Prázdniny u babky
Ahojte ženy, moje dieťa má 6 rokov , a moji rodičia ho chcú na prázdniny k nim domov...moje dieťa nechce od nás l ním , že ona na návštevu pôjde , veľmi sa tam teší , dedkovcov má rada ale že spat nebude ani jednu noc .mám super rodičov ale mám k tomu blok keďže moje nechce tam spať, ja som u svojich dedkovcov musela a plávala som za rodičmi..nechcem aby to zažívalo aj moje...oni sú zas sklamaný ,lebo chcú..
Ďalšia vec sú výlety, môj otec je stará škola ,nedáva si záležať na autosedačke, podsedaku...netere nosí bez autosedačky , ale švagrinej to nevadí .už som mu veľakrát dohovárala aby dal pozor , nech tam dá autosedačku , že môže niekto do neho naraziť a zabije deti ..ale on sa začal smiať že preháňam ..a švagriná tiež 🤷..
Mám super rodičov ale čo sa tyka výletov dlhších im neverím a na prespatie zas nechce moje dieťa..oni sú z nás sklamaný , inak fungujeme normálne ,okrem týchto veci ,neviem čo s tým
A nemôžu, alebo nechceli by starí rodičia prísť k vám? Brali by malú na výlety (na autosedačku dozrieš) a spali by u vás.
keď nechce, tak nepôjde, v prvom rade je tu dieťa. Tiež by som navrhla, aby prišli k vám, ty môžeš chodiť do práce a oni s dcérou po výletoch
@h2 bývajú 15minut cesty od nás , my sa navštevujeme , ale proste nechce tam ..a oni u nás nebudú spat , moja mama ani na dovolenky, oni len vo svojom spať a sprchovať ..a výlety to je strašné s tým neviem čo..moja mama ma v aute akoze autosedačku po 5detoch, rozheganu , proste že to stačí .my máme kvalitnú autosedacku.,s isofixom ,proti kadejakým nárazom a ona má najmodernejšie auto ale nechce normálnu autosedačku
Zacnem od konca. Však im dajte svoju sedačku do auta. Ak bývajú 15 minút od vás nie je problém ráno ju odviezť, večer vyzdvihnúť ak tam.spat nechce. A možno sa časom rozhodne, že tam prespi.
Má dcéra rozumné dôvody prečo tam proste nebude spať? V prvom rade by som sa s ňou porozprávala a podľa jej argumentov sa rozhodla či pôjde alebo nie.
Autosedačku vyriešiš ak tam bude, požičaj im zo svojho auta
A čo keby si sedačku kúpila ty, neverím že by si ju odmietli dať do auta. Tiež som kúpila sedačku svokrovcom do auta, nemali s tým najmenší problém, na bezpečnosti im záleží. Nocovať by som ju nenútila. Možno sa len bojí neznámeho, nepomohlo by keby ste išli k nim na dve noci tiež a zistila by že to vôbec nie je také strašné? Alebo sa dohodnúť že tam zostane ale keď večer bude chcieť ísť domov tak ju zavezú. Večer s ňou môžu mať kadejaké aktivity po ktorých sa umyje a padne rovno do postele, možno jej ani nezíde na rozum nejaká clivota.
@ruzovakrava moja mama by mi v živote nedala vedieť že mala za mnou plače , hoc by mi to sľúbila... švagrinej aj zakázala aby jej vyvolávala že čo deti , proste keď ich má ona tak ich má ona..hotovo
Riesila by som to tak, ze by som sa dohodla s dieťaťom aj so starkymi, že ak bude večer problém, tak prídete. My sme takto nechali 1x dieťa spať u starkých, keď malo 3 roky. Ale dohodli sme sa, že keby niečo, prideme. A to my to máme 1,5 hodiny, nie 15 minút. Vtedy to syn zvladol v pohode, a odvtedy sa sam pýtal a hocikedy sme ho nechali. Dieťa má prirodzene obavu z niečoho nového, ale kým nevyskúša, tak nevie. Nasilu by som určite nenutila, ale týmto spôsobom to skúsiť treba, aj dieťa bude hrdé na seba, že spalo bez rodičov.
