Silvester na materskej
Maminky ako budete silvestrovať keď máte doma malé deti? Ja mám 2 ročného a 10mes. Synčeka. A popravde som už 2 roky akoby bokom od celej rodiny. Priateľ otec detí sa vždy opije a kašle na nás. Ja som vždy tá čo nemôže piť nemôže sa zabaviť. Tá čo ide uložiť spať. Realne celý rok som sama s deťmi zavretá doma či je nejaká oslava alebo nie je. Takže dost som smutná z toho že ani sviatky to nie je žiadna výnimka. Bývame vo veľkom dome a oslavy a Silvester máme s rodinou vždy buď o poschodie nižšie alebo vyššie. Ani nikoho nenapadne že ja tam vlastne niesom. Prídem si totálne nepodstatná. Prepadajú má už depresie. Cítim sa sama. A keď už vidím že ani zajtra to nebude inak a budem to znova sama s deťmi počúvať smiech zdola alebo zhora tak už prestávam žiť.
Dom patrí frajerovi?
smutne, ze niektori muzi sa takto spravaju k svojim partnerkam :( my s muzom ako kazdy vecer okupeme a uspime skvrna, pozrieme si Silvestrovsky program, kedze tento rok nebola chata alebo nejaka skupinova aktivita mozna, o polnoci si pripijeme, muz si mozno pri telke da 1-2 pohariky whisky, pozrieme ohnostroj (snad to drobca nezobudi) a pojdeme spat
Ja som tak mala 3 deti po sebe...bud tehu alebo som dojcila...ale alkohol nie je to hlavne. Ale tak ziadne zurky nerobime, bud sme sli k mame alebo doma, detska vysielacka stacila a aspon sme telku pozerali. ...ale tak to casto pri malych detoch je...zobudi sa na ohnojstroj a ty riesis ako ho upokojit a uspat, ...alebo vecer zaspi od unavy a rano zeve ze nevidel ohnostroj, lebo nedalo sa ho zobudit o polnoci.
Urcite by mohol deti niekto v noci postrazit a ked sa zobudia zavolat ta...manzel, niekto z rodiny.
@denden77 Heeeej, presne ja ten Silvester tiež nejak neprežívam. Akurát mi bude smutno že sme v nemocnici, ale keď som doma, vôbec nečakám do polnoci, idem spať keď chcem...a keď sa zobudím tak popozeram z okna pobozkam deti, manžela, manžel otvorí šampus ja nepijem dá si poharik a ideme spať 👍😄😄😄
Ako prežiť zajtrajšok? Tak ako tých posledných 364 dní. Tvoja rodina je ktorá - tá čo bude žúrovať o poschodie vyššie? Tak zaobstaraj videopestúnku a vybehni za nimi. Alebo rodina niekde mimo? Zbaľ deti a choď za nimi.
Riešiš jeden nepodstatný deň / večer v roku, ktorý nič nezmení. Byť tebou riešim to, ako zmeniť budúcnosť seba a svojich detí, aby nevyrastali s ožranom a nešťastnou troskou.
Vôbec neriešim.. muž so staršími si pripije s detským sampusom a ja budem dúfať že si stiahnem s nimi cinknut a drobca nezobudí ohňostroj 😄
Na tvojom mieste neriešim Silvester, lebo v tvojom prípade je to hovadina, ale riešim ako si zariadiť život bez muža alkoholika. Vyrastala som v rodine alkoholikov a nikdy by som nedopustila, aby moje deti vyrastali v takom prostredí. Píšeš, že je mladý, furt čumí do mobilu a telky … s najradšej chlasce … akože načo taký chlap, prečo s takým človekom márniť život??? 🤦♀️🤷♀️
Ja mam 2 rocneho a momentálne som tehu. Čiže u mňa alkohol nehrozí. Ideme aj tak na našu chalupu v prírode + asi 5 členovia rodiny s nami. Samozrejme beriem aj syna. Popravde mi vôbec nevadí,že nebudem piť . Viem posediet a zabaviť sa aj tak na sucho. Malého dám spať o 8 a potom mam kľud. Inak minulý rok som tehu nebola a tiež som sa neopila. Vypila som len pohár šampanského na prípitok a asi jedno pol deci. Ale inak ta chápem ako sa cítiš. Musíš sa porozprávať s manželom a povedať mu o svojich pocitoch . Dat niekedy deti postrazit a ísť von s kamarátkami, alebo s manželom na výlet. Proste si dopraj čas pre seba, uvoľnís sa a zrelaxujes.
Ako sorry ale asi mas deti s alkoholikom ked hlada prilezitost na pitie a Silvester je skratka uz povinnost sa opit a zgrcat. Kto zi kaze po uspani deti nezist dole a dalej sa zabavat? Deti ukladas dajme tomu o 21h a zaspia o 22h...co ti brani vratit sa k zabave? Preco by ta volalibked vedia, ze asi uspavas? Ty sa miesto toho lutujes...
Ale problem je tvoj chlap, ktory asi nikdy nebol to prave orechove.
@sissy27 Tak,si jej pomohla.
@maminkadeticiek ak si uvedomí, že jeden Silvester je v porovnaní s budúcnosťou jej detí úplne nepodstatný, tak som rada, že som pomohla. A tebe by som rada pomohla čítať s porozumením, tak si prečítaj moje príspevky ešte raz a nájdeš v nich aj to, že som jej poradila ako sa zúčastniť zajtrajšej party s rodinou.
