Prázdniny u babky
Ahojte ženy, moje dieťa má 6 rokov , a moji rodičia ho chcú na prázdniny k nim domov...moje dieťa nechce od nás l ním , že ona na návštevu pôjde , veľmi sa tam teší , dedkovcov má rada ale že spat nebude ani jednu noc .mám super rodičov ale mám k tomu blok keďže moje nechce tam spať, ja som u svojich dedkovcov musela a plávala som za rodičmi..nechcem aby to zažívalo aj moje...oni sú zas sklamaný ,lebo chcú..
Ďalšia vec sú výlety, môj otec je stará škola ,nedáva si záležať na autosedačke, podsedaku...netere nosí bez autosedačky , ale švagrinej to nevadí .už som mu veľakrát dohovárala aby dal pozor , nech tam dá autosedačku , že môže niekto do neho naraziť a zabije deti ..ale on sa začal smiať že preháňam ..a švagriná tiež 🤷..
Mám super rodičov ale čo sa tyka výletov dlhších im neverím a na prespatie zas nechce moje dieťa..oni sú z nás sklamaný , inak fungujeme normálne ,okrem týchto veci ,neviem čo s tým
ja to nechápem túto "modernú" výchovu, dieťaťu dať jednu po riti keď už fakt prekročí všetky hranice to nie, to je trauma, ale odkladať kade tade spať, hlavne keď netreba a nechce, tak to nevadí, šak čo že reve, zvykne si...
@patka06 povzbudiť a podporiť od malička? Moja svokra chcela moje dieťa od 2 mesiacov na prespávanie u seba, povedala som nie, a nemám teda pocit, že by som niečo výchovne zmeškala alebo zanedbala
@autorka tak keď rodičom v bezpečnosti alebo rešpektovaní dieťaťa neveríš tak nie je o čom, dieťa tam spať nebude a hotovo. Nečakaj, že budú rešpektovať dieťa ak v tých istých veciach nerešpektujú ani len teba.
@melanta prečo by mala volať, keď je problém, ak ho dokáže vyriešiť sama.
Nehovorím, že potrebuje pre dobý vývoj, skôr pre zážitky, užiť si starých rodičov.
Navyše, čo ak by došlo k situácii, že tam proste musí prespať, to by potom bola trauma, nie je lepšie ak si zvykne bez stresu?
@patka06 Ty asi nechaoes,ze niektore deti su odjakziva bojazlivejsie a nie take priebojne,mozes posmelovat kolko chces. Preboha ma len 6 rokov,zivot pred sebou,nic jej neujde. Moj synovec ani ako 8 rocny nechce ist do tyzdenneho tabora,nebol v skole v prirode a to ma rodicov dost hrrr a dost scestovanych,on je proste ina povaha. A nutenim nic nevyriesia
@patka06 myslíš že ho dokázala vyriešiť sama ten problém , keď neter sa tam dorevala až ju vyplo a ona pozerala televízor zo slovami musí si zvyknúť ?
Iba k tej autosedačke,áno,potvrdzujem obmedzenosť a absolútnu s prepáčením až j*bnutost niektorých starých rodičov, považovať ju za novodobý výmysel a keby som sa aj na hlavu postavila by dieťa nedali do nej za nič na svete. Takýto ľudia naozaj existujú a nemusia byť ani starí, píšem o päťdesianikoch. Akákoľvek argumentácia či dohovor alebo prosba v normálnom tóne sa skončí hádkou o dnešných biomatkách.
tak toto super babka nemoze byt ani nahodou! Nechat dieta vyplakat dokaze len bezcitny tyran😢😢,,a ty si sa prizerala, ako to svagrinino dieta plakalo???😲😲
aj dcéra má právo mať ťažkú povahu nie? Ináč nechápem, prečo sa z toho robí taká kovbojka, veď majú starí rodičia celé dni na to, aby sa vnučke venovali. V noci aj tak spí a môže im byť fuk, či u nich alebo doma
@gelifil nie hovorila mi s podrobným opisom situácie...ale poznám ju viem aká je , je to pravda...