@patka06 hovorí že ona chce byť s maminkou..ona má babku rada ale chce byť s maminkou
@akvi oni mi nezavolaju , zažila som to pri švagrinej...mala veľmi plakala za mamou .mamina ju nechala vyplakať ,až zaspala
tak mama inde spať nechce, ale dotkne sa jej, keď to isté robí vnučka....nechápem, na čo to riešiš, pôjde vtedy, keď bude sama chcieť, vybavené
@elizabet173 mama je super babka , dopraje , pohrá sa ale má ťažkú povahu
No, tak to je blbé, že by vám nedali vedieť 🙄 Tak to potom netuším, asi by som im dieťa nedala, vyzerá, že na nich fakt nie je spolah. Aj s tou sedačkou, my sme tiež kupovali, síce len podsedak, ale zase naši chodili veľmi málo autom niekam. Tak max do mesta na nákup.
@akvi tak oni chcú na výlet aj 100km ďaleko ,vieš a to bez dobrej autosedačky , proste nikdy nevieš čo sa stane , to nie je len tak ..stačí jedna chýba a moje dieťa to môže stáť život...alebo možno preháňam neviem ...nie nedali by mi vedieť
moja tiez revala a hned ako som zasla za roh bola vysmata jak leco a blaznila sa s nimi .. kazde dieta je nalepene na rodicoch a nie nepojde no ked e uz na mieste aj zabudne na rodicov -spoznava nove veci .. sedacku im dam rovno do auta a vyriesen .. byvas za rohom tk nieje problem v udzi zbehnut ... skusila by som postupne najskor na noc potom 2....
Toto robi aj moja mama s vnucatami. Ani keby neviem co sa stalo,ona nezavola. Raz tak u nej jedno tak plakalo strasne az mne bolo z toho zle,isla som volat sestre,nech pride. Mama ma skoro zahlusila,nadavala mi,co sa staram a ked budem mat svoje deti,nech sa staram o ne.....prisla sestra a matka tvrdila,ze vobec neplakala,ze to sa len teraz zobudila. Tolko k prespavaniu u starych materi. Neviem,co su take posadnute tymi vnucatami na prespavanie. Pride do veku,ked tam bude chciet spat. Pokial nechce a nemusi,netreba ju nutit.
Kym dcera nechcela spavat chodili sme spavat za nou cez prezdniny k svokrovcom.nebyvaju daleko tak sa dalo cez den mala.program a my sme tam navecer na striedacku vybehli raz ja raz muz a odtial rano do prace.byvaju ale kusok.e to ale nepraktizovatelne ak byvaju 300km daleko..ale nasilu dieta by som tam netlacila urcite.nasi este aj vecer whats up pustia nech nam mala zavola nech nas vidi ak si v tyzdni rozmysli ze uz u babky nechce spat berieme ju samozrejme domov..
To ze jazdia bez sedacky je ale strasne duplom v dnesnej dobe ked je tolko debilov na cestach. by som kupila dedovi sedacku do auta ja a osobne ju nainstalovala.mala je naucena ze kym sa nezapne auto nestartujeme parkrat muz zabudol ju pripnut a uz mu kricala tatinko este zapnut..velmi by som sa hnevala dedovi pusti par hodin crash testov nech rychlo zmeni nazor..
Stoj si za svojim..chran si dieta..hoci aj pred vlastni rodicmi
@marca12 presne ako o mojej mame keby si písala ..ale akoze švagrinou to ani nepohlo keď sa to dozvedela na druhý deň
prepáč, ale to to nie je argument, aby nespala u starých rodičov.
Nie je kojenec, ale 6 ročná slečna, ktorá by už mala dokázať spať bez maminky aj keď ju má veľmi rada.
Čo budete robiť, keď pôjde do Školy v prírode alebo do tábora?
@patka06 vieš čo sme s mužom tak že ak nebude chcieť do tábora nepôjde ..mala už možnosť povedala že nie, tak nie...akoze ju tam mám zaniesť a nechať plakať?
Nie zaniesť a nechať plakať, vysvetliť prednosti prespania u starých rodičov, sú skvelí iste vymyslia pestrý program. Vysvetliť, že ti tým urobí radosť, že je to ďalší krôčik k jej samostatnosti ...a pod.
@patka06 ja ju povzbudzujem, chodí na krúžky , robí čo ju baví ,
chod s nou aj ty

nič...predsa tam nepojde nasilu!