Prečo nechodite ma daku chatu ? Ked vas je vela?
Ženy úplne blbosti vás zaujímajú. Nechodíme na chatu pretože máme obrovský dom. Dokonca tu zaznela otázka či to je priateľov dom. Úplne cesty.
Som natom už psychicky veľmi zle. Chcela som len poradiť aby som aspoň do nového roku vstúpila šťastná. Chcela som iba počuť ako to máte maminky malých detí vy.
Osočovanie a otázky typu prečo som mojjmu priateľovi pôrodila dve deti niesu na mieste.
Áno pije. Áno nie je to ideálne. Ale nebol taký. Pozname sa od detstva. Sme spolu roky. Proste sa zmenil. Taký je život v ktorom sa aj niečo deje.
Vaše komentáre mi vôbec nepomohli. Pomohli mi akurát tak cítiť sa horšie a trápiť sa pre ešte viac vecí.
Niekedy sa treba trošku zamyslieť pred tým kým stlačim "odošli" pretože neviem v akom stave ten človek je psychicky. A drzé od vecí otázky ktoré sa témy netýkajú niesu na mieste. Nerozumiem ako z témy o silvestri môže vyklut otázka na koho je dom 🤦🏻♀️
Prajem vám krásny nový rok dámy a tie čo to máte doma krásne dakujte pretože nie každý to má.
Dovidenia.
Niekedy sa treba aj zamysliet predtym, nez spojim svoj zivot s inym clovekom. A ked uz to dopadlo ako to dopadlo, tak netreba mat klapky na ociach a riesit jeden den, ale treba riesit tie ostatne dni-ale ak Ti vyhovuje zivot s ozranom, tak ten jeden den nejako prezijes, nebude ani lepsi, ani horsi ako tie ostatne.
Tak to má asi vela mám, nie si sama. Aj keď rodina sa snaží, deťom je najlepšie ak majú svoj režim a svoju postel. Pri prvom mi bolo smutno, teraz pri druhom si užívam klud a pohodu. Deti tak rýchlo vyrastú, tých pár sviatkov čo venuješ deťom si treba užiť.
Určite by som protestovala a povedala mužovi že aj ja som mladá a chcem sa zabaviť a nie sedieť sama v izbe.deti môže uložiť spat aj on,alebo ich uložis a pôjdeš za rodinou sa baviť ,deti odbehnes skontrolovať alebo ak máte pestúnku,o to ľahšie,určite by som toto netrpela a povedala mu že aj on je otec.treba nabrať odvahu.ved keď deti spia môžeš sa baviť s nimi,aspoň bude prekvapený že aj ty sa vieš baviť, ostatní ta nehľadajú lebo sú zvyknutí že si pri detoch,môžeš povedať aj pred ostatnými jemu že chod skontrolovať deti ,ja som s nimi stále a ty si otec... to by som urobila ja.aj ja mám dve deti ale teda muž sa im venuje a je so mnou,keď deti zaspia,my si otvoríme šampanské ,pozrieme program v telke,budeme jesť jednohubky,pred polnocou na balkón pozrieť ohňostroj ,ak niečo bude vidieť ,záleží kde sme,keď sme u rodiny decká uložíme a bavíme sa ďalej
@ewka0012 ďakujem konečne normálny komentár
Ja som ťa sprdla na začiatku, ale ok, napíšem ti podľa tvojich predstáv. Naposledy som silvester v zmysle partia, zábava, kamoši, hudba zažila v roku 2009 😂😂😂. Som vydatá takmer 12 rokov a máme tri deti, najmladšia má čochvíľa tri roky. Ako boli deti, všetko sa prispôsobovalo najmladšiemu. Vždy sme odišli k svokrom na chalupu alebo sme boli proste doma, spravili si papať niečo, o polnoci pripili. Jeden rok sme o 22.00 zaspali s deťmi a zobudili sa ráno. Keď boli deti väčšie zobudili sa na delobuchy, tak sme kukali s nimi z okna, oni natešené. Skrátka taká pohodka, kľud. Nám to takto vyhovuje a nejako tým netrpíme 🙂.
Nie je začo,ved človek potrebuje podporu a nabrať odvahu a nie aby ho sprdli...ako to u vás včera dopadlo?
Ani sa nečudujem tvojim depresiám a to či tvoj muž je, alebo nie je alkoholik ani nemusíš premýšľať je to jasné.Druha vec je čo s tým ideš robiť?
@ewka0012 no dopadlo to tak že nakoniec ostal so mnou po mojom rozhovore pri ktorom som sa neudržala a rozrevala som sa už proste... Pomohol mi dať spať deti. O pol noci si so mnou strngol a odišiel si zapalit na terasu. Potom sa vrátil pre fľašku a že on ide susedovi poliať že je vonku. Tak hovorím ok. No bol hodinu. Hodinu som sedela a čakala ho. Tak som nakoniec išla spať.
@luccija no určite nás seba a deti nenechám tak len to chce čas kým sa postavim na vlastné nohy

Uz to vyzeralo, ze si Sylvester konecne niekoho nasiel. 🙂