icon

Prečo sa tak tešíte na Vianoce?

23. nov 2025

Mňa Vianoce nejako nebavia, veľa roboty potom sa večera hneď zje potom upratovať ten neporiadok :D a ostatné dni byť len doma nič nieje otvorené :D nikdy neviem co mám variť na ostatné dni proste aaaach nikdy sa nich netesim

Strana
z3
anonym_9365fa
23. nov 2025

Kto povedal, ze sa tešíme?

anonym_51f575
23. nov 2025

ved tie ostatne dni, ked je vsetko zatvorene, sa douc slovencinu, aby si v buducnosti nepisala nieje, ale nie je, a aby si vedela, ze sa na NE netesis, nie na nich

minenkaa
23. nov 2025

@anonym_autor to čo máš za Vianoce ,ako moc roboty ,aký neporiadok,príroda je otvorená každý deň
Si doma sama,keď upratujes a varis ty?

anonym_adcbcd
23. nov 2025

Viac sa tesim na to, ako buduci tyzden na chvilu vypadnem s kamoskami von (som na materskej) 🙂
Ale nie som Grinch. Popravde, ked som bola dieta, tak som sa na Vianoce tesila viac. Teraz Vianoce chystam pre deti a tesim sa z toho, ked sa ony tesia. Tesia sa tak 20 minut pri stromceku, potom sa pohadaju. A tak.... takze sa tesim na to vino s kamoskami.

anonym_14ecd9
23. nov 2025

Tak mame volno,sme vsetcia spolu doma vklude,nikto nejde do prace,do skoly ale ujde to velmi rychlo a opet budeme v skole,uz aj v skolke a v praci.

anonym_eeb7b7
23. nov 2025

Milujem Vianoce a strašne sa teším. Neviem ako to funguje u nás ale my máme umývačku riadu takže našťastie sa o riad postará tá :D a milujem ten pokoj, kľud. Odkedy som bola malé dieťa jeden z mojich darčekov je vždy nová kniha. Máme skorú večeru a po darčekoch si ešte sadnem k tanieri kapustnice a čítam knihu. Na druhý deň zleziem zababusena v obrovskej hoodie - niečo na oogir štýl - dole pred plajuci kozub a zapnem telke, pozerám vianočné rozprávky. Zbiera sa rodina, všade pokoj, lebo nikto sa pre nič nenašli, všetko má čas. Obed je navareny, raňajky tiež keďže sa najbližšie tri dni jedia len vianočné veci - kapustnica, šalát mäso, bobalky, všade ticho pokoj, hrame sa s deťmi a so zvieratkami,, ideme sa sánkovať alebo na prechádzku. Je to úplne iné tempo ako bežný zhon.

deti95060810
23. nov 2025

prečo by som sa netešila. Ideme do kostola - sme veriaci, na spoveď . Aj predvianočný čas je krásny - trhy, rôzne akcie, koncerty, kupovanie darčekov.
počas Vianoc návštevy, chodíme do prírody - ak je sneh - ideme lyžovať...
s dievčatami čosi upečieme - však nemusí byť toho neviem koĺko.
hlavne nech sme zdraví a všetci aby sme sa zišli pri Vianočnom stole.

petamich
23. nov 2025

Tesim sa hlavne na dlhsiu dovolenku, prilezitost byt s rodinou, s priatelmi (chodime na chatu), ze na chvilu spomalime. A asi mi pomaha, ze som nepodedila tu obsesiu, aby bola domacnost tip top a neluxujem ako sialena, nepeciem desat druhov kolacov a nestresujem, ze bude malo (akurat medovniky s malym), varim okrem stedreho vecera normalne jedla, aj si objedname donasku ako inokedy, sme vela vonku, vianocne trhy milujem....takze ano ja sa velmi tesim 🙂 u nas doma to bol kedysi stres, mama v panike od 15.12., takze toto odmietam. A velmi rada idem aj svokre a nevarim vobec, lebo svokra sa velmi tesi, ze sme tam a je ten typ, co ma sviatky rad prave preto, ze je s nami, navari nam, pochvalime jej jedlo....