Spolu nemôžete ísť na prázdniny/predĺžený víkend? S tým že cez deň by si trebárs robila na pc a večer by mohla byť dcéra s tebou? Alebo ak nebývajú ďaleko, tak ráno odviezť a večer prísť za nimi a prespať u nich s dcérkou? Moja dcérka bude mať v septembri 8 a až v toto leto sa zrazu vypýtala k babke na prázdniny sama. Doteraz tam nespala, iba jednu noc na naliehanie dedkovcov a to plakala, tak sme ju boli na druhý večer vziať. S tými autosedačkami neporadím, asi sa len modliť, aby všetko dobré dopadlo, keď ju tam dáš. Alebo doviezť k rodičom autosedačku a rovno ju nainštalovať do auta. Keď už tam bude, podľa mňa vyberať už ju nebudú.
@mikadooo je to moje dieťa,to najcennejšie čo mám ,ja sa nebudem modliť k tomu aby sa nič nestalo ,lebo oni sú tvrdohlavý
@patka06 môžeš nám napísať prednosti spania u babky? Lebo ja o žiadnych neviem, moje dieťa išlo k babke spať vtedy, kedy chcelo samé, nemyslím si, že sme že sa niečo zanedbalo, úplne v pohode išlo zo školy na lyžovačku, alebo do školy v prírode, ale vtedy už aj spalo u babky. V 15 rokoch išlo bez problémov na internát, v 20na VŠ do zahraničia. Takže žiadne nezdravé naviazanie sa na rodičov sa nekonalo. Nevidím akosi prínos v spaní u babky od útleho veku, keď samo nechce.
@mikadooo ako som už hore spomínala ,mama by brala ako urážku keby tam prespím aj ja, ona má nervy ,keď hej človek volá , keď ich má nachvíľu ..proste keď má dieťa ona ,ták má ona ,nič medzi tým ...
@patka06 podporit od malicka? akoze v com? A co sa podla teba zameskalo? Hrozne prehanas...
Dieta ma este kopec casu ako na prespavacky, tak na zazitky so starymi rodicmi..
Kazde dieta je ine a robit nieco nasilu, lebo si ja myslim, ze to ma pre dieta pridanu hodnotu, hoci ono nie je na to pripravene , je uplne pomyleny postoj...
autorka - moje dieta o tom, ze by spalo mimo domu v 6r tiez nechcelo ani pocut.. ani v 7r.. Teraz ma 10r a je cely tyzden na prazdninach u starych rodicov a paradne si to uziva..
Na niektore veci musi dozriet cas.
Rodicom vysvetli, ze tam nebude, kym sama nebude chciet, ved oni sa dockaju.. 🙂
A co sa tyka autosedacky, tam by som tiez razne oznamila, ze raz bude dieta v aute bez, viac ho do auta nedostanu. Ze mysliet si mozu, co chcu, ale bud toto budu akceptovat, alebo vnucka nijam nepojde. A nedaj sa strhnut do diskusie, ziadne vyjednavacky.. 😉
@elizabet173 moja dcéra má skvelé spomienky na starých rodičov, žiaľ dedo už nie je medzi nami a ja som rada, že si ho dcéra užila a s láskou na neho spomína. To len na okraj - to to by som nevysvetľovala dieťaťu.
Dcéra prespávala u svokrovcov a vždy jej vymysleli program či už v byte, si robili koncert, karneval, neskôr keď bola väčšia piekla s babkou obľúbený koláč. Večer dedo čítal rozprávku, svojím humorným spôsobom. Ak spali na vinici, mali opekačku, pozorovali hviezdy ... možno pre niekoho bežné veci. Áno to všetko robila aj doma. Ale so starými rodičmi mali všetky zážitky iný "pôvab".
