Požiadali ste muža o ruku?
Ahoj žienky, zaujímalo by ma, či je tu niektorá taká, ktorá požiadala muža o ruku. Ak áno, ako ste to spravili? Ako to dopadlo? Ja sa na to totiž chystám a zaujímali by ma skúsenosti iných žien. Ďakujem 🙂
@moonlight1210 to je fakt, že oficiálne Pali požiadal o ruku mňa, resp. mojich rodičov o mňa. Keď si predstavím, že by som ho doslova požiadala o ruku, ja jeho, ten akt, to, čo bežne robievajú muži, asi by som ho pred ním samým strápnila. Necítil by sa v tej chvíli ako muž, myslím, že by som pokazila celú romantiku. Muži radi dobývajú, aj keď niekedy - než sa tí rozkývu… 😄
autorka: ja celkovo nechápem (a nikdy som nechápala, čo som živá), pojem "žiadať o ruku".... mne sa teda bridí aj tá klasická tradícia, že muž ženu "požiada o ruku" 😀 neviem teda, koľko máš s tým svojim rokov (teda koľko ty a koľko on), ale čo tak normálne sa ho opýtať, že čo on na to, žeby ste sa mohli aj vziať? že by si si vedela predstaviť s ním život? manželstvo? ja teda nepoznám chlapa ani jediného, ktorý by tieto trápne ceremónie robil s radosťou. myslím si, že priama reč ich určite osloví (a možno aj oslní) viac, než tie starobabské zvyky 🙂
@mijunik trošku som sa pobavila. ak si pod pojmom "muži radi dobývajú ženy" predstavuješ to, že muži sú nadšení nejakou žiadosťou o ruku, tak dovi-dopo 😀 dobývanie ženy a jej občasné dobytie spočíva naozaj v niečom úplne inom 🙂
Tak mne sa stalo, ze som chalana prvykrat pobozkala na rande, s tym som nemala problem, ale ziadat chlapa o ruku, to niee. Ved to by som mala pocit, ze ho do toho nutim, lebo ved keby sa chcel sobasit, tak ma poziada sam. A to som podla mna celkom open-minded, ze nie som za nejake prisne vymedzene muzsko-zenske role a rodove stereotypy. Len by som skratka mala pocit, je so mnou v manzelstve z donutenia.
Ano, ja som svojho muza poziadala o ruku a nie som ani zufalka, ani stihacka, ani nic podobne. Po 8 rokoch manzelstva ma moj muz stale lubi a nevie sa ma nabazit. Vedeli sme, ze sa chceme vziat, rozpravali sme sa o tom. Ked som sa od lekarov dozvedela, ze moj otec ma pred sebou posledne mesiace zivota, poziadala som v ten den muza o ruku a ziadna romantika sa nekonala, on bol vtedy v UK, ja doma, takze uplne sucho cez telefon, svadbu sme zbuchali malu a narychlo, ale nikdy to nebudem lutovat, viem, ze otcovi sa odchadzalo aspon o cosi lahsie s vedomim, ze neostanem na svete sama, ale zakladam si vlastnu rodinu. A ja som si ako nevesta nezelala nic ine, len aby sa toho dna moj otec dozil. Nebyt tejto vypatej situacii, neviem, ci by som to niekedy urobila, resp.urcite by som sa s tym neponahlala, boli sme vtedy len rok spolu. Ale nepride mi to nijak divne, dokonca aj priezvisko ma muz po mojom otcovi. Inak fungujeme uplne normalne 😁 urcite nerobim muzske prace za mojho manzela, naopak s radostou to prenechavam na neho. Lubime sa, aj sme sa vzdy lubili, preto nevidim dovod hrat nejake hry na nedostuonu a pod.
No len teda po precitani vsetkych komentarov by som rada doplnila, ze naozaj by som o ruku neziadala muza, ktory nema zaujem 😀 Ja som vedela, ze moj muz si ma chce vziqt, bola to len otazka casu a ten som nemala, tak som konala. Ale ak by sme to predtym neprebrali, alebo by som od neho citila nejake naznaky cuvania, tak by som do toho nesla. Ja som teda tvoju minulu temu nezachytila, ale bolo by fajn, keby sem niekto hodil link, aby sme si mohli precitat, o co tam medzi vami ide.
Strapnis seba, strapnis chlapa
Treba pozerat menej americkych chujovin v telke 😉
@lindusss2016 pravdepodobne to bolo toto
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/ziadost-o-ruku-5/
Omylom som zmazala co som písala..
