icon

Svadba bez alkoholu

18. feb 2025

Aký máte názor? Zvažujeme svadbu 100% bez alkoholu, viac ludi v rodine malo v minulosti problém s pitím....partner je športovec nepije vôbec ja občas víno ale úplne minimum...nepáči sa mi táto slovenská kultúra piť vždy a všade

Strana
z9
sense
18. feb 2025

Nemala by som problem.

really8
18. feb 2025

Ako hostovi by mi to vobec nevadilo.

minesasubu
18. feb 2025

za mňa je to skvelý napad

vroni
18. feb 2025

Celkom odvážne 🤣 Neviem. Vôbec by mi nevadila svadba bez alkoholu, aj na vlastnej sme vypili len prípitok (nie, nebola som tehotná, mohla som piť do aleluja, ale vyborne sme sa bavili a vôbec sme nemali chuť piť). Ale či ti tam niektorí veľmi "vtipne" nedonesu zopár fľašiek na tajnasa a scapkaju sa pod obraz boží, to uz musis vedieť ty, koho pozývas a ako to pochopia ... Ja by som aj ako hosť vôbec nemala výhrady.

bessie12
18. feb 2025

Je to vaša svadba. Urobte si ju taku akú chcete vy, hoc aj bez alkoholu. Ja si osobne neviem predstavit svadbu bez alkoholu 😅
@vroni presne toto aj mne napadlo. Ja by som bola z tých, ktorá by nejakú tú flasu doniesla 😁

ejbyk
18. feb 2025

Ja by som bola kľudne za...

Ale viem si predstaviť, že sa to stretne s nepochopením....

tenerifka
18. feb 2025

Tvoja svadba, tvoje pravidla....
Ale vsetkym pozvanym by som oznamila koncept dopredu....

pribinak
18. feb 2025

Ako hosťovi by mi to vôbec nevadilo.

Ale sme na Slovensku. Musíš počítať s tým, že tá poriadne poohovaraju, pol rodiny bude chlastat na tajnaca kade-tade.

bielasovicka
18. feb 2025

@tenerifka tak tam nepôjde nikto 😄

ivangeline
18. feb 2025

Hostia nemusia byt radi. Závisí, či to tiež nebude tradičná svadba. 🙂 Väčšie posedenie a o pol noci domov?

barka1
18. feb 2025

Máte v rodine abstinentov?

Slovenska svadba bez alkoholu je ako svadba bez nevesty. Fakt si to neviem predstavit, a to pijem len spolocensky. Este dnes mladí možno piju menej, ale taká generacia 40+, to bude pre nich sok.

harrisson
18. feb 2025

Neprišiel by som

mariynka
18. feb 2025

Ak to je len kvoli tym,ktori mali problem-donesu si/kupia pri bare..

simsalabim
18. feb 2025

@tenerifka ja by som to neoznamovala, lebo mnohym ludom je alkohol prednejsi ako oslava svadby… mozno by zistili, ze sa zabavia aj bez alkoholu. A ak nie, no tak nech odidu.

personality
18. feb 2025

Ja nepijem takže mne by nechýbalo. Ale ak tam budu nejakí starí chlapi tak tým bude chýbať.

nikdenikto
18. feb 2025

Tak, ja neviem. Veselicu pre 80-100 ľudí by som v takomto style asi nerobila. Niečo komornejšie 15-20 ľudí pohostenie po obrade v reštike v pohode.

henii
18. feb 2025

Úprimne? Ja by som sa ako hosť na takú svadbu netešila..mne to príde proste divné 😄
Minulý rok som pila presne 1x, a to v deň svadby mojej kamarátky. Jej manžel je abstinent

beata_k
18. feb 2025

Zhruba o 20:00 pocitaj, ze ti skonci svadba a ludia pojdu pozvolna domov. Od nepamati sa slavilo s alkoholom. A nie, nie je to "len take Slovenske"

cacianka
18. feb 2025

Už tu boli takéto diskusie. Aké ohavnosti tam popísali ženy , bolo naozaj úbohé. Útoky na nevestu, že nevie čo sa patrí (a podobne drísty), pritom veľmi dobre poznajú problémy s alkoholom a aj to majú doma , agresívnych ozranov.
Ja a moje okolie by sme so svadbou BEZ nemali absolútne problém. Našťastie už nemám v blízkom okolí ľudí , čo považujú ožrať sa za normál, ba až povinnosť.

