icon

Skúsenosti s tajnou svadbou: Ako na to?

21. júl 2024

Mate tu niekto skusenost s tajnou svadbou? Ide o to, ze rodina je velmi veriaca a svadbu na urade neberu v uvahu, ale vacsia svadba v kostole aj s hostinou nebude tak skoro. Chceli by sme sa vziat tak, aby sme to mali papierovo v poriadku (dieta), ale aj preto, ze clovek nikdy nevie, co sa moze stat... ak sa vezmeme na urade, je potrebny ten ceremonial, alebo to vieme nejako skratit na ANO-ANO? A ak sa budeme brat v kostole, musi bude farar hovorit aj moje priezvisko? Dozvie sa niekto, ze uz sme manzelia? Vdaka

Strana
z3
letfenixa
22. júl 2024

@autorka nehnevám sa, čítam s porozumením. Nechceš, aby kostolná rodina vedela, že už ste manželia, nepovedanie pravdy = klamstvo, môžeš si to otáčať ako chceš. Pokiaľ čakáš dieťa, tak už ste aspoň raz porušili "nezosmilníš", ak v tom pokračujete, kňaz ti nemôže dať rozhrešenie, tj nemôžeš absolvovať cirkevnú svadbu.

misinka20
22. júl 2024

Vieš, čo môžem aj ja na teba pokrytecky a akože láskavo hovoriť... jasné moja zlatá, oklam rodinu, veď to je úplne v poriadku, že sa zoberiete tajne v kostole. Čo tam po jednom klamstve, veď aj čakať dieťa pred svadbou je úplne v poriadku a potom v kľude a v láske choďte v nedeľu do kostola, na prijímanie a tvárte sa ako najväčší kresťania... takto by si si to priala? A áno môj názor ti môže byť úplne ukradnutý, tak isto ako môj názor na tvoje pokrýtectvo Autorka...

autor
22. júl 2024

@letfenixa Zaujimave, lebo traja knazi povedali uplne nieco ine, to dieta je uz na svete a aj sme ho krstili. Ppri tejto prilezitosti sme sa o tom na fare i rozpravali. Tu svadbu aj mat budeme buduci rok, napis list papezovi, ze si pohorsena

autor
22. júl 2024

@misinka20 nejdeme sa brat tajne v kostole 😁

letfenixa
22. júl 2024

@autorka na čo sa radis na koniku, keď máš odobrenia od fararov? Dokonca od 3?
Ja pohoršená nie som, mne sú tvoje problémy ukradnuté. Akurát má takýto 'kresťania' uistuju v tom, že cirkev je prehnita.

autor
22. júl 2024

@letfenixa pytam sa, ci citaju meno, nepytam sa, ci sa mozeme vziat v kostole 💀 citaj s porozumenim, pis k veci a ked nie, roluj dalej. Vrie v tebe zlc z neznameho cloveka? 😅😅😅 haha

motherofflower
22. júl 2024

My sme mali “tajnú” svadbu, žiadne ohlášky sme nemali a vedeli to len tí, čo boli na neformálnom posedení po. Priezvisko si nepamätám, že by kňaz hovoril. A oznámenia sme mali také, že sme sa zobrali.

cacianka
23. júl 2024

Kašli na blbé komenty, vybavte a absolvujte sobáš na matrike a hotovo. Keď bude sobáš - požehnanie v kostole, po čase keď si to najlepšie zorganizujete, dohodnite s farárom priebeh obradu, aj to vyhlásenie mien. Myslím že nikto si nevšimne, keď miesto Novák + Kováčová povie Novák + Nováková.

mantilka
24. júl 2024

No len aby si to tvoj už manzel chcel zopakovať v kostole. Môže sa stať, že svadbu v kostole už nebude chcieť, veď už ste manželia...a nepohnes s ním.

mantilka
24. júl 2024

Inak priezvisko si môžeš nechať svoje alebo obidve.

Strana
z3