icon

Svadba v Turecku na dovolenke

nikusik0107
15. aug 2025

Ahojte

S mužom sme uz dlho mame 2 deti...ale stále nie sme svoji ...a tak ma napadlo ci nezbuchat svadbu v turekcku ...ideme tam.totiz na dovolenku...
Nemali ste náhodou niekto take nápad...? Akp to prebiehalo kde to viem dohodnúť? Co k tomu potebujem ;) ďakujem za každé info ...

anonym_691876
15. aug 2025

Mat nad 18 rokov, nemat deti s bratom, a mat trocha rozumu, lebo toto si vie kazdy vygooglit, takze holt smola 😬

nikusik0107
autor
15. aug 2025
@anonym_691876

Mat nad 18 rokov, nemat deti s bratom, a mat trocha rozumu, lebo toto si vie kazdy vygooglit, takze holt smola 😬

@anonym_691876 toto co je za odpoveď? Nevadí nemôžme byt všetci normálni na tomto svete musia byť aj taky ako ty ;) chod radšej spinkat a zamysli sa nad sebou...moja otázka bola úplne jednoduchá a googlit viem len som chcela osobnú skúsenosť...

anonym_31f9b3
15. aug 2025

Berte so sebou aj farára, bude sranda 🫢

lucka_ke
15. aug 2025

zbytočne si to skomplikujete, museli by ste po sobáši v zahraničí ešte žiadať o uznanie sobáša na Slovensku
https://www.lexika.sk/blog/chystate-svadbu-v-za...

anonym_3d04bc
15. aug 2025

Uplne zbytocna komplikacia, tu zbuchas svadbu na urade za par chvil, vratane vsetkych vybavovaciek.

vevesh
15. aug 2025
@nikusik0107

@anonym_691876 toto co je za odpoveď? Nevadí nemôžme byt všetci normálni na tomto svete musia byť aj taky ako ty ;) chod radšej spinkat a zamysli sa nad sebou...moja otázka bola úplne jednoduchá a googlit viem len som chcela osobnú skúsenosť...

@nikusik0107 ja vidim skor problem v uznani takehoto sobasa. Skor nejaka europska destinacia alebo priamo cez agunturu do las vegas ci na bali, fidzi a spol....

lija22
15. aug 2025

ked si vyguglis ake vsetky mozne dokumentypotrebujes dat uradne prelozit a ze nakoniec tu svadbu budes musiet opravnit aj na slovensku prejde ta chut. A to nehovorim o cene.vezmite sa na urade odvoch svedkoch vybavene. po dovolenke

bluka2
15. aug 2025

Ja vidim skor problem pri rozvode

minenkaa
15. aug 2025

Vsak doma ta ta svadba bude stat menej starosti a bude platna

andrea_82
15. aug 2025

To by ste sa asi museli zobrat priamo na slovenskom velvyslanectve, tam by to malo byt platne.

cacianka
15. aug 2025
@nikusik0107

Uzavretie manželstva nie je akt, ako keď kúpiš chleba.
Cirkevný - predstavuje určité úkony, podľa pravidiel cirkvi v ktorej chcete obrad.
Úradný - na nejakom tureckom úrade vás nezosobašia, že tu sme a úradník urobí abrakadabra.
Zvyknú to riešiť rôzne agentúry, ale tiež to nejde o pár dní. Takisto sobáš v oboch prípadoch vy bolo treba riešiť cez naše úrady, čo nieje zadarmo, a nevybavis za 3 dni. Ešte tak svadba na ambasáde, ale tá v rezorte nesídli, a tiež to zriaďovať trvá dlllllho.
@nikusik0107 darmo sa zavzdusnuješ nad touto odpoveďou.
Ak machrujrs, že googlit vieš, tak googli. Odpovedala ti len na tvoju otázku, kde to vybavis a čo treba.

chrobak7
15. aug 2025

@nikusik0107 Najväčšia blbosť, aká ťa mohla napadnúť. To sú len také romantické predstavy žien o svadbách na dovolenke. Chlapom je to totálne u prdele.

Ale si to chceš vybaviť, tak máš 2 možnosti:
1. jednoduchšiu - oficiálne sa zoberiete na SK a na dovolenke si urobíte len takú formálnu oslavu. Alebo považuj dovolenku za svadobnú cestu a tam sa poriadne zabavte. Ale bez detí, lebo ak zoberieš deti, tak je to obyčajná rodinná dovolenka.
2. komplikovanú - ak chcete tam urobiť sobáš a na SK to zaregistrovať. Presný postup ti nepoviem, ale nedávno som zo zvedavosti zisťoval, čo by to obnášalo v Egypte. No taká procedúra, že radšej sa 2x rozvedieš. Počas dvojtýždennej dovolenky to ani nestihneš. Tu si pozri, čo to všetko obnáša:

https://www.mzv.sk/sk/web/kahira/sluzby/konzula...

https://www.egypt-embassy.sk/vizove-a-konzularn...

no samé overovanie, preklady do arabčiny, potvrdenia úradov ...

V Turecku to nebude o nič jednoduchšie, tiež je to moslimská krajina.

chrobak7
15. aug 2025
@andrea_82

To by ste sa asi museli zobrat priamo na slovenskom velvyslanectve, tam by to malo byt platne.

@andrea_82 Veľvyslanectvá v Turecku ani v Káhire sobáše nerobia.

pinkmink
15. aug 2025

Potvrdenia,apostila,preklady,potvrdenie prekladov atd atd a potom zas opacna cesta…..zabudni ak to nieje nevyhnutne,stoji to € a veeeeela casu

js652
15. aug 2025

To bude papierovaciek do aleluja , zbuchajte to doma na úrade za 5 minut 🙂 ...hento bude o nervy...a fotky saty hostinu si môžte spravit v Turecku ale vezmite sa na Slovensku 🙂

luliu
15. aug 2025

Za mna naozaj zlý napad

jenn7
15. aug 2025

Asi pozeras privela telenoviel….

januska12323
15. aug 2025

@nikusik0107 prečo ešte nie ste svoji? Chce to on vôbec?

jaskolka
16. aug 2025

Úplne zbytočne si narobíte komplikácie s overovaním sobáša,tie listiny musia byť preložené, nechápem, prečo to chcete takto riešiť,veď tu je úradný sobáš za 5 minút a máte ti úplne jednoducho a zadarmo. A takto navyše ešte aj "zacvakate"zbytočne