majkamajusqa
23. nov 2025

Ja sa tesim ze budeme par dni spolu doma 😊 a na svaty pokoj 😅

bessie12
23. nov 2025

@anonym_autor teším sa na Vianoce kvoli tej atmosfére. Mam vtedy dovolenku, tak si tiez oddýchnem. Vela roboty na Vianoce? Stačí si to len podeliť. Ale nie je potrebné mať vsetko tip-top. Vianoce nie sú o zhone za poriadkom alebo darčekmi.

a0
23. nov 2025

Teším sa lebo milujem kapustnicu a tá na Vianoce proste chuti inak. Milujem všade svetielka, vianočnú výzdobu, že úplne spomalíme doma a venujeme sa hlavne jeden druhému, spolu napečieme, spolu navaríme, spolu tvoríme. Vôbec sa nikam nenaháňame, nemyslíme na nič, sme úplne prítomní v danom okamihu, vôbec nemusí byť všetko tip top doma. Pre mňa sú Vianoce jeden veľký relax. Celý december 😊. A všetci, čo milujú Vianoce to vnímajú podľa mňa veľmi podobne.

ivik4
23. nov 2025

Ja ziadnu robotu s Vianocami nemam . Nechapem 😃
Aku ? Vsak upratujem kazdy tyzden rovnako. Darceky kupim nieco cez net co naklikam a nieco ked budem v meste kde som denne. S malym upeciem pernicky ako zabavu a na stedry den lososa so salatom ako hoc aky iny obed. Po veceri dame riady do umyvacky. Dalsie dni ideme po rodinach , to su 2dni co bude nieco zatvorene. A potom fungujeme rovnako, stale sme niekde v meste. Vobec doma netrcime. A este pred Vianocami ideme 2x cestovat na par dni
Pohodicka uplna
A tesim sa lebo milujem tu atfmosferu aj vyzdobu celkovo.. samozrejme darcekyyyy

bludna
23. nov 2025

@anonym_autor Ja sa tesim na darceky,milujem darceky aj ked mam 30+ 😂
A tiez na to, ze na sviatky pridem k rodicom, ktori zastresuju vsetko varenie aj pecenie. Stretavame sa cela rodina, aj s partnermi. Je to ako allinc dovolenka pre mna.

sara07
23. nov 2025

vôbec to neprežívam nejak , teším sa zo snehu a že je zima, hmla, mrzne
upratane ja ako vždy, extra nepečieme nič, u nás sa stale pečie
urobime si vianoce ako vždy podla seba
a darčeky ked chceme si kupime aj cez rok ,ked niečo vidim a viem žeby to potešilo nemusim čakat na vianoce
a na rodinne naštevy radšej ideme v lete, ked su v pohode cesty aj cestovanie o niečom inom

stellarstar
23. nov 2025

Ja sa teším, oddýchnem si na pár dní od práce...

doriiis
23. nov 2025

Ja sa teším iba na 2-3 týždne voľna. Inak nie

autor
23. nov 2025
@anonym_9365fa

Kto povedal, ze sa tešíme?

@anonym_9365fa a nie ? Prečo ?

januska12323
23. nov 2025

Sprav si Vianoce podľa seba. Neviem aký bordel máš, ak myslíš riad vypýtaj si od Ježiška umývačku riadu. Nemusíš byť doma celé dni, môžeš chodiť do prírody alebo na návštevy. Aj variť môžeš ako v bežné dni. Ja mám na Vianociach rada to, že sme všetci doma, dáme si darčeky lebo sa máme radi, najeme sa, vylihujeme pri telke a dojedáme kolekcie.

autor
23. nov 2025
@januska12323

Sprav si Vianoce podľa seba. Neviem aký bordel máš, ak myslíš riad vypýtaj si od Ježiška umývačku riadu. Nemusíš byť doma celé dni, môžeš chodiť do prírody alebo na návštevy. Aj variť môžeš ako v bežné dni. Ja mám na Vianociach rada to, že sme všetci doma, dáme si darčeky lebo sa máme radi, najeme sa, vylihujeme pri telke a dojedáme kolekcie.

