Svadba bez alkoholu
Ahojte,
myslíte si, že by bolo pre vás ako hosťa v poriadku ísť na svadbu bez alkoholu? Veľmi by vám to prekážalo/chýbalo, ohovárali by ste potom mladomanželov? Svadbu budeme mať v septembri a premýšľame nad tým, lebo ani jeden z nás nepije a ja sa neznášam pozerať na opitých ľudí, ktorí nemajú mieru a nevedia sa správať. Viem, že napríklad v UK alebo Amerike vôbec nie je zvykom mať tzv. otvorený bar s alkoholom, ale každý si tam zaplatí to, čo vypije. My by sme chceli mať svadbu úplne bez alkoholu, ale prípadne by sa to dalo vyriešiť aj takýmto platením si za svoje pitie, lebo v žiadnom prípade nechceme podporovať svojimi peniazmi alkoholizmus, ale asi by sa to stretlo s veľkým odporom a nepochopením. Moja strana rodiny by s tým nemala problém, ale snúbencova asi áno. Je to jeho rodina, viem že si ich beriem spolu s ním, na svadbu sú pozvaní, ale niektorí jednotlivci sa nevedia vôbec ovládať, keď príde na alkohol. Keď sa pred 3 rokmi vydávala jeho sestra, tak mali prenajatú sálu a pitie si nakúpili sami, istá časť mužov z jeho rodiny však všetko vypila oveľa rýchlejšie, ako švagriná s mužom vyrátali a odišli odtiaľ potajomky do krčmy, nikto ich nevedel nájsť, tam sa pobili a volala sa polícia, nevesta bola vynervovaná, zábava pokazená, pokúšali sa tam ešte od krčmára odkúpiť fľaše. Do toho ich opitá sesternica mala hlučný sex s čašníkom v kuchyni, kde si zamkli lietačky a nemohol sa priniesť polnočný chod. Ja sa bojím, že sa niečo podobné zopakuje aj u nás a pokazia nám svadbu, ani nehovorím o tom, ako by sme ušetrili, keby alkohol neplatíme. Na druhú stranu, keby to zistili na svadbe, že sa tam nepije, tak by nasledovala asi ďalšia hádka, bitka alebo úteky do obchodu, tak nám logicky z toho vychádza platený bar. Keby nepijú za cudzie, ale svoje, tak by sa možno miernili, ale asi by nás roky ohovárali, že sme ich zle pohostili, lebo tu sa núka piť pomaly aj 13 ročným deťom na Veľkonočných oblievačkách a pod. a príde im to úplne normálne. Mali ste niekto nealkoholickú svadbu? Príde vám to normálne?
🙊
@zowie sklamem ta, ja nemám medzi blízkymi nikoho, kto by ma ohovára. Nepozyvam si k sebe na oslavy ľudí, ktorým záleží na "pozlatku", alebo iba preto "aby ľudia nepovedali".
No a čo iné máš robiť ako sedieť doma na zadku, keď neakceptujes želanie mladomanželov, dajme tomu svadbu bez alko? Trepala by si sa len preto, aby si mohla ohovárať, či ako? Véd ostaň doma, máš vystarano. Alebo chod tam, kde ti to vyhovuje. Nemusíš sa prenajať, nedajbože nejaký dar kupovať a ani sa riadne ožrať, hruuuza, des. 🤣
@maciatkolulu Veď som písala, že nepijem dám si Max 3pohariky za celú svadbu a príde mi neúctivé voči hosťom si ísť ešte za tie 3drinky platiť. Ako vidím že veľmi rýchlo vieš súdiť ľudí, keď si mňa odsúdila, každý má pravdu, lenže tu svoju!
Autorka chcela počuť názory tak čo sa do mňa obuvas?
