Silvestrovská dilema: Stráviť silvester s rodinou alebo priateľmi?
Ahojte, zaujíma ma váš názor na moju situáciu.
S mužom sme spolu trávili silvester každý rok s našimi priateľmi, tento rok sa nám však narodila dcérka a ja som si myslela, že silvester budeme tráviť už ako rodina.
Muž je ale dohodnutý s kamarátmi, že silvester strávi s nimi, respektíve chce to tak ako každý rok. Ja ale tento rok ísť nemôžem keďže dcérka má 7 mesiacov, bývame sami a nemá nám ju kto postrážiť. Nemôžem a nechcem ju nechať samú v dome a sledovať ju na kamere z miesta, kde bude muž s kamarátmi, hoci je to len pár metrov od nášho domu.
Na druhej strane sa teším, že konečne môžem stráviť silvester v pohodlí domova a zažiť takú tu domácu pohodu, pripraviť si občerstvenie a čakať na príchod nového roka. Navyše neplánujem byť hore do rana ako kedysi, max do 1 keďže ráno vstávam a celá starostlivosť o dieťa je na mne (predpokladám, že muž bude pol dňa dospávať silvester).
Navrhla som mužovi, či teda nebudeme obaja doma a nestrávime večer sami dvaja a keď si pôjdem ľahnúť môže ísť späť za kamarátmi (pričom aj cez deň by bol s nimi, keďže tiež plánujú chystať občerstvenie atď). Návrh sa mu nepáčil, vraj načo pôjde domov, keď určite bude piť a k čomu mi to bude… Ofučal sa a rozhodol sa teda zostať doma s tým, že kamarátom chce podsunúť výmysel prečo nepride, čo som mu absolútne nekázala a príde mi to smiešne, aby si vymýšľal.
Otázka znie - chcem od neho naozaj tak veľa? Ja chápem, že sledovanie telky na silvestra môže byť pre niekoho nuda, ale prečo nemôže pochopiť aj on mňa, že nechcem byť na silvestra sama zatiaľ čo on si bude užívať? Prečo to chlapi majú inak a radšej trávia čas s priateľmi ako so svojou ženou/rodinou?
Očakávam v komentároch kritiku, ako to býva v každej diskusii, len sa skúste predtým trochu vžiť do mojej kože.
Čo by ste robili vy na mojom mieste?
Tvoj partner este asi nedospel.
Ako to dopadlo?
@koniarova dopadlo to tak, že s kamarátmi bol cez deň, dali sme si potom spoločnú prechádzku aj s malou, večer prišiel a bol so mnou od 8 do 10 a od pol 12 asi do 1 kým som nešla spať, medzitým sa mala zobudila tak bol s ňou… nakoniec to nebolo tak zlé
Neriešila som to nikdy lebo môj muž by nedal prednosť kamarátom predomnou a dcérou..My sme každý rok doma a teda uZ je to pekných pár rokov (16) ..keď sme nemali dcéru tak sme boli u jeho mami s jeho bratmi tuším 1-2 Silvestre a potom sami doma.Asi pred rokom ,dvoma sme sa zišli u našich všetci ale sami sme usúdili že nám je naj doma v pohodlí a to už máme dcéru veľkú čiže by sme mohli v pohode ,, žúrovať,,
Teraz čakáme bábätko a ja sa teším že x ďalších silvestrov budeme doma , nám je takto dobre a nič by sme nemenili.Nepotrebujeme nihoko,vystačíme si ...a napadlo ma že možno 5 rokov dozadu sme mali jediný Silvester s kamarátmi a teda vôbec to nebolo ono
Náš prvý Silvester s dieťatkom,sme stastlivo prespali,samozrejme s pravidelnými prestávkami na spanie😂.Jedna "večera"nášho syna skončila o päť minút dvanásť,tak si odgrgol,my sme si strngli a opäť išli spať.

Moj tiez silvestruje so susedmi bezne. S tym, ze mne sa priprity prevratili po narodeni dietata, nevyspata, a dietatom na starosti. Ale on je taka povaha, ja som ho takeho spoznala a neprekvapuje ma to. Co neznamena, ze ma to nestve, ze ten chlap nema potrebu stravit cely cas s nami. Mali sme vysielacku, posedela som prvy rok(diwta malo styri mesiace a spalo doma v postielke), o 12tej si pripila a sla domov strazit dieta, aby sa neprebudilo ked strielali. Minuly rok to iste, s tym ze sa zadarilo a muz bol chory, rakze bol skoro furt doma, okrem toho, ked boli na dvore😄 tento rok to bude podobne