Sú tieto šaty vhodné na ples?
Dobrý večer,
už dlhšie rozmýšľam nad kúpou týchto šiat, o mesiac idem na ples len neviem či sú na takúto príležitosť úplne vhodné.
Vopred ďakujem za odpovede <3

@nafka0483 Zase nemusíme sa hrať na slovíčka, každému je jasné, že autorka sa nechystá na ples v opere. A to, že sa nejaký "ples" koná na dedine, ešte neznamená, že by tam autorka v týchto šatách nezapadla. Aj na dedinách sa už ženy na dedinskú zábavu s názvom "ples" zvyknú obliecť pekne.
@h2 Ved neexistuje len ples v opere. Organizuje sa plno plesov, alebo teda pred pandemiou sa zvyklo organizovat plno 🙂
A nehovorim, ze to, ze sa kona v dedine znamena, ze by nezapadla. Len to, ze ak sa nejedna o ples, ale o zabavu, kde 90% zien pride v kratkych kokteilovych satach, tak veruze "nazapadne", alebo nazvime to, ze bude trosku vytrcat (co nemyslim v zlom). Samozrejme, ze ak vacsina zien bude v dlhych satach, alebo to bude 50:50, tak nie, hovorim len o pripade, ze vacsina bude v kratkych kokteilkach a niektori chlapi anilen v obleku len nejake nohavice a kosela - aj take zabavy su a uznaj, ze vtedy zena v dlhych vecernych satach trosku vytrca.
su krasne, dobra volba 🙂
🙂 ja byvam teda na dedine a keď bývali u nás plesy, tak každý sa pekne obliekol aj keď to možno nesplňalo presne podľa etikety všetky kritéria plesu ale boli ženy aj v krátkych aj v dlhých krásne učesané a namaľované.
Jasné všade sa nájdu aj takí "odroni" čo prišli v rifliach a košeli s krátkym rukávom. Ale to sa mi stalo už aj na plese v meste 🙂 🙂 🙂 🙂
takže dôležité je sa pekne obliecť a určite zapadneš. A polka sály zbledne závisťou 🙂
inak kde je ples?! aj ja by som konečne na nejaký šla 🙂
@prieloznicasi A tych ludi co prisli takto obleceni aj pustili do vnutra? Lebo na plese sa nieco take nestane - ani ta nevpustia. Raz sa stalo na plese v opere, nejaka Suzie, dcera neviem koho prisla v ciernych kratkych satach a pustili ju. Asolvovala privitanie a uvodne fotenie a nasledne ju poziadali aby sa isla prezliect, cize z plesu odisla. Fotky uz ale vysli, bol z toho "skandal", takze dalsie rocniky uz nevhodne oblecenych dnu nevpustili.
A na plesoch to takto ma podla bontonu a etikety aj byt. Ale ako hovorim, to by sme sa museli bavit o skutocnych plesoch v tom pravom zmysle slova. Teraz sa uz ples nazyvaju rozne vecerne akcie, ktore plesmi nie su...
@nafka0483 áno vpustili. Konkrétne to bol jeden väčší ples v Žiline. Tiež som sa čudovala a za dotyčného dosť aj hanbila... ja sama :D a to som ho ani nepoznala.
to že sa niečo také stane na dedine neriešim lebo proste tu su benevolentnejšie pravidlá a ľudia sa hlavne tešia že sa môžu pekne obliecť 🙂 a jasné možno by sa to nemuselo volať ples ale v ľudoch to aspoň vyvoláva pocit takej väčšej spoločenskej udalosti
tým chcem iba povedať, že ak by si slečna dala tieto šaty na dedinský ples tak určite zažiari a na klasickom plese podľa bontónu absolútne nič nepokazí 🙂
Joj teraz normalne som dostala chut sa vymodit a ist niekam, na plese som nebola ani nepamatam 🙂
@jankapepe Dobrý deň, je to presne tá veľkosť. Určite ich budem predávať 😊 ak by ste mali niekedy záujem, stačí ma len kontaktovať
Áno sú rozprávkové ber ich!
@luckaaaaaa__ kde sa daju take šaty kupiť? 🙏
@hviezdickae Ahoj, AliExpress😊

Casto sa stava, ze nejaka taka "tanecna zabava" v kulturnom dome sa sice nazve ples, ale inak s plesom nema nic spolocne. Ples ma iste pravidla, zasady, dress code a podobne. Ludia (aj samotni organizatori) casto nieco nazvu ples, aj ked to plesom nie je. Je to nejaka zabava, na ktorej maju zeny aj kratke saty, chlapi obleky (na plesoch je inak zasada dlhe saty a smoking pripadne frak).
Takze ja chapem poznamku od @petamich ako to myslela, ze pokial pojde o takyto "ples" (a to nemusi byt len dedinky, to sa aj v mestach bezne stava), tak nezapadne velmi. Ak sa jedna o skutocny ples, tak su saty velmi vhodne 🙂