icon

Sú sady voňaviek a deodorantov zbytočným darčekom?

14. jan 2025

Ahojte,nepríde vám sada voňavky s deodorantom už ako prežitok ? 🤣 Dostala som od budúcej svokry a každý rok to isté, moja mama dáva priateľovi skôr darčeky ktoré ona vlastne vyrobí čiže ma to nejakú hodnotu ,ale moja budúca svokra mi príde ako keby to len odflakla,proste reálne načo je dobré niečo také dávať ? Nepríde vám to ako zbytočnosť ktorá len stojí v skrini ? A sú to sady za 5€ čo ani nevydrží vôňa nič čiže za mňa zbytočne vyhodené peniaze

Strana
z4
ivik4
14. jan 2025

Ano deodorant a kozmetika celkovo je pre mna kupene v style : mam to na haku, len aby sa nepovedalo. A darceky co sa vlastnorucne vyrobia fakt neznasam.

babababka
14. jan 2025

Žiadny darček nie je zbytočný.Ide o to ,že si niekto vôbec na teba spomenul.Ak sa ti nepáčia,tak ich vyhoď.

jesenzima
14. jan 2025

No mňa by voňavka asi potešila viac ako vlastnoručne vyrobené niečo 🙄

pribinak
14. jan 2025

Veď podaruj ďalej, keď nechceš alwbo ti tá vôňa nesedí

Vlastnoručne vyrobené čo? Ja nemám rada lapace prachu, čiže to je tiež na pováženie

maryon1
14. jan 2025

no na "vlastnoručne vyrobené darčeky" mám svoj názor 🙂
mňa zasa vôbec nejak extra nepoteší, keď dostanem vlastnoručne urobené mydielka, ktoré nepoužívam, a ako lapače prachu ich mať vystavené niekde na polici odmietam, alebo rôzne dekorácie /vianočné či veľkonočné a podobne/ do domu.
posuniem ďalej, alebo vyhodím, no čo už.
čo vyrobila tvoja mama priateľovi? že si usúdila, že to "má nejakú hodnotu"?

vkatush
14. jan 2025

Ja vlastnoručne robené kraviny nemusím. Pre mňa sú to lapače prachu.
Ale zase ani nemôžem hocakú kozmetiku, takže ak, tak sa pýtajú napr manžela, čo používam a to kúpia alebo dajú darčekovú poukážku.

Stačí sa ozvať. Ďakujem, cením si to, ale prosím, nerobte si starosť, ja mám svoju značku, ktorú používam, iná mi nesedí a hotovo.

evcagabi
14. jan 2025

Vyrobene co napriklad? Ak nejaka blbost, co zabera miesto tak radsej tu sadu -podarovala by som dalej, je vela zien, co si nemozu dovolit ani sprosty deodorant

tramtada31
14. jan 2025

Pre chlapa vyrobené darčeky tiež asi nie su výhrou. Takze asi to rovnako vnima aj tvoj priatel

procrastique
14. jan 2025

Domáca handmade habaďúra má akú hodnotu? :D pozri si na nejakých trhoch aké sú predaje toho :D

michaela329
14. jan 2025

Tak ja radšej deodorant ako lapač prachu 🤷 Mne tiež svokra kupuje parfumované veci, aj keď vie, že ich nemôžem. Podakujem, posuniem...

vikusjk
14. jan 2025

Suhlasim s dievcatami vyssie.
A ak sa ti darcek nepaci, skus hodit do skupiny darujem a o chvilu to budes mat fuc, nebude ti to ani zaberat miesto na policke a niekto sa potesi, ze nemusi kupovat ;)

tomiholjubavi
14. jan 2025

Ooooh, o "odfláknutých" darčekoch by som vedela napísať diplomovku. Bývalý svokor dával také dary, že konzerva fazule bola vychytávkou. Raz som od neho dostala dáždnik, ktorý si kúpil po ceste k nám, lebo začalo pršať a keď som mu povedala, že mám narodeniny, rovno mi ním zablahoželal... ani nepočkal kým odkvapká...
Synovi - jedináčikovi kúpil na 40tku tráky do gatí. A keď mu syn povedal, že on predsa tráky nenosí, tak si ich nechal...
Neraz sme dostali "nábytok" typu taburetka, ktorú našiel vyhodenú pri koši. Alebo jedlo po záruke ešte aj s tou oranžovou nálepkou "extra lacné". 😅

A nie, nebola to otázka toho, že by nemal peniaze.
Voňavka je bežný dar. A nie je znakom žiadneho nerešpektovania.

jamimo
14. jan 2025

kozmetické sady neznášam odjakživa, jedine že by to bola skutočne výhodná sada a značka, ktorú používam, a tú by som si musela cielene vypýtať - napr. Anne Marie Borlind 😉, Chanel, Dior... Hand made darčeky už vôbec, nejaké sviečky, vázičky, vankúše a otrasné ponožky zo zvyškov vlny by ma určite nepotešili a putujú na zberný dvor.
Dar vnímam ako radosť, ako prejav citu, priateľstva k obdarovanému, k osobe ktorú dôverne poznám. Nie preto, že sú vianoce, malo by sa, patrilo by sa, očakáva sa.... Ja nemám problém s darmi, vždy sa trafím do čierneho 🎯 a úprimná radosť je na oboch stranách.

nynia
14. jan 2025

Ja mam radsej kozmetiku, ktoru vyzuijem (a aj tak raz by som si musela kupit aj ked mozno nie ten isty produkt) alebo sviecku, vonavku ako nejaky lapac prachu. 🤷🏻‍♀️ Ja tomu by som sa potesila. Slabsi deodorant by som teraz ked sa vela nepotis vyuzila v zime a na leto potom kvalitnejsi, pride mi to fajn. Slabsia vonavka sa da vyuzit napt. ked len do. obchodu, na postu atd treba ist alebo na doma nemusis ju nosit ked potrebujes nieco co vydrzi intenzivne cely den. A naopak tak aspon usetris kvalitnejsiu vonavku.

thereisabear
14. jan 2025

Mne prídu celkovo vianočné darčeky ako prežitok. Nepoviem výnimočne, niečo ozaj od srdca, na mieru, vrámci vďačnosti alebo podobne. Ale kupovať si darčeky medzi dospelými, len aby bolo, je uplne odveci.

