icon

Svadba s Nigerčanom

nikoll3011
20. júl 2022

Ahojky

Môj snúbenec je z Nigérie. Chceli by sme sa zosobášiť. Ale potrebuje papiere z Nigérie je možne aby tie papiere získali rodinný príslušníci alebo musí tam ísť do osobne. Ma niekto skúsenosti s tým. Alebo skúsenosť s černochom. Bol na Slovensku ale momentálne je v Portugalsku tam dostal pracovné viza.

Dakujem

Strana
z2
hanastaruchova
20. júl 2022

@nikoll3011 a čo vyštudoval vlastne ? Ide robiť do Portugalska námedzne - ako simply worker,alebo v odbore,ktorý vyštudoval ?Kde budete bývať? V Portugalsku? Vieš jazyk ? Čo máš skončené? Kto vás bude živiť a platiť zdravotné poistenie ??? toto si zodpovedaj

kitycat
20. júl 2022

Zo bude nrjaky pan doktor, nrdaj boze astronaut, nie?

A chudak nestiha pri tolkej praci papiere pozistovat 🤣🤣

marlent
20. júl 2022

Jasne zr nlady sa chce zenit...lahka a lacna cesta k vizam

danica2711
20. júl 2022

hlavne zaňho nič neplať!!!! Skús mu povedať, že sa predsa len tak skoro vydávať nechceš - podľa rýchlosti, ktorou zmizne uvidíš, o čo chlapcovi naozaj ide

nafka0483
20. júl 2022

Pise, ze sa mu s tym snazi pomoct pretoze sa neberu len" koli" papierom. Takze sa mozno beru lebo je tehotna 🤷‍♀️

domak2
20. júl 2022

@nikoll3011 ja stále nerozumiem aké papiere? Aj keď šiel študovať na Ukrajinu musel mat doklady.

nikoll3011
autor
20. júl 2022

@domak2 Potvrdenie o trvalom pobyte

- Potvrdenie o osobnom stave

Všetky uvedené doklady musia mať superlegalizáciu, čo znamená, že všetky doklady musia byť potvrdené Ministerstvo zahraničných vecí v Nigérii a následne Veľvyslanectvom SR v Nigérii ( resp. Veľvyslanectvom SR akreditovaným pre Nigériu). Následne musia byť preložené do slovenského jazyka slovenským súdnym prekladateľom.

domak2
20. júl 2022

@nikoll3011 s mužom sme sa pred 10 rokmi brali v uk a potreboval akurát pas. Teda aspoň si nepamätám, že by čokoľvek vybavoval cez rodinu. Co tak skúsiť imigracneho právnika? Nech vám poradí, možno bude jednoduchsie sa zobrať v Portugalsku keď tam ma víza.

nikoll3011
autor
20. júl 2022

@domak2 písala som aj na IOM aj tak všade ale žiadajú tieto papiere ak by to bolo na SK... Ale čítam ze jednoduché je sa zosobášiť v Taliansku.... Len neviem ako potom podať na SK ze sme zosobašeny. Alebo ako to bude

domak2
20. júl 2022

@nikoll3011 tipujem, že budete musieť dat legalizovat sobášny tam kde sa vezmete, doma ho dat potom len oficiálne prelozit. Ale istá si nie som

sisaka
20. júl 2022

@nikoll3011 neviem, či máš taký nízky vek, alebo o teba doteraz nemal nik záujem, tak sa ideš zblázniť z toho, že ho niekto prejavil, ale skús sa pozrieť na to, čo robíš triezvo. Nemáš rodinu, žeby ti niekto dal studenú sprchu a ponúkol triezvejši pohľad na situáciu? Vrháš sa do svadby úplne bez rozmyslu, za 3 mesiace nespoznáš dobre ani človeka z rovnakej kultúry, nieto cudzinca. Kde sa ženieš so svadbou?! Choď za nim do Portugalska, strav s nim minimálne rok, uvidiš ako sa správa v bežných situáciách, ako sa správa keď je v prítomnosti ľudí rovnakej kultúry, navštívte spolu jeho rodinu a potom začni uvažovať, či s nim chceš žiť…
A v prvom rade, ak je študent mal by sa obzerať po dokončení vzdelania, nie zakladať si rodinu, bez vzdelania, bez znalosti jazyka, bez zabezpečenia…
Dotiahneš ho nazad na Slovensko a potom čo?
Bože žena preber sa!
A papiere nechaj na neho, hádam si priemerne inteligentný človek dokáže vybaviť také veci sám…. Kým ich povybavuje hádam sa preberieš z tranzu

