Svadba katolík a nekatolíčka
Ahojte. Chcela by som sa spýtať ci ma niekto podobnu skúsenosť so svadbou v kostole, ako v našom prípade kde snúbenec je katolík a ja nie som žiadnej viery.
Partner by chcel veľmi svadbu v kostole, ja sa tomu nebránim. Mne je to v podstate jedno. Viem, že existuje nejaký dišpenz kedy sa takéto svadby povoľujú. Ja by som si aj dala spraviť všetky potrebné náležitosti ako krst, prijmanie atď...
Len neviem ci by to bolo možné keďže mam 2 deti z predchádzajúceho vzťahu. Vydatá som nebola.
Co by podľa vás bolo lepšie. Svadba v kostole ako nekatolíčka ale spraviť si všetko potrebné a prejsť na katolícku vieru a zosobasit sa. Ďakujem za rady
@santiago_segura Byť ateista je tiež viera, nie je to založené na vede, len na viere. Veda vraví niečo úplne iné. Treba študovať všetky zdroje, čím viac, tým lepšie 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=IOT7i49Nn1Qja som veriaca a ja by som vam obom sviatosti dopriala. je to velka milost.
ale sviatosti len kvoli sobasu? urcite nie. bud pravdiva aj sama pred sebou. ked raz tomuto neveris, nechod do toho. sviatosti sa nerobia, tie mozes len prijat. ak neveris, ze mas co prijat a netuzis po tom, nerob to. jednoducha logika.
druha vec - on to nie je "sobas v kostole", je to cirkevny sobas (naproti tomu civilny sobas). ak mas takyto nazor na cirkev, nerozumiem, ako s tym mozes vobec suhlasit a ze vobec uvazujes o sviatostiach.
ak ma takyto nazor aj tvoj nastavajuci a cirkevny sobas chce len kvoli svojej rodine, tak je to smutne. pojdete hrat divadlo knazovi a partnerovej rodine.
to je svadba snov!
nezelam vam nic zle, len na zamyslenie. na co to takto vlastne chcete?
partner si uvedomuje, ze bude tvrdit, ze bude vychovavat deti vo viere? to je mu fakt jedno, co vsetko tam naslubuje, odprisaha? ak to neplanuje splnit, to manzelstvo nebude platne.
tak na co vlastne to vsetko, to je len vysmech z Boha, z cirkvi a z tych, ktori tuzia, aby ste sviatostne manzelstvo uzavreli.
chcete zit bez Boha, dobre, ale budte pravdivi a povedzte to rodine. oni si mozno tiez neuvedomuju, ze za takychto okolnosti to nema vyznam. teda je to asi horsie ako civilny sobas.
opakujem, ja by som vam obom sviatosti dopriala. ked budete o ne stat. Bozia naruc je vzdy otvorena.
@dankuk presne aj mne toto napadlo. Taka zlosť išla z jej príspevku až mne samej prišlo zle. A takýchto je v ich "spoločenstve" nesmierne veľa.
Lenže oni majú vieru. Vieru v to ze sa vypovedajú kňazovi a je im všetko odpustené. Potom nemajú zábrany a myslia si ze môžu všetko.
Ďakujem vám všetkým za normálne rady, názory a za vaše skúsenosti. Veľmi si to vážim

@chica007 tusim by ste autorku najradsej upalili na hranici. Toto je ta laska k bliznemu?