mameha7
18. feb 2025

Super nápad. Ale na to musíš mať aj hostí s podobným zmýšľaním. Lebo ja by som sa určite potešila, ale nie každý to má takto.

fairyy
18. feb 2025

uz som na takej bola a na tej svadbe bolo najviac opitych ludi ...chodili pit na parkovisko a na rychlovku hadzali do seba poldecaky lebo vo vnutri sa nepilo... za mna inak smelo do toho mne sa to paci, nevidim dovod chlastat

natalka13
18. feb 2025

@tenerifka na Slovensku? Tu su svadby tak robene aby boli vsetci spoko okrem nevesty.
Ved co by povedali?

beata_k
18. feb 2025

@cacianka Medzi ozrat sa a dat si pohar vina na oslavu je dost velky rozdiel. Uz v pyramidach sa naslo pivo, tak sa netvarme aky je alkohol straaaasne fuj. Je tu s nami uz tisice rokov.

lucia13022023
18. feb 2025

Keby som mala klasickú svadbu s veselicou, tiež by som alkohol nechcela.
Ako hosťovi by mi to bolo jedno, nepijem a vždy mám nealko prípitok.
Chod do toho 🙂

koniarova
18. feb 2025

Ty musíš vedi,akých ľudí si pozývaš. Kto chce,alkohol si nájde. Budú ti chodiť po baroch a aj tak prídu ožratí.

cacianka
18. feb 2025

@beata_k nepochopila si môj príspevok.
Ja neodsudzujem mierne ochutnanie, pre pôžitok, ja si tiež možno 5x za rok liznem nejaký likér, vermut, ale písala som niečo iné

sovica
18. feb 2025

Autorka, čo znamená, viac ľudí v rodine malo v minulosti problém s pitím? Sú to abstinujúci alkoholici, či len muži, ktorí nevedia, kedy majú dosť? Ja osobne si neviem predstaviť svadbu bez kvapky alkoholu. Však nemusí byť nič tvrdé, ale aspoň nejaké víno, pivo... Niektoré jedlá si to víno doslova "pýtajú". A nemusí sa ten alkohol liať potokom. Stačí, keď na hlavu budeš počítať 2-3 dcl vína, nech sa tam ľudia nespijú pod obraz boží, ale nech im to ani nepripadá, že sú tam "nasucho". A to ja alkohol v podstate nepijem, nechutí mi. Pri nejakej príležitosti, keď ma núkajú už 256 krát🙈, tak si dám pohár vína možno 2-3x do roka. Čiže mne by to bolo úplne jedno, keby som na takú svadbu išla. Ja by som sa možno dokonca aj potešila, že ma nebudú s tým alkoholom donekonečna vynukovať. Ale staršie ročníky a hlavne muži nad 50+ by to asi bez kvapky alkoholu na svadbe "nerozdýchali". A ako kočky vyššie písali, tí, ktorí nevedia vydržať bez alkoholu, tí si cestičku nájdu - skočia si ho kúpiť do baru alebo rovno do nejakého obchodu a dovlečú si to tam. Či to im zakážeš?

grof_monte_christo
18. feb 2025

Mne by stačil prípitok a potom bez alkoholu. Ale ak pozvani nie sú tomu naklonení, tak veru neviem.... bud sa po večeri rozídu domov, alebo sa posilnia inde. Já by som do tohto nesla.

michaela329
18. feb 2025

Mne osobne by to bolo napríklad jedno... vždy rešpektujem podmienky hostiteľa. Ale počítajte s tým, že tam moc zábavu mať nebudete - a pravdepodobne sa hostia rozídu skôr.

evcagabi
18. feb 2025

Podla mna sa ti opiju v najblizsom pajzli 😅

Strana
z9