icon

Štátny smútok a plánovanie svadby

23. apr 2025

Dobry vecer, co myslite ako je to prosím so štátnym smútkom ak ma niekto v sobotu cirkevny sobas aj s veselicou ? 120 ludi a veci zajednane rok dopredu. Akurát tu ukludnujem kamarátku ze pre ňu to bude normalna sobota jej deň tak ako ma všetko naplánované, Google veľmi nepomohol. Vďaka za nazory

domkakvet
23. apr 2025

Ide o cirkevny sobas, tak nech sa opyta pana farara v kostole.

bolarazjedna
23. apr 2025

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/964199-na-slo...

Ma to trvať do 18:00hod, my sme na svadbe akurát do 18:00tej stihli gratulácie, príhovor, večeru, zábava určite začala až o 6tej. A sobáš predsa nie je zakazaný.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
belbel
23. apr 2025

Myslím, že sobáš a svadba-zábava je súkromná oslava, uzavretý okruh ľudí. Verejné podujatia, štátne podujatia a kultúrne podujatia, tam to platí. A je to takto opísané aj v článku, čo je link vyššie.

biba_18
23. apr 2025

svadba určite nie je zábavné podujatie - takže je to ok…

autor
23. apr 2025

Presne tak som jej to vysvetlila ze to s tým nič nemá, že to by sa týkalo takých veci ako keby mala byť pohoda alebo festival alebo v meste nejaký majáles a tak...no ale stresuje uz ...

rozculena
23. apr 2025

na Slovensku je štátny smútok?

eleanor2510
23. apr 2025
@rozculena

na Slovensku je štátny smútok?

@rozculena ano, v sobotu

mamickalisticka
23. apr 2025

Hm, štátny smútok by mali vyhlásiť na Slovensku do odvolania.

abbey1
23. apr 2025

Svadbu môžete normálne mať.

andreakotesova
23. apr 2025

Tak budú trochu potichšie 😅🤣😁

autor
23. apr 2025
@mamickalisticka

Hm, štátny smútok by mali vyhlásiť na Slovensku do odvolania.

@mamickalisticka tak toto už je iná kapitola a bolo by to na dlho ako aj ten smutok ( predpokladám ze to bola narazka na politicke ekonomické dianie na Slovensku) ci mýlim sa?

autor
23. apr 2025

@viestta áno googlili sme aj toto sme čítali pokiaľ nas pustila bezplatná verzia 😃

pinkgirl
23. apr 2025

Ukľudni kamarátku, svadba bude aj zábava. Svet sa predsa neprestane točiť kvôli 1dnu na úctu voči zosnulému pápežovi.

renka30
24. apr 2025

To co sa tyka tej hudby a zabavy su viac menej iba odporučania, určite netreba rušiť svadbu. Niektore verejne podujatia sa rušia, ine obmedzuju, niektore vobec, zavisi od organizatora. Dcera ma v sobotu tanecnu sutaz (trva od piatka do nedele), celý den hlasna hudba, urcite ju usporiadatelia nebudu rusit.