 2014

U nas v skolke je Ella Joana alebo Tajana a to som nenapisala priezviska ... niekedy to rodicia detom akoby za trest vybrali

carrie4
20. feb 2014

@adeala meno Anna je velmi populárne... moja takmer 4 ročná mi už pár krát zahlásila, že ked vyrastie bude sa volať Anna (samozrejme jej meno je uplne iné )... inak my žiadnu Annu nepoznáme 🙂

sissmiss
20. feb 2014

@adeala uz na to prisli asi 😅 Tak este Zuzka, Ferko, Janko, Palko...mozno...a za5 rokov budu tieto mena vo vacsine a za 10 uz zase nie....

adeala
20. feb 2014

@sissmiss veď to je normálne, neviem si predstaviť, že by sa všetky generácie volali Miško, Ferko, Jurko, Anička, Katka 😀 To by sme museli už dávať poradové čísla ako na pokeci 😀

darinakuruczova
20. feb 2014

Môj syn sa volá Markus a moja dcera Lamia

kika46
20. feb 2014

Moja dcerka sa vola Júlia.

veronicka1901
20. feb 2014

My mame Karolinku, ale velmi sa mi paci aj Viktoria alebo Natasa. Pre chlapca absolutne neviem 🙂.

simimi
20. feb 2014

Moja neterka sa volá Xénia a môj syn po pradedovi Maximilián

gabikula
20. feb 2014

@helmanka , ja Jerguša poznám vyše 2,5 ročného , tiež som pri prvom nad tým menom rozmýšľala, ale u manžela neprešlo.

helmanka
20. feb 2014

@gabikula a ako ho volajú?

gabikula
20. feb 2014

@helmanka Jerguš, Jerguško , ale je to riadny lapaj 🙂