Rozvedená birmovná mama

13. mar 2023

Ahojte, dievčatá. Poprosila by som o odpoveď iba veriacu mamičku, ženu, ktorá sa v tomto vyzná. Mám už dávno po birmovke, ale akurát včera som sa dozvedela, že birmovnou mamou nemôže byť rozvedená žena. A moja birmovná mama bola už v tom čase rozvedená, žila ale sama, dodnes nikoho nemá, no nemám s ňou taký dobrý vzťah, aby som sa od nej vyzvedala, či jej manželstvo bolo anulované, alebo či požiadala o to, aby mohla chodiť k sviatostiam. Ja ako dieťa vtedy, som to absolútne netušila, že sa to nemá. Som nahnevaná a smutná, lebo neviem, či je vôbec moja birmovka potom platná :( :(

kassandra50
13. mar 2023

Nevyrábaj problém a nerieš blbosti. Tvoja birmovka je platná. Tvoja birmovná mama je možno budúca svätá. Žije ako by bola manželkou, tzn nemá iného muža. To už dnes máloktorá žena dokáže.

joesvk
13. mar 2023

Je platná, určite.
Aj kebyže biskup, ktorý birmuje bol pedofil alebo žil v inom ťažkom hriechu, aj vtedy by bola birmovka platná. Buď kľudná.

janetinka27
13. mar 2023

Je platna, neboj 🙂

stevvvka
13. mar 2023

Určite je birmovka platna.

kamatopo
13. mar 2023

Ak je sama môže si vybaviť papier že môže prijímať sviatosti a byť aj birmovnou mamou.

michellemary
18. mar 2023

Ako baby píšu, ak v tom čase žila sama, tak birmovka je platná.

janetinka27
18. mar 2023

Je platna aj vtedy, ak by birmovny rodic bol ten najhorsi clovek na svete. Zivot birmovneho rodica nema vplyv na platnost birmovky, ale cim zboznejsi clovek to je,tym lepsie. Moze sa modlit za birmovne dieta a sprevadzat ho zivotom krestana.