Ručne vyrábané darčeky verzus klasické z obchodu. Čo preferujete?
Zaujíma ma váš názor 🙂
Keď kupujete darček, dávate prednosť originálnym, na mieru robeným veciam
alebo skôr klasike z obchodu?
Prečo práve tak?
@laura1986 myslis nieco pekne vyrobene detmi v Bangladesi? 🙂
@laura1986 Závisí od konkrétneho produktu. Kupujem aj aj. Moja skúsenosť ale so slovenským handmade je dosť zmiešaná- kúpila som aj výrobky, s ktorými som bola spokojná, aj výrobky, ktoré za tú cenu nedosahovali adekvátnu kvalitu a mali nedostatky. Viem oceniť kvalitnú prácu, čas, materiál aj nápad a nemám problém si priplatiť za kvalitu a originalitu, ale zároveň nevidím dôvod utrácať peniaze za niečo predražené, keď to viem v rovnakej kvalite zohnať oveľa lacnejšie a napríklad aj s väčšou istotou záruk pre zákazníka napríklad v prípade reklamácie. Uvediem aj príklad. Minule bola nejaká dievčinka rozčarovaná, že začala tvoriť zo živice a ľudia si nekupujú jej výrobky- dala aj fotku- rôzne prívesky na kľúče a pod. Krásne jej to tam napísala iná dievčina- trh je týmito výrobkami už presýtený a ľudia si v dnešnej dobe dobre rozmyslia, za čo dajú peniaze, ale najmä jej výrobky boli úplne obyčajné, tuctové, ničím zaujímavé, zvládol by ich vyrobiť úplný začiatočník, ktorý by si kúpil sadu na výrobu takýchto výrobkov na internete, možno aj lepšie a zaujímavejšie. A potom sú tu výrobky zo živice- hodiny, šperky, stolíky a pod., ktoré sú často aj praktické, ale najmä vizuálne,ale aj kvalitatívne úplne inde a verím tomu, že týchto pár ľudí, ktorí majú na to cit a know-how, nemá problém so zákazníkmi.

Ja mám napr. handmade plátenú peňaženku a je úplne super, najlepšia zo všetkých, aké som kedy mala. Bola však za normálnu cenu, čo sa nie o všetkých handmade výrobkoch dá povedať. Blbostičku, personalizovanú blbostičku, suvenír by som určite nekúpila.