A never tomu že ťa nik neohovara 😁 alebo vlastne žiť v naivite že ťa všetci milujú je presne ako to, že ľuďom nezáleží či si za alkohol budú platiť alebo nie. A vlastne neoznacuj má, ja som svoj názor vyslovila kvôli 3poharikom. 🙊😟😱
@zowie pochop, že nežijem v naivite, ale k sebe si pripúšťam ľudí sebe blízkym, s rovnakým názorom a inteligentných a ani, ty neohovaraju a neriešia blbosti, ostatných mam "v paži" a rozhodne ich nepozyvam na žiadne oslavy, rozumieme si? Plus môj názor, že nevesta a ženích si môžu určovať na vlastnej svadbe co chcú oni a nie podľa nejakých vychodniarskych dedinských zvykov je tiež jasny😉. Takže sme si to vysvetlili, pekný deň.
@maciatkolulu pochop že na svadbe sú ženíchovi a nevestini hostia, jedných zväčša poznáme, druhých nie. A veď je to jedno názory máme rozdielne .pekný den
@zowie a ty pochop, že sa poväčšine teda dohodnú mladomanželia, keď sa rozhodnú tak, že bude bez alkoholu a ruží a s dúhovymi balonmi, tak je to ich rozhodnutie
@zowie keď by si chcela ty mat v štýle krcmovej zábavy, je to tvoje rozhodnutie, pozvaní bud chcú, alebo nie. Nie je nič dane a ani nič fixné. Je to o rozhodnutí danej dvojice, je to ich deň. Myslím, že je to úplne jednoduché.
@maciatkolulu ja chápem ale ty nechápeš, hneď prvú vetu z príspevku, "myslíte si, že by bolo pre vás ako hosťa v poriadku ísť na svadbu bez alkoholu? Veľmi by vám to prekážalo/chýbalo, ohovárali by ste potom mladomanželov?" Je otazka autorky, môj názor som napísala, zjavne sa nezhodneme, mne je jedno čo si myslíš, ty, len ti prekáža môj názor a silou mocou má presvedčiť a vysmievať sa nech sedím doma. No nič nebaví ma hrách na stenu hádzať.. nauč sa rešpektovať názory iných a tým s touto nezmyselnou debatou už končím
@zowie ani jedno, ani druhé..... Píšem, že nech si každý robí na svojej svadbe ako uzná. A ze sa úprimne nezasmejem na súloží sesternice s casnikom. A ozratom strýkovi atď....
Ja sama neznášam opitých ľudí, ktorí robia problémy, ale neviem si svadbu úplne bez alkoholu predstaviť. Ja by som na tvojom mieste zabezpečila pre svadobčanov nejaký prípitok a na každý stôl by som dala fľašu bieleho a červeného, bez tvrdého alkoholu. Aby sa nepovedalo, že nie je nič, ale aby sa z toho neozrali. Vy budete mať svätý pokoj a oni si trochu vypijú.
Bola som na svadbe bez alkoholu a vobec to nevadilo a pozvi len takych hosti o ktorych vies, ze bordel robit nebudu
@diamond007 tiež som to nečítala celé, ale vašu odpoved som čítala. Osobne si myslím, že svadba je v prvom rade pre svadobčanov, nie pre hostí. Ak nechcú piť a mať alkohol na svadbe nech nemajú, veď ten deň je len o nich a pre nich predsa. Tak ako ste písala, svadba je len o nich dvoch nech si vyberu či alkohol, akých hostí, či vege.
A ja by som rada vedela, ako ste to nakoniec doriesili? ci este nebola svadba? musel to byt riadny stres, ak aj bola bez alkoholu, trpnut, ci si niekde nezohnali flasu 🤦♀️ Strasne, ako vedia niektore individua znicit nieco tak pekne, svojim chovanim a cudujem sa aj tej matke.. nejaky zasran pokazi svadbu mojej dcere, no prasil by z domu..

Dočítala som diskusiu a teda wow 🤭 to je fakt toľkým ľuďom prednejšia droga než ich blízki? To je riadne zúfalé.