Potrebujem zálohu pri organizovaní oslavy pre staršieho človeka?
Ahoj, plánujeme oslavu pre staršiu osobu - ktorej občas nie je, teda môže sa stať, že nezvládne na oslavu prísť.
Nevadí, riskneme to - šlo by o oslavu pre cca 15 ľudí - ešte sme nič také neplánovali - zaujíma ma, či sa dáva vlastne nejaká záloha a v prípade, že by sa oslava nekonala, si túto zálohu nechajú? Alebo je to v každej reštaurácií inak?
Vopred Ďakujem ❤
Ked sa oslava nekona tak platba sa kona ajtak. Resp ak dodrzis nejaku fakt dlhu a predom stanovenu lehotu tak to este maju sancu preobsadit.
@martinmmartin Teda nenechajú si len zálohu, ale platím aj zbytok ceny?
Pre tolko ludi by som asi urobila iba rezervacku a jedlo si objedna kazdy to co chce. Podla mna celu sumu,ved oni si nato nakupia,nachystaju a vas nikde....cize logicky celu sumu
@anonym_autor chod tam, kde ti iba zarezervuju stol a nezoberu zalohu, 2 dni predtym potvrdis ucast a mozes vybrat jedlo- aby ste nemuseli cakat potom dlho a vsetko aby mali
Pre tolko ludi by som asi urobila iba rezervacku a jedlo si objedna kazdy to co chce. Podla mna celu sumu,ved oni si nato nakupia,nachystaju a vas nikde....cize logicky celu sumu
@petulda333 Tak by sme chceli, rezerváciu a každý by si objednal, čo by chcel. Možno nás bude aj menej.
@anonym_autor chod tam, kde ti iba zarezervuju stol a nezoberu zalohu, 2 dni predtym potvrdis ucast a mozes vybrat jedlo- aby ste nemuseli cakat potom dlho a vsetko aby mali
@lacibo Ale aj za tú rezerváciu asi treba zaplatiť? Možno sa pýtam ako somár, ale ešte som to nikdy neriešila. Ďakujem.
@petulda333 Tak by sme chceli, rezerváciu a každý by si objednal, čo by chcel. Možno nás bude aj menej.
@anonym_autor my sme zalohu neplatili pri len rezervacii stolov
@anonym_autor podľa toho kde to organizujes. Či ťa poznajú,či berú zálohu za sálu/miestnosť, či objednavas dopredu jedlo. Veľa možností. Musíš zavolať tam kde to chces mať a presne ti povedia.
Sú reštaurácie, ktoré berú a aj také kde stačí deň dopredu oznámiť či áno či nie. Treba sa popýtať v konkrétnych reštauráciach. Ja osobne by som takú oslavu zorganizovala doma, keď nevieš či dokonca oslávenec bude schopný alebo nie a ani koľko ľudí presne príde.
Sú reštaurácie, ktoré berú a aj také kde stačí deň dopredu oznámiť či áno či nie. Treba sa popýtať v konkrétnych reštauráciach. Ja osobne by som takú oslavu zorganizovala doma, keď nevieš či dokonca oslávenec bude schopný alebo nie a ani koľko ľudí presne príde.
@sense Jedná sa o august, tak dúfam, že je ešte dosť času.
ono zavisi aj od toho, ci to chcete ako uzavretu spolocnost, alebo nie, zvycajne ak v ramci beznej prevadzky tak staci len rezervacia stolov, ak chcete celu miestnost pre seba, tak tam budu chciet zalohu za prenajom
my sme platili zálohu.
to asi bez toho ani nejde a to ma prosím pekne v rešt. poznali.
neviem kde chceš robiť oslavu - ale ja som už robila niekoľko osláv za posledné roky - a žiadnu zálohu som nedávala…
ja rezervujem stôl v reštike - a vybavené. ak dopredu dávam nejaké menu - vtedy chcú reštaurácie aspoň deň dopredu upresniť počty…
neviem kde chceš robiť oslavu - ale ja som už robila niekoľko osláv za posledné roky - a žiadnu zálohu som nedávala…
ja rezervujem stôl v reštike - a vybavené. ak dopredu dávam nejaké menu - vtedy chcú reštaurácie aspoň deň dopredu upresniť počty…
@biba_18 len problem je, ze oni mozno nepridu a restika bude stratova. Mozno by to prenajala inemu a mala zisk. O to ide.
@biba_18 len problem je, ze oni mozno nepridu a restika bude stratova. Mozno by to prenajala inemu a mala zisk. O to ide.
@mk1111111111 tak hádam by dali dopredu vedieť že neprídu… a len keď rezervujú stôl, rezervácie platia spravidla 15 minút po termíne…
@mk1111111111 tak hádam by dali dopredu vedieť že neprídu… a len keď rezervujú stôl, rezervácie platia spravidla 15 minút po termíne…
@biba_18 ved pise, ze oslavenec je nevyspitatelny
@biba_18 ved pise, ze oslavenec je nevyspitatelny
@mk1111111111 čomu nerozumieš, že pokiaľ budú rezervované iba stoly - 15 minút po termíne to už uvolnia pre iných? samozrejme, záleží aká reštika kde - ale ja čo robievam oslavy, nikdy nebol problém…
Kazda restauracia to ma inak, spravidla musis za rezervaciu stolov zaplatit. Ale niektore maju napr ak do 24h das vediet tak neplatis.
@anonym_autor ak je problem s tym, ze oslavenec nemusi dorazit, tak prevo to nespravis doma?
Aky ma byt dovod nepritomnosti? Vy tam budetevsefiet, nedorazi tak odidete bez jedla?
