Príprava a priebeh krstu dospelých: Čo očakávať?
Prosím je tu niekto taký čo sa dával krstiť v dospelosti ? Kolko dlho to trvá prosím ta príprava? A ako to prebieha?
V katolíckej cirkvi tá príprava trvá zhruba rok, v niektorých väčších farnostiach (alebo trebárs v univerzitných pastoračných centrách) sa to robí hromadne (nejaké sedenie hodinku-dve každý týždeň alebo koľko, niečo ako mávajú deti na ZŠ v rámci predmetu náboženstvo prípravu na prvé sväté prijímanie), a prihlasuje sa k nejakému termínu.
Ideálne je zájsť v "úradných hodinách" na faru, kde to človek chce absolvovať a spýtať sa priamo tam.
trva to asi 3/4 roka. v septembri zacina priprava, chodila som kazdy tyzden a niekedy okolo velkej noci ma krstili
sedelu sme viacery v kruhu a kecali, farar vysvetloval zaklady viery mám na to pekne spomienky
Ja som sa tiež ako dospelá dala pokrstiť v evanjelickej cirkvi. Pán farár mi dal knižku, dal mi čítať sekcie a potom sme sa o tom rozprávali. Trvalo to skoro 1 rok a chodila som skoro každý týždeň na tieto sedenia. Hovoril, že by to aj skôr mohlo byť, ale mal rôzne povinnosti pomedzi to.
Da sa to aj za 3m, krst,1.svate aj birmovka v 1nom, zalezi od farara, chodila som 3m kazdu nedelu na hodinu, mala som to individualne

Ja som bola v dospelosti pokrstená v evanjelickej cirkvi.