123467
14. jan 2025

@tomiholjubavi 😂🤣 svokor bol proste zlaticko 😃

zojazoja
14. jan 2025

To so ešte nedostala nočnú košeľu XXL keď ja mam veľkosť max.M....🤣

michaela329
14. jan 2025

@zojazoja ale dostala a mala som veľkosť XS - to je tak, keď si niekto zabudne okuliare 🤣 Ale vynosila som.

jamimo
14. jan 2025

@thereisabear úplne súhlasím. Ja som to zatrhla, rárohov som mala doma dosť. (neosobné, nasilu, akože, len aby bolo...) Každý nech si kúpi čo chce, alebo úprimne a cielene. Vtedy dar spĺňa svoj účel 👌

tibor79
14. jan 2025

Aspoň tu vidno v akom materialistickom svete žijeme. A vnímať niečo vlastnoručne vyrobené ako " nič s nulovou hodnotou...." zaujímavý pohľad. Mňa vlastnoručne vyrobené veci alebo domáce "produkty" potešia vždy najviac. Ostatné si viem kúpiť sama.

muchotrafka298
14. jan 2025

Pre mna kozmetika ano, ale iba ak si ju obdarovany zela a viem dopredu, ze co konkretne. Tie lacne balicky z drogerii pred vianocami su take dary, ze no len aby nieco bolo. To uz radsej nedat nic, ked ani clovek vlastne nevie, ze ci to ten clovek zuzitkuje. Ja dostavam pravidelne tieto sady vselijake, vacsinou vo voni vanilka, ktoru nenavidim. Neznesiem tie umele sladke vone vanilky, vsetky tu viete, ze co myslim. Otras. Zas som dostala mydlo a krem na ruky, stalo to 15 EUR a hodila som to do skrine, lebo mi prislo zle len ked som to ovonala.

zojazoja
14. jan 2025

@michaela329 🤣🤣🤣 ja nie. Lebo to sa fakt nedalo. Ani to nebola bavlna.
Bolo to niečo také umele šatové..vrece 😅

michaela329
14. jan 2025

@zojazoja tak táto bola zo Slovenky, síce škaredá, ale kvalitná a pohodlná...😅

oblecenie99
14. jan 2025

Ja takéto balíky darujem. Teda vonavku nie, ale sprcháč a k tomu asi zvyklo byť zabalené aj telové mlieko. Nie od srdca. Presne ľuďom, ktorí si myslia, že stále sú decká a musia mať na Vianoce darčeky silou mocou v štýle "my dospelí si dajme len takú drobnosť". Tak ju dostanú. Je to z mojej strany odflaknute? Je, samozrejme že je! Ja nepoznám každého vkus, neviem, čo má rád, nemá rád, čo ho poteší, akú nosí veľkosť (úrazom, neurazim). Ja darčeky nepotrebujem. Nechcem sadu, ani handmade, ani potravinový kôš s bio gebuzi ami, ani sadu minimedu a sviečky zo včelieho vosku, ponožky, mám, pyžamo mám, aj šál mám. Ale tak všetci máme všetko. Tak načo, nechápem. A to ešte potom všetci majú v roku meniny a narodky. Čiže áno, dávam takéto darčeky. A áno, sú symbolom toho, že kašlem, neriešim to, už ma to nebaví, na tento rok si vybavený, bodka.

zojazoja
14. jan 2025

@michaela329 to by som bola ochotna si aspon skratit....nech sa nepotkynam o nu 🙂 🙂 a rukavy vyhrnut 🙂

tomiholjubavi
14. jan 2025

Ja najradšej kupujem zážitkové dary. Napr. Poukážky na rozne masáže, pobyty, poukaz na večeru v reštaurácii, mame letenky. (A vôbec to nemusí byť drahé).

milanemila
Autor odpoveď zmazal
pribinak
14. jan 2025

@tibor79 škoda že autorka nenapisala hneď o aké vlastnoručne výrobne darčeky sa jedna
Mna by nejaké mydielka či vankúše a podobne lapavé prachu nepotešili

jamimo
14. jan 2025

@zojazoja hmmm, to si ešte nedostala 3 diel trilógie scifi (scifi nečítam...) s venovaním vnútri pre svokru. Ona ju dostala na meniny, knihy nečíta, predpokladám, že ju ani neotvorila. Mne ju podarovala na vianoce s takou pompou, kvetnato mi opisovala ako ju vyberala a radila sa s predavačkou (ja milujem knihy) V duchu som si povedala : nie je možné, že si dala záležať, pri srdci ma zahrialo... Kým som ju nerozbalila a neotvorila 🙄🤨🙄

zuzubb007
14. jan 2025

Ja budem asi z mála čo miluje darčekove kazety, keď dostanem kazetu Nivea alebo Dove som celá šťastná, nakoľko to reálne aj používam, sprchác je darček na istotu, ale zase chápem ak si náročná a nepoužijes hocičo, že ťa to nepotesi, vlastne vyrobené darčeky sú čo? Lebo jedine čo by ma potešilo vyrobené je asi sviečka, a ostatné sú väčšinou hovadiny

Strana
z4