icon

Svadba bez alkoholu

18. feb 2025

Aký máte názor? Zvažujeme svadbu 100% bez alkoholu, viac ludi v rodine malo v minulosti problém s pitím....partner je športovec nepije vôbec ja občas víno ale úplne minimum...nepáči sa mi táto slovenská kultúra piť vždy a všade

balerina2025
18. feb 2025

@michaela329 k svadbe alkohol patri. to ale neznamena ze sa musia opit ako dogy

n3la
18. feb 2025

Úprimne by mi to chýbalo, neopijam sa, ale keď už idem na akciu rada si dam pohár vína, chuti to akosi viac v spoločnosti 😄. Tiež sa mi nepáči keď niekto nemá mieru a musia ho zbierať zo zeme, je to samozrejme vaša svadba, ale asi by som zvolila aspoň víno na stôl, alebo súdok s pivom. Svadby kde je viac alkoholu ako hostí sú už podla mna cez😁.

michaela329
18. feb 2025

@balerina2025 to niekde tvrdím? Že sa maju spit ako dogy? Ale so svadbami a oslavami mám hodne skúseností a dobre si viem predstaviť, že čisto nealko svadba skončí veľmi skoro.

olimuc
18. feb 2025

Nemusite mat ziadny alkohol. Urobte bezalkoholove koktejly atd … ale zalezi od pozvanych, tych poznate len vy. Mozno zajdu do blizkej vecierky a spiju sa na s… aj bez svadby .. stale existuje aj donaskova sluzba a dovlecu im priamo na miesto a vas budu iba ohovarat aky ste “progrés ini atd” Ale nejakeho alkoholika by som mala osobne na haku

balerina2025
18. feb 2025

@michaela329 nie to som dodala ja.
alkohol k svadbe patri preto suhlasim co si napisala

modrykolibrik
18. feb 2025

My máme svadbu v septembri a dali sme nealkoholické šampanské a okrem toho už nic

balerina2025
18. feb 2025

@olimuc ti co budu chciet sa aj tak napiju. moj nazor. ked niekto bude mat chut, alkohol si kupi.

kaca222
18. feb 2025

To je podobný princíp ako svadba bez detí.
Je to vaša svadba, urobte si tak, ako vám vyhovuje 🙂 kto bude chcieť, príde aj tak. A určite sa nájdu aj takí, čo to ohundrú, tých by som neriešila, ich problém

cacianka
18. feb 2025

@michaela329 chodila som na akcie klubu abstinujucich, nebola tam ani kvapka alkoholu. Bolo úžasné, ako sa triezvi ľudia zabavili do rána. Jedlo , tombola, dobrá hudba, aj tety kuchárky len pozerali ako sú všetci Happy , nikto sa im tam nevygrcal, smiechu bolo na tri dnu

zuzitko74
18. feb 2025

Ja som mala svadbu bez alkoholu, môžem len odporúčať.

wolf_
18. feb 2025

Vaša svadba = vaše pravidlá. Mne ako hosťovi by to bolo jedno, ale zároveň by mi to prišlo trochu zvláštne 🙂 Ale som 100% za, aby ste si spravili podľa seba. Chcete to takto? Spravte si to tak. Nevidím dôvod prečo by sme si vlastnú svadbu nemali zorganizovať podľa seba. Ale tiež by som to oznámila predom, že aký koncept svadby to bude. A keď niekto nepríde kvôli tomu alebo by si na tajnáša ako pubertiaci niekde ulievali? Možno hnusné, ale aspoň by som si pretriedila ľudí no 🙃

michaela329
18. feb 2025

@cacianka lenže tam išli direkt abstinenti, je tak? Nemôžeš toto porovnávať s bežnou vzorkou na bežnej svadbe - oslave. Ja som nedávno bola na 50. kde bolo len nealko pivo a šampanské, odchádzala som o desiatej večer s oslávencom - ľudia sa rozišli po druhom chode.

biba_18
18. feb 2025

ja som východniarka, sa viem zabaviť aj bez nealkoholických nápojov 😂 ale ak by som mala byť na svadbe bez alkoholu, ja by som to v pohode prežila…

reanda
18. feb 2025

skoda, ze kvoli alkoholikom si uz clovek ani na svadbe nemoze dat pohar vina k veceri.. som zvedava, ci by ludia boli ok aj s tym, keby niekto spravil svadbu bez nealko napojov, lebo nevesta so zenichom nealko nepiju, tak nebudu ani hostia 😝

cacianka
18. feb 2025

@michaela329 nie, doprovod boli konzumenti ako aj ja, moja kamoška s mužom, kapela, program, iní hostia.

michaela329
18. feb 2025

@cacianka ale stále to bola akcia abstinentov, píšeš o klube. Takže ľudia tam išli s tým, že to tak bude-zvolili si to. To je úplne iná situácia.

januska12323
18. feb 2025

Urobte ako chcete ale riskujete, že si donesú vlastný alkohol alebo budú piť tajne mimo sály a môže to dopadnúť ešte horšie. Ja by som dala na stoly pár fliaš tak aby mal každý pár pohárikov k dispozícií, skôr sa budú kontrolovať.

janamoto78
18. feb 2025

To je rovnaké ako vegan svadba. Tieto výmysly 🤔🙈

lenkalienka321
18. feb 2025

Som 40+ a super nápad👍 Do toho

betulinka1
18. feb 2025

Mne by to vobec nevadilo ako hosťovi. Daj im na stol nealko šampanské, to mne nosia, kedze alkohol nepijem. Ja si viem kludne taku svadbu predstavit aj s nealko miesanymi drinkami, ak by som chcela mat svadbu bez alkoholu ale aby to bolo take zaujimave.

madeincssr
18. feb 2025

Tiez uz mi aj trocha alkoholu skor zaskodi (clovek netrenuje...), ale je to trochu vnucovanie svojho/vasho nazoru ostatnym. Nejaky pripitok nemusi byt na skodu (kto chce). Ale chapem, su ludia, ktori pitie nedokazu zvladat a pokazia svadbu. Nejaky kompromis - obmedzene mnozstvo nejakeho uslachtileho alkoholu (kvalitne akostne odrodove/znackove vinko) bez miesania?

mandzula
18. feb 2025

Pokojne by som na taku svadbu isla. My nepijeme vobec a celkovo neuznavam to, za zabava moze byt len vtedy, ked ludia piju, s takymi ludmi ani nemam zaujem travit cas. Ak mi je s niekym dobre, alkohol k tomu nepotrebujem. A ak to chce niekto brat ako ochlast party, nech ostane doma a chlipka doma v obyvacke.

vanilka3
Autor odpoveď zmazal
biba_18
18. feb 2025

teraz mi tu môj vraví že dať alkohol na bar, nie na stoly… že to by skôr pochopil…

katica06
18. feb 2025

Že mňa to nenapadlo, keď som sa vydávala. Vytočila by som otca aj svokra do vývrtky 🤣

K tvojej otázke u mňa by to problém nebol, nepijem ako je rok dlhý ale rodina by tak šťastná nebola.

sovica
18. feb 2025

@biba_18 A tým by sa čo zmenilo?

biba_18
18. feb 2025

@sovica neviem. chlapská logika…

biba_18
18. feb 2025

@sovica vraj že by ťa nenútili pri stole piť lebo “ sa patrí”…

maca1984
18. feb 2025

Mne by to nevadilo.
Väčšinou i tak len " líznem" z prípitku a viac nič.

madeincssr
18. feb 2025

@biba_18 ...a treba kamsi ist po dalsi poharik, ked je to casto, je ti to blbe, ludia ta vidia atd. Je to trosku regulacny faktor.