Skúsenosti s dvomi menami
Ahojte 🙂 Chcem sa opýtať, či tu máte niektorá skúsenosti s dvomi krstnými menami ? MM by chcel Alex (aj pre dievca aj pre chlapca) mne sa sice to meno paci ale chcela by som aj nieco ine.... rozmyslali sme, ze teda chlapec by bol Samuel Alexander... a teraz ma napadlo pre dievcatko (ja som chcela Angela :čitaj endžela) ale Alexandra Angela sa mi tiez paci 🙂 (este neviem co na to drahy lebo je v robote :P ) a vsetko sa to hodi aj k priezvisku 🙂 Len by ma zaujimalo, ci potom to male nema mismas z tych mien ze ako sa to vlastne vola... aj ked je mi jasne ze nakoniec ich budeme volat nejakou jednou skratkou... ale zase nerada by som , aby sa z ich mien stali nadavky, typu ze ak nepocuva tak nanho skriknem celym menom SAMUEL ALEXANDER SVO**** :D
Ja som dala dcerke mena Elena Kristina. Elenka je meno po mojej nebohej starej mame a Kristina je po mne. Volame ju iba prvym menom aj ked obcas zo srandy jej poviem Kikus 🙂
@therinka Anna Sofia

@mfmf čo ja viem... Nemožem si predsa dovoliť krstné meno dieťaťa (prvé napr Anna) len tak komoliť a oslovovať ,,anča,, ked viem že dieťa tak oslovované nie je, Žiadne páči a nepáči - ako sa dieťa volá tak ho oslovujeme. Deti, ktoré maju dve krstné mená a nie su vyslovene oslovované tým dvojmenom tak oslovujeme len krstným menom v jeho forme tak ako je..mali sme ,,Victoriu Sarah,, a v uradných papieroch sme to pisali inak sme ju volali ,,viktoria,, ,,vikinka,, vikina,,...okrem toho ked človek potrebuje rýchlo dieťa na niečo upozorniť - napr. na nebezpečenstvo tak kým zo seba vysuka ....,,victoria sarah, pozor,,...tak už može byť aj neskoro... 🙂