Ja som bola rada, že je spokojná a že v prípade potreby /ktorá nastala, keď som šla do práce/ mám dcéru kde nechať.
Ja si spominam na to, ako ma nasi dali spat k starkej, sama som tam chcela ist, no vecer som plakala, tak po mna prisli. Pamatam si ten pocit zufalstva, podotykam, ze starka bola super, a neviem si teda predstavit, ze by ma tam napriek zufalstvu nechali. Starka to pochopila, na prespanie som k nej isla az vtedy, ked som sa na to citila. Takze ja by som dieta rozhodne do toho netlacila a neucila by som ho uz od malicka, ze napriek svojmu nestastiu ma vyhoviet potrebam inych (spanie u starkych naozaj nie je nieco, co je pre zivot nevyhnutne). Co sa tej sedacky tyka, starym rodicom by som vysvetlila, ze pokial nevedia zabezpecit bezpecnost, ktoru ako jeho rodic pozadujem, na vylety ho brat proste nebudu.
@beronsche nikde som nenapísala, že nasilu, napísala som, že nie je dobre podporovať závislosť dieťaťa na matke
Nikto nikdy nevie, koľko času ešte má so starými rodičmi, ver mi, viem o čom hovorím.
Každý má svoj postoj, ok, beriem, že ten môj sa zdá pomýlený ... nech každý robí podľa svojho uváženia.
Určite by som tam nasilu dieťa nedávala..nechce tak nechce majú smolu, tiež si pamätám ako babka s dedkom vždy chceli aby som ostala ako dieťa spať ale vôbec som nechcela ale našťastie ma tam nasilu naši nenechávali
normalne mi je z tvojej matky fyzicky zle...to čo je za príšeru bezcitnu???vies co, nedala by som ju tam ani cez den!
@gelifil ale tak ona je takto v pohode, dopraje im, zahrá sa , minule malovali spolu, pokupi im ,.len je to v niektorých prípadoch ťažké s ňou
@xena0 mňa ani nechceli ,mňa len trpeli ,lebo bolo treba robiť vo vinohrade , nie sa starať o decko
stara matka, ktorá dokaze pozerat s kludom televizor, zatial co vedla reve vnuca, az ho napina, rozhodne nie je v pohode!u mna by si neškrtla viac
Tvoje dcera tam nechce spat, tak at nespi. Tobe se nelibi, ze rodice nedodrzuji bezpecnost, tak holt se na vylety jezdit nebude.
Tvi rodice jsou sice tvi rodice, ale uz nad tebou a tvymi detmi nemaji zadnou moc. Respekt musi byt vsetranny. A nerespektuji- li pocity tveho ditete a tva prani, tak neni duvod ustupovat ze svych presvedceni. Clovek muze hledat stredni cestu jen s temi, kdo jsou ochotni jit naproti.
Je treba to s nimi naposledy a jasne vykomunikovat- aby dostali sanci pochopit, proc jsou veci, jak jsou. Ale dle tvych komentaru ses uz o to snazila a nepomohlo to. Takze nech dceru dospet a rozhodnout si to samotnou. A bez sedacky ani ranu- pust jim serii videi- Nemyslis, zaplatis! Mozna ze to nekde na netu jeste je.
Ja tiez nevidim dovod preco nutit deti... Moja svokra toez sem tam pytala 4rocnu, ta sama povedala ze nie nie ona chce byt a maminkou a uz jej sli slzy do oci, tak proste nasilu nepojde kym nebdue chciet...a uz vobec nie v ziadnom pripade keby sa nemozem spolahnut nato ze zavola ak bude moc plakat.... A nech si mysli kto chce co chce ci som precitlivena alebo co

@monika_k nerada to opakujem 😄 nechcem z mojej mamy robiť nejakú túto , lebo ju mám skutočne rada ale urazí sa , jej je ťažko aj zavolať keď ma deti ...hneď výčitka kontrolujes má? Načo voláš ? Nieto ešte aby som sa tam dotrepala spat😄