Žena, keď ty si písala pred týždňom tu somarinu, že chces požiadať chlapa o ruku, tak si uvedom, že keď raz ta chlap nechce a ma "čas," tak proste sa oženiť nechce! Nedochádza ti to?
Aj keby bolo opačne, že chlap žiada ženu, ale ona ho nechce, tak si ho nevezme.
A neviem, ktorý chlap by bol taky hlúpy, že by silou mocou klakal pred ženou, ktorá mu otvorené povie, že "sa vydávať nechce lebo to ma čas"
Tak prečo to chceš robiť ty? (ak teda si ty autor tej minulej témy. Ak nie, ospravedlňujem sa. Ale aj tak môj názor je, že chlap žiada o ruku ženu a hotovo)
@panelacikova juj, to nie. 😄 Ale chlapi sú od prírody dobyvatelia, bojovníci, majú radi mužské úlohy. No a keďže žiadanie o ruku sa v našej kultúre ustálilo ako mužská záležitosť (neviem, ako je to v iných kultúrach), no tak túto mužskú záležitosť nechajme mužom. Od prírody by sa však asi žiaden muž dobrovoľne neženil. Ale čo by sme z lásky nespravili? 😊😊😊
@mijunik nesuhlasim, ze ziaden by sa nezenil. Ja skor nepoznam chlapov, ktorych by do toho niekto dotlacil.
@jaskolka uhm, dakujem. No tak to je samozrejme ina situacia, ked po 5 rokoch spolu ani nebyvaju 🤷♀️ tam je uz ta svadba ozaj najmenej, ale ak za taku dobu nemaju potrebu sa k sebe ani nastahovat, nerozumiem, ze vobec rozmyslaju o dietatu...
Neviem si to velmi predstavit.....
Vyjadrit tuzbu nahlas, ze raz chces byt jeho manzelkou je dostatocne velky signal aby mu doplo, ze chces aby ta poziadal o ruku, ale ja osobne by som nechcel byt postaveny do role zeny tym, ze ma priatelka bude ziadat o ruku. To by mi bolo naozaj neprijemne.
Nie som staromodny a myslim, ze vo vela veciach je equalita v partnerskych vztahoch dobra, ale su urcite veci kde su aj muzi nazoru, ze by niektore tradicie mali zostat take ake su.
Ja osobne dufam, ze sa mi toto nikdy nestane.
ak mate nad 25 a chodite dlhsie ako 3-4 roky, tak namiesto ziadania otvor kalendar pred priatelom a povedz datum, dajme tomu 10 maj, ze ci je OK, ze vtedy by ste sa vzali...
podla mna je trapne "ziadat", pre mna je samozrejmsot chodit iba s clovekom, s ktorym chcem casom uzavriet manzelstvo, to je hadam jasne, nie?
Uvidis, ako priatel zareaguje - ak negativne, vies, ze s tebou to nevidi na manzelstvo...
Mas tu odsudzujuce prispevky, ja tiez si myslim, ze to "romanticke" by mal realizovat chlap, ale pravdepodobne svojmu priatelovi poskytujes komfort manzela a jemu to tak vyhovuje. Takto sa aspon presvedcis, ci on je ochotny prijat zavazok na cely zivot.
To fakt? Dnešná rola ženy je úplne inde. Chlapi začínajú byť ako malé decká. V živote by som chlapa nepožiadala o ruku.
Za mňa určite nie. Sú činnosti, ktoré patria žene a zase činnosti, ktoré patria mužovi. Prečo by som mu brala niečo čo má spraviť on vo vlastnej réžii? Prišlo by mi to ako keby jemu beriem tu mužskost vo vztahu a chcem zastúpiť vo vztahu ženu aj muža. Urcite nie a myslím si že ani mužovi by sa tento krok nepáčil...
nie, ziadat muza "o ruku" mi pride take usmevne. trochu zufale. Teda, ak si pod tym predstavujes, take to vopred pripravene velkolepe akoze romanticke gesto. 😁
Ked uz, tak si normalne sadnite a otvorene sa porozpravajte, ako si obaja predstavujete smerovanie vztahu, co dalej..
a tak na okraj - mam kolegynu, kt. dohnala svojho chlapa k svadbe. Uz je rozvedenou matkou.

@nikolka1986 🤣🤣👍