@mk1111111111 čomu nerozumieš, že pokiaľ budú rezervované iba stoly - 15 minút po termíne to už uvolnia pre iných? samozrejme, záleží aká reštika kde - ale ja čo robievam oslavy, nikdy nebol problém…
@biba_18 tak, my chodime do takych restauracii, kde ak rezervuju, tak ini nemozu prist. Nie su len prazdne restauracie, "Aby si rozumela"
Takže ak oslávenec nedorazí rovno sa všetci dvihnete a pôjdete domov? Ja by som sa normálne najedla a tú jednu porciu mu doniesla domov. Ako funguje daná reštaurácia zistíš keď im zavoláš.
@biba_18 tak, my chodime do takych restauracii, kde ak rezervuju, tak ini nemozu prist. Nie su len prazdne restauracie, "Aby si rozumela"
@mk1111111111 myslím že v prázdnej bude vačší problém keď to zrušia, že…
@lacibo Ale aj za tú rezerváciu asi treba zaplatiť? Možno sa pýtam ako somár, ale ešte som to nikdy neriešila. Ďakujem.
@anonym_autor Najlepsie je sa dohodnut priamo s tou restauraciou. Ja som zatial nikde nedavala zalohu a boli to rozne oslavy, narodeniny, krstiny v roznych restauraciach. Co viem, zalohy sa platili pri svadbach. Normalne som v restike dohodla datum, cas, pocet hosti a ked sme prisli, mali sme rezervovane pospajane stoly a tak si kazdy objednal z jedalneho listka co chcel, len to dlhsie trvalo (18 ludi). Okrem nas sedeli v miestnosti aj ini hostia. V inej restike som dopredu dohodla bud jednotne hlavne menu alebo svedske stoly, pripitok ale to sme mali rezervovany samostatny uzavrety salonik. Raz sme museli pre chorobu prekladat termin, cize akoby zrusenie ale bolo dohodnute s restikou kedy najneskor treba to oznamit a bolo to v pohode, objednali sme si iny termin. Ked mas jednotne menu alebo svedske stoly, tak to kuchar nachysta vopred, cize necakate, roznasaju ked sa usadite. Ked si kazdy objedna co chce, tak nie vsetci naraz zacali jest, pri 18 ludoch niektorym doniesli neskor.
@anonym_autor ak je problem s tym, ze oslavenec nemusi dorazit, tak prevo to nespravis doma?
Aky ma byt dovod nepritomnosti? Vy tam budetevsefiet, nedorazi tak odidete bez jedla?
@kitycat Je to staršia pani, ktorá nikdy v živote nemala oslavu v reštaurácií, vždy to robia doma, bude mať okrúhle výročie, teda myslím si, že aj ju odbremeníme, že nemusí nič chystať, aj prekvapíme.
@kitycat Je to staršia pani, ktorá nikdy v živote nemala oslavu v reštaurácií, vždy to robia doma, bude mať okrúhle výročie, teda myslím si, že aj ju odbremeníme, že nemusí nič chystať, aj prekvapíme.
@anonym_autor ty si ta, ktora sa tu pytala, ci si mas zaplatit jedlo na oslave, kam si pozvana a nakoniec sa z toho vyklulo to, co tu popisujes….? ;)
My teda chodime pravidelne do restauracie na oslavy, najcastejsie Ba a nikdy v zivote sme neplatili zalohu za rezervaciu stolov. Ak sme oslavu museli zrusit, volali sme hned ako to bolo jasne a stoly normalne uvolnili pre inych hosti. Ziadny problem nikdy nebol. Ani zmena poctu osob nie je problem (ak vas pride menej)
@anonym_autor ty si ta, ktora sa tu pytala, ci si mas zaplatit jedlo na oslave, kam si pozvana a nakoniec sa z toho vyklulo to, co tu popisujes….? ;)
My teda chodime pravidelne do restauracie na oslavy, najcastejsie Ba a nikdy v zivote sme neplatili zalohu za rezervaciu stolov. Ak sme oslavu museli zrusit, volali sme hned ako to bolo jasne a stoly normalne uvolnili pre inych hosti. Ziadny problem nikdy nebol. Ani zmena poctu osob nie je problem (ak vas pride menej)
@guudy tiež si myslím, že je to tá.
Autorka, tak prakticky.
Ak chceš len rezervovať stoly, prídete, objednáte a finito, neplatí sa za rezerváciu (zväčša).
Ak chcete samostatnú miestnosť alebo vyzdobiť stoly alebo objednať vopred predjedlo/polievka/hlavné, platí sa. A platila by si, aj keby ste to tesne predtým zrušili (ak niekoľko dní skôr, ešte možno nie. Ak v daný deň, rozhodne platíte minimálne zálohu. No kľudne vám môžu dať aj náklady za suroviny, ktoré nakúpili. Záleží na podniku).
Keďže chcete prekvapiť niekoho, o kom si nie ste istí, či príde, rezervujte si len stoly, žiadny salónik/súkromná časť.
@anonym_autor starsia pani, hmm..
Svokra? Mama ? Kolegyna? Suseda? Babka? Teta? 🤷♀️
A oznamit, ze by ste ju radi pozvali na obed do restauracie, ze co ona na to?
Preroze sa mi zda, ze si si snad nikdy nerezervovla ani stol v restauracii 🙂 to prosim neber alo urazku

Ked sa oslava nekona tak platba sa kona ajtak. Resp ak dodrzis nejaku fakt dlhu a predom stanovenu lehotu tak to este maju sancu preobsadit.