Svadobny dar - holuby
Dobrý večer,
Moja najlepšia kamarátka bude mať svadbu, je to pre mňa výnimočná osoba, poznáme sa od základnej školy
a veľmi dobre spolu vychádzame, svadbu bude mať v kruhu najbližších, rodiny ale pozvala aj mňa.
Nakoľko si ju moc vážim a mam ju rada, chcela by som jej venovať niečo "špecialne".
Holuby, aby ich po obrade vypustili, mate s tým niekto nejakú skúsenosť? Alebo Váš názor na toto ? Mám jej opýtať alebo? ( lebo chcela som aby to mala ako prekvapenie po tom ako vyjdu z kostola - ale neviem )
Ďalšie pre ňu mam pripravene peniaze - nie v obálke ale v takom ráme "náš prvý milión" kde budú aj ich mená a dátum svadby .
A kyticu - ale nie živú, nakoľko takých určite bude mať viac a zbytočne toľko kvetov zvadne ale so žrebmy.
Poprosím Vás o názor🙂
Vy sa tvárite alo keby tie holuby boli v tej klietke cely den.. Oni ich holubari daju do kosika a tak pobudnu chvilu a urcite su zvyknute a vedia sa vvratit domov.
Ak je to tak, ako autorka pise, ze sa daju aj vypustit z kosa, tak to by asi ani mne ako neveste nevadilo... Mensie riziko pospinenia siat 🕊️🕊️
Bude to rozhodne nezabudnutelne.. Mna by unudila dajaka show, na zreby tiez nemam stastie
My sme mali holuby na svadbe dokonca 3ks ( jedneho aj pre deti), za mna krasna vec. Boli uzasne, nebali sa, nespinili, podal nam ich pan priamo do ruky, citili sme tlkot ich srdiecok, aj muzovi sa to pacilo a to nie sme nejaki prehnani romantici, skor naopak. Ale bol to pre nas krasny zazitok, aj fotky z toho momentu vypustania su pekne. Ale tak my sme holubkov chceli uz do zaciatku. Cize ja keby si to nezaobjednam sama, tak by ma potesilo, keby mi ich niekto daroval. A co sa tyka kytic, schvalujem,ze chces inu ako zivu, my sme aj tak vsetky kytice okrem jednej vyhodili, lebo sa nam nezmestili do auta pri prevoze veci, popravde bolo mi luto tych zbytocne vyhodenych penazi, ale co som mala robit. Aj tak to zvadne za dva dni a tak ci tak sa to vyhodi. Ja som zastancom netradicnych veci, cize drevena kytica, mydlova,zrebova ( tu sme mimochodom tiez dostali), i ked sme nic nevyhrali bola to vcelku zabava skriabat tie zreby :D
Takze za mna tvoje napady su super.
Biele holuby ako symbol je dost bezne som prekvapena, ze to viacere nepoznate.Urcite nic nepospinia, lebo nedostanu predtym jest🙂venuju sa tomu holubari moj bratranec je v klube a zavodi s postovymi holubami.Prinesu sa v pekne ozdobenej klietke netreba ich chytat do ruky ako pise niekto potiahne sa snurka a vyletia domov do holubnika.Alebo, ak sa nestitia kazdy si ho chyti do ruky a ako symbol vypustia.Fajn napad spravila by som to
@luccija biele holuby ako symbol poznám, ale nechcela by so, ich na svadbe ani náhodou, je to vec názoru
No my s manželom sme dostali krásne biele holuby do daru na vypustenie s kostola ale môj muž je holubar tak to bola symbolika inak by som taky dar nedala ak nema nič spoločné s holubami
Autorka: Mna by holuby ani ine vtaky nepotesili, ani by som ziadneho nechytila do ruk. Tak zisti ci je s tvonim napadom kamoska ok.
Toto s holubmi robia max len snobi pre efekt, ktorych absolutne nezaujima co sa snimi stane 🤦...a ze sa vratia domov? Pff...figu borovu, vacsina sa strati, ci zozeru ich cestou dravce a to hlavne tie biele hrdlicky alebo lepsie adaptuju sa a potom presne tito pohodlni snobi co byvaju v mestach v bytoch mrncia ze im osieraju okna....ved samozrejme ked podporili ich vypust, prirodne zakryzenie a potom ze vadi aj premnozenie 👌
My sme mali na svadbe vypustenie holubov ako dar od môjho tatinka. Bolo to pekné a aj vtipné keďže manžela holub okakal na ruku pred odletom:D takže za mňa určite áno je to krásny symbol🙂
Fuj. Lietajúce potkany. Ani tu klietku by som neotvorila. Keby mne toto niekto urobí na svadbu tak by sme už asi kamošky neboly 😁.
Ja som tiež na týmto rozmýšľala ze to môže byť pekne pokiaľ to ma kamarát tak jeho sa opýtaj a ty si tu kamošku dobre poznáš tak sama musíš už vedieť ci by sa jej niečo takéto páčilo podľa mňa to je milé a fajn spomienka a zážitok každý sme iný niekto to berie tak iný inak ako vidíš na komentoch tak by som sa riadila sebou
Mna by to potešilo
Ja som v tomto trochu zbehlá, svadby, zvyky tradície, netradičné veci.
Kľudne do toho choď a nedaj sa znechutiť primadonami tu na kobyle. Ty kamošku poznáš, vieš čo sa jej páči, čo by ju potešilo,prekvapilo.
Holuby od chovateľa nie sú potkany, ale krásne šľachtené stvorenia,s láskou chované, zvyknuté na košíky a klietky,prevoz. Oni aj potrebujú prelety, aj nové trasy. Žrať dostanú veľmi skoro alebo ako odmenu pri návrate. Ako inokedy.
Peňažný dar je ako od kamošky vhodný v takomto prevedení, nie je to suchá obálka. S kolegyňou sme na 1 svadbu robili pirátsku truhličku, 1 a 2 eurovky, pomedzi to čoko dukatiky, naaranzovali perleťove goralky, "šperky" pre dievčatká od vietnamcov(korunka,prstene,nahrdelnik), mušle a ulity, kamienky. Malo to veľký úspech a darček zo ❤️.
Kytica s pár kvetmi a k nej žreby je tiež ok, nie je to len že príde človek do kvetinárstva vezme prvú metlu, aj keď drahú, ale prípravou myslíš na ňu.
Ja som kamoske vyšila vankúšik na obrúčky s ich menami a určite sa potešila. Vedela o tom, chcela ho, má pamiatku aj v tomto.
Neváhaj a choď do toho, čo ju poteší a čo pripraviš ty od ❤️
Kúp jej nejaký pekný strom ktorý si zasadia, bude im aspoň rast a pripomínať tvoj dar.. Ak to bude ovocný tak z neho bude aj úžitok.
Ale ty si sa už tak upla na tie holuby že ti kazdy iný nápad príde blbosť. Mne zas prídu ako blbosť tie holuby.
holuby by som nechