Požiadanie o ruku
Baby, kedy si myslíte, že je najvhodnejšie riešiť aspoň požiadanie o ruku? Nemyslím svadbu, ale aspoň ten medzikrok - zásnuby (ako som počula, vraj klasika je do roka a do dňa, ale pochybujem, že to ľudia takto striktne dodržujú), ktorý dá žene tak veľa pocítiť, že je milovaná, chcená a dotyčný chlap chce, aby bola len a len jeho a aby boli oficiálne rodinou. Mne to začalo vŕtať v hlave niečo po narodení našej dcérky, keď som si uvedomila, že vlastne sa nenarodila do "kompletnej" rodiny. Ja viem, že tu nejde len o to, ale samozrejme to závisí aj od uhla pohľadu a v tom momente mi to prišlo také, že veď to už malo dávno byť za nami. Keď si už totiž odmyslíme tú romantiku, čo je doménou žien, tak sa tam nájde aj veľa praktických vecí, prečo je lepšie byť vzatí predsa - štát chráni rodinu a nie jednotlivcov, keby sa nedajbože niekomu z nás niečo stalo, tak to nie je nijak právne ošetrené, ďalej priezviska a vysvetľovačky ako to všetko je atď... Ale to už len tak pomimo tie praktické veci, podstatné je to, že to tak trochu bolí, že som požiadaná nebola. Skoro rok sme plánovali bábätko, nosila som ho pod srdcom 9 mesiacov a teraz sa cítim ako taká posledná 😒 . Ktoré ste niečo podobné zažili, určite to pochopíte.
ja som nebola poziadana o ruku a ma to niekedy zamrzi, s priatelom sme po 4 rokoch vztahu cakali neplanovane dieta, tak som nacala tu temu, co svadba a odpoved vzdy bola Coskoro (ale taku odpoved daval zo srandy aj na hocijake ine otazky). Dohodli sme sa pocas tehotenstva, ze svadba bude urcite az ked maly bude vediet bezkat a si svadbu uzit. Nase predstavy o svadbe sa trochu odlisovali, ja som chcela svadbu na opustenej plazi, len my dvaja a on sa trochu bal, co jeho rodina. Nakoniec suhlasil, ze ked si to na plazi zorganizujem, tak okej. A naoplatku budem suhlasit s tym, ze casom sa prestahujeme z bytu do rodinneho domu, o com som ja nechcela pocut 🙂
Sice som dufala, ze do odletu ma aspon symbolicky jednou vetou poziada o ruku, ale uz by to bolo ozaj len gesto, kedze sme sa tak nejak len dohodli. Ja som mu na rovinu povedala, ze snubny prsten mi netreba, sperkov mam dost,nezakladam si na nich a ani ich velmi nenosim, predtym mi kupil uz dva prstienky a ten posledny som nosila hrdo akoby bol snubny.. boli sme spolu uz dlho.
Ako to teda chapat, nakoniec nikto nikoho o ruku nepoziadal, nie? Vlastne zo srandy som sa ho den po svadbe opytala, preco nevedel zo seba vypacit tu jednu vetu a az potom sa ma spytal Vezmes si ma? den po svadbe emoticon Ale mi sme speci, nechceli sme ani obrucky, nakoniec dva tyzdne pred odletom sme si ich kupili, ale nenosime ich, mozno tak raz za dva mesiace, ked sa nam chce.

Ahoj tak ja mam presne to iste s tým rozdielom že sa ma to opytal na mojej stužkovej ale nebolo to to prave dostala som akože zásnubný prsteň ale pocit že som zasnubena? to zdaleka nieje byvam u neho s malinkym s jeho rodicmi a s jeho sestrou a manželom a tak mi nieje naj ked vidim že jediny kto je šťastný sú oni a nie my ::( najčastejšia otázka ľudí ktorí ma stretnú a svadba kedy :( tak ako som si to niekedy velmi želala po tých sklamaniach podvádzaniach a teraz sa predstava o svadbe iba zhoršila ... najhoršie je to že sa o tom neviem s priatelom ani baviť keby sme nemali maleho tak by sme spolu možno ani neboli .
Verím že niesme jedine aj ked to boli ked vidime vydaté ženy s obrúčkou na ruke závisť to nieje skor tá predstava o ideálnej rodinke o ktorej sme snívali aj my :(