Svadba v Turecku na dovolenke
Ahojte
S mužom sme uz dlho mame 2 deti...ale stále nie sme svoji ...a tak ma napadlo ci nezbuchat svadbu v turekcku ...ideme tam.totiz na dovolenku...
Nemali ste náhodou niekto take nápad...? Akp to prebiehalo kde to viem dohodnúť? Co k tomu potebujem ;) ďakujem za každé info ...
Mat nad 18 rokov, nemat deti s bratom, a mat trocha rozumu, lebo toto si vie kazdy vygooglit, takze holt smola 😬
@anonym_691876 toto co je za odpoveď? Nevadí nemôžme byt všetci normálni na tomto svete musia byť aj taky ako ty ;) chod radšej spinkat a zamysli sa nad sebou...moja otázka bola úplne jednoduchá a googlit viem len som chcela osobnú skúsenosť...
Berte so sebou aj farára, bude sranda 🫢
zbytočne si to skomplikujete, museli by ste po sobáši v zahraničí ešte žiadať o uznanie sobáša na Slovensku
https://www.lexika.sk/blog/chystate-svadbu-v-za...
Uplne zbytocna komplikacia, tu zbuchas svadbu na urade za par chvil, vratane vsetkych vybavovaciek.
@anonym_691876 toto co je za odpoveď? Nevadí nemôžme byt všetci normálni na tomto svete musia byť aj taky ako ty ;) chod radšej spinkat a zamysli sa nad sebou...moja otázka bola úplne jednoduchá a googlit viem len som chcela osobnú skúsenosť...
@nikusik0107 ja vidim skor problem v uznani takehoto sobasa. Skor nejaka europska destinacia alebo priamo cez agunturu do las vegas ci na bali, fidzi a spol....
ked si vyguglis ake vsetky mozne dokumentypotrebujes dat uradne prelozit a ze nakoniec tu svadbu budes musiet opravnit aj na slovensku prejde ta chut. A to nehovorim o cene.vezmite sa na urade odvoch svedkoch vybavene. po dovolenke
Ja vidim skor problem pri rozvode
Vsak doma ta ta svadba bude stat menej starosti a bude platna
To by ste sa asi museli zobrat priamo na slovenskom velvyslanectve, tam by to malo byt platne.
Uzavretie manželstva nie je akt, ako keď kúpiš chleba.
Cirkevný - predstavuje určité úkony, podľa pravidiel cirkvi v ktorej chcete obrad.
Úradný - na nejakom tureckom úrade vás nezosobašia, že tu sme a úradník urobí abrakadabra.
Zvyknú to riešiť rôzne agentúry, ale tiež to nejde o pár dní. Takisto sobáš v oboch prípadoch vy bolo treba riešiť cez naše úrady, čo nieje zadarmo, a nevybavis za 3 dni. Ešte tak svadba na ambasáde, ale tá v rezorte nesídli, a tiež to zriaďovať trvá dlllllho.
@nikusik0107 darmo sa zavzdusnuješ nad touto odpoveďou.
Ak machrujrs, že googlit vieš, tak googli. Odpovedala ti len na tvoju otázku, kde to vybavis a čo treba.
@nikusik0107 Najväčšia blbosť, aká ťa mohla napadnúť. To sú len také romantické predstavy žien o svadbách na dovolenke. Chlapom je to totálne u prdele.
Ale si to chceš vybaviť, tak máš 2 možnosti:
1. jednoduchšiu - oficiálne sa zoberiete na SK a na dovolenke si urobíte len takú formálnu oslavu. Alebo považuj dovolenku za svadobnú cestu a tam sa poriadne zabavte. Ale bez detí, lebo ak zoberieš deti, tak je to obyčajná rodinná dovolenka.
2. komplikovanú - ak chcete tam urobiť sobáš a na SK to zaregistrovať. Presný postup ti nepoviem, ale nedávno som zo zvedavosti zisťoval, čo by to obnášalo v Egypte. No taká procedúra, že radšej sa 2x rozvedieš. Počas dvojtýždennej dovolenky to ani nestihneš. Tu si pozri, čo to všetko obnáša:
https://www.mzv.sk/sk/web/kahira/sluzby/konzula...
https://www.egypt-embassy.sk/vizove-a-konzularn...
no samé overovanie, preklady do arabčiny, potvrdenia úradov ...
V Turecku to nebude o nič jednoduchšie, tiež je to moslimská krajina.
Potvrdenia,apostila,preklady,potvrdenie prekladov atd atd a potom zas opacna cesta…..zabudni ak to nieje nevyhnutne,stoji to € a veeeeela casu
To bude papierovaciek do aleluja , zbuchajte to doma na úrade za 5 minut 🙂 ...hento bude o nervy...a fotky saty hostinu si môžte spravit v Turecku ale vezmite sa na Slovensku 🙂
Za mna naozaj zlý napad
Asi pozeras privela telenoviel….
@nikusik0107 prečo ešte nie ste svoji? Chce to on vôbec?
Úplne zbytočne si narobíte komplikácie s overovaním sobáša,tie listiny musia byť preložené, nechápem, prečo to chcete takto riešiť,veď tu je úradný sobáš za 5 minút a máte ti úplne jednoducho a zadarmo. A takto navyše ešte aj "zacvakate"zbytočne

Mat nad 18 rokov, nemat deti s bratom, a mat trocha rozumu, lebo toto si vie kazdy vygooglit, takze holt smola 😬