smajliica
20. júl 2022

@kittykat22 Mam presne opacnu skusenost. Moj chlap je vzorny manzel a otec. Vsetky peniaze aj vsetko co mame je nase aj ked on zaraba vic a ja minam viac, nikdy sa na to neztazuje. O malu sa stara odkedy pride domov z prace kym mala nejde spat - okupe ju, prebali, zahra sa s nou. Ked bola chora a nemohla spat s nou bol v noci hore aj ked chodi do prace a ja som na materskej. Mala ho zboznuje. A ide s nou na 6 mesiacov na RD ked ja pojdem naspet do prace.
Vsetci nam hovoria ze nasa mala je najpokojnejsie dieta ake zazili. Cely cas sa iba smeje, prehra sa sama aj pol dna. Ked mala dva tyzdne zacala spavat 5-6 hodin vkuse v noci. Akoze na starostlivost idealne babatko.
A nemam pocit ze by ma alebo jeho niekto odsuzdoval, ale zasa sa pohybujeme v spolocnosti inteligentnych ludi 🤷🏻‍♀️ Nie je to o farbe pleti ale o cloveku.
Tym samozrejme nechcem povedat ze je rozumne si zobrat niekoho koho autorka pozna 3 mesiace 🙃

kittykat22
20. júl 2022

@smajliica "naspat" mas tam chybu. Inak pekne napisane. Samozrejme nepochybujem o tvojom zivote, ale to co pises mi pride tak trochu pritiahnute za vlasy.
Pozeram, ze zijes vo Svedku 🙂 Zjavne mas aj svedske myslenie. Tvarit sa ze je vsetko v poriadku za kazdu cenu 🙂 Je vidiet ze si zapadla do myslenia krajiny. Ja ti to zelam, nic proti tomu nemam. Ale u nas vedie skor kriticke myslenie.

domak2
21. júl 2022

@kittykat22 prepáč, ale ty máš jednu známu (určite nie kamaratku, tie sa majú rady) a už si odborník na vzťahy s "africanmi"? Co je od egyptana po juhoafricku republiku pre teba ti iste asi. Ziva africká povaha 😳 takže už nie sú všetci leniví ci ako?

Tým vôbec nechcem povedať, že je rozumne sa brat po krátkej dobe, ani ze tam nie sú extra komplikacie, a väčšinou to nedopadne dobre ale niektoré komenty už sú tu fakt sci fi. Ale som rada, že všetky co majú bielych mužov, sú navždy šťastné, nerozvedene, nenatahuju sa o kludne deti s európskou povahou 😅

kitycat
21. júl 2022

@domak2 a pas akej krajiny mals tvoj chlap v case sobasa? Nigerijsky ci britania?

A @kittykat22 sem dala pohlad na svoj7 znamu, pretoze dalej tie vztahy nezajdu pre to co v tej domacnosti vidi.

Niekto natrafi a niekto aj nie... Stale nevieme ako dlho je zasnubena zakladatelka @nikoll3011

domak2
21. júl 2022

@kitycat keby mal v Británii britský pas ani to tu nespominam, ale je možné že bolo treba niečo extra, len si to už po tých rokoch nepamätám

nikoll3011
autor
Autor odpoveď zmazal
oliverceky
2. máj 2023

@nikoll3011 ako to dopadlo?

mimka1402
16. apr 2024

@nikoll3011 Ahoj, ako to nakoniec u teba dopadlo? 🙂

maty112
16. apr 2024

@mimka1402 v profile ma ze ma dieta s partnerom z Mali, tak Nigerijcan asi nic 😁

heidi4
30. dec 2024

@maty112 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Strana
z2