Prvá svadba
Ahojte planujeme svadbu pre mna uplne prvu a rozmyslame kolko v dnesnej dobe treba na svadbu?. Nie malu ani nie obrovsku, cca 50 ludi v Lucenci.Dakujem za dake rady a skusenosti.
@lubkavargova1 hlavne ked chce pripravit svadbu zo zahranicia
@papricka33 co je divne na prvej svadbe ? Niekto ma aj druhu aj tretiu.! A ked pre mna je to prva tak chcem aby bola krasna . A ked som sa este nikdy nevydavala tak som som chcela len par info od toho kto ma toto uz za sebou.
@fadama ahojky, taká bežná svadba - sála okolo 800 eur, torta 10-15 eur za kilo minimalne, okolo tisicky fotograf kameraman, kapela neviem... šaty aj od 50 eur z bazáru alebo okolo 200 eur požičovné, kvety výzdoba jedlo neviem :D predpokladam,ze 20 eur na osobu. Švagrina pri 100 ludoch za klasiku platila dokopy okolo 5500 eur a vratilo sa im vo venci 2500. Ja na svoju este len zacinam setrit, plánujeme tak okolo 70-80 ludí a chceli by sme sa nacpať do 4000, ale zatial mame usetrenu nulu :D
@fadama ja som z povazskej bystrice a takuto sumu spominala sa mi zda svagrina, neviem,co vsetko v tom ale bolo zahrnute, zrejme nie len prenajom 🙂 ja chcem oslavu na chate, takej velkej, takze to som zvedava, kolko vyjde prenajom celeho objektu plus obsluha plus catering :D :D asi sa rychlo rozmyslim.
@fadama povodne sme chceli 09.09. 2017 ale potom sme sa dohodli, ze chceme babatko a ja sa zas nechcem vydávať s babom do roka (to by mala malinka 9 mesiacov), tak asi až v 2018, koncom roka. Hlavne musime zacat setrit, problem s tym nebude (ak sa nedajboze nestane nieco zle),nastastie ani cez rodicak, len nemozme tak moc rozhadzovat. :/ svadbu chceme taku civilnu beznu zabavnu, tak uvidime, ako to vyda. :D a zas ja by som chcela viac takych momentiek fotiek, ako tych strojenych. A kameraman ma nejako neláka ale nejaki nasi potomkovia sa na tom mozu raz pobavit,je to pekna pamiatka.
@fadama prva svadba? 😂😂 a kolko uch planujes? ...poradim ti - ak planujes aj dalsie svadby, lebo mas pochybnosti, ci tato "vydrzi", tak sa ani nevydavaj, usetris...unika ti akosi zmysel toho celeho - svadba ma byt len jedna a do konca zivota, aspon v obdobi planovania svadby by o tom dotycni mali byt presvedceni, ze bude prva a posledna...ak o tom pochybujes, tak si radsej rovno setri na "druhu" ...😀
@cammille vobec ste to nepochopili ? ! Ved ja sa planujem vydavat iba raz, slovo prva neznamena poradie, ale ze je pre mna prva cize sa nevyznam ako to chodi a co kolko stoji,keby bola pre mna druha tak sa asi tu nevypytujem, uz pri druhej by som asi vedela co ma to bude stat a co a ako . !!!!
@fadama pre mna je najkrajsia sala v LC dvorana v Redute, len ta je obsadena snad aj na vyse roka vopred. My sme sa tam nedostali, nechceli sme tak dlho cakat. Dalej som chcela sobas na ostrovceku v parku, suhlasili prist tam nas zosobasit, ani to sa zial nekonalo, lebo svokrovci nevladali chodit, ale teda minimalne fotit by som sa sla tam. Fotograf ti staci na par hodin, najlepsie pred svadbou Vas pofotit niekde v prirode, to su najkrajsie fotky, my sme mali fotografku z Reduty, tu ale neodporucam
Ja som to pochopila ako ze prva, ze to este neriesila a nema skusenosti, zas netreba uplne brat za slovicka. Su tu velmi casto ovela ovela ovela ovela vacsie hruzy popisane :D
Ja som sa vydavala teraz 16.7.a bola to mala svadba 24ludi.Stalo nas to vsetko 2200eur.A torta bola 4-poschodova a vysla nas 143eur.
Nás svadba vyšla niečo okolo 3000€ na ORAVE, mali sme cca 70 ludi, jedlo 11,50€ na osobu a to bolo hlavne jedlo + švédske stoly+ kapustnica,t o nás vyslo necelých 1000€ , sála okolo 200€, šaty z požičovne za 180€, výzdoba okolo 160€, kamera +fotograf - 260€, hudba 300€, torta do100€, koláče platili rodičia ale dokopy na svadbu aj výslužku okolo 600€, obrúčky 400€ z polska, alkohol + voda+korbaciky- okolo 300€, no u nás sa väčšina platí až po svadbe takže dopredu sme potrebovali len okolo 1000€ zvyšok sa platil po svadbe a to už sa platilo z toho čo sme dostali 😃

Dievcence noooo....mlada si chce vychutnat pripravy...este nevie co ju caka 🙂 Torty idu minimalne 10 eur/kg. A ver mi, torta bude posledne co ta bude trapit pocas priprav 🙂