@januska12323 nemáme ku komu chodiť na návštevy rodinu nemáme žiadnu myčku mám ...mám adhd aj ako dospelá čiže nedokážem sedieť len tak pred telkou a jesť sladké :D

minenkaa
23. nov 2025
@anonym_autor

@januska12323 nemáme ku komu chodiť na návštevy rodinu nemáme žiadnu myčku mám ...mám adhd aj ako dospelá čiže nedokážem sedieť len tak pred telkou a jesť sladké :D

@anonym_autor ma adhd a máš problém vybiť energiu?Postav sa teraz do okna,vidíš to tam von?To von je najlepšia vec na vybitie energie

simsalabim
23. nov 2025

@anonym_autor tesim sa, volno v praci, spolocne chvile s rodinou. Upratovanim a chystanim sa nepretrhnem, na prvom mieste je pohoda.

dvoncb
23. nov 2025

Je to strašná nuda ,v telke 40 ročne hlúposti dookola ,pôjdem radšej na chatu

januska12323
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak neseď a choď von, nikto ti nebráni

cucoriedka97
23. nov 2025

Ja absolutne milujem Vianoce, sneh, svetielka, vianočnú hudbu a všetky trápne vianočné filmy. Pre mňa je to už od detstva obdobie najväčšej pohody v roku. Stretne sa celá rodina, dobré jedlo k tomu, svietiaci a voňavý stromček, za mňa ideálna predstava pohody a kľudu. Samozrejme vianočné upratovanie patrí k tomu, s tým začínam už od októbra. Ale pre mňa to nie je žiadna otrava, ja sa na všetko a tým spojené každý rok teším 🙂 Naše vytúžené bábätko čakáme okolo Vianoc, o to výnimočnejšie pre nás tento rok budú. ☺️

viestta
23. nov 2025

@anonym_autor to, ze nic nie je otvorene to je na tom to najlepsie. To nevies inac travit cas ako "niekde" alebo doma? Priroda je otvorena aj na Vianoce, netreba ani doma sediet ani po navstevach chodit.
A samozrejme, treba prerozdelit prace aj na spolubyvajucich, neotrocit sama. Treba si dobre zorganizovat robotu aby sa neotrocilo cely Stedry den. Roky rokuce mame Stedry den uplne pohodovy, a to aj v pripade, ze som do dvanastej v robote. Nieco sa nachysta vopred, nieco spravia ostani spolubyvajuci, takze aj ked som v robote do dvanastej, tak najneskor o tretej sedime s vylozenymi nohami a cakame kym sa pojde spravit ryba.
To, ze nevies co varit v ostatne dni je chyba planovania. My 25. dojedame to co sa jedlo na Stedry den, na Stefana sa upecie kacka, z mraznicky vytiahnu lokse, ktore sa urobili v predstihu a zohreje cervena kapusta, ktora sa tiez spravila vopred. Vtak sa pecie sam, tomu netreba asistenciu a my si mozeme robit co len chceme. Nikto v kuchyni otrocit nemusi.

hederamonstera
23. nov 2025

Ake si to urobis, take to mas🙂 mam rada tu atmosferu, zimu a tmu a do toho vsade tie svetielka, vona domaceho peciva a varu, nikto nikde nemusime byt, iba kde chceme a mame chut, este by som chcela taku tu pohodu ale to s mojimi detmi este neexistuje. Takze na toto sa tesim, ked vyrastu, to bude este vacsia pohoda
Vobec to nemam sppjene s nakupmi a hromadou jedla a stresmi z upratovania. skor oddych, spomalenie, vdacnost za vsetko co mame

hederamonstera
23. nov 2025

A tak aj ludia s adhd maju konicky, to nie je vyhovorka na to, ze nevies co so sebou a svojim zivotom

eleanor2510
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked ti vadi, ze je vsetko zatvorene, co ti brani otvorit si svoju malu prevadzku a mat otvorene 365 dni v roku? Potom mozno zistis, ze je niekedy fajn mat aj volny den...

janagem
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak máš adhd, tak tvoje problémy začínam chápať. Aký typ adhd máš?

anonym_4d3f50
23. nov 2025

@anonym_autor ja upratujem ako obvykle nejdem sa z toho zblázniť na vianoc8ach mám rada sneh svetielka jedlo a to že mám voľno a sme doma a oddychujeme ako si ich urobíš tak budeš mať ❤️‍🩹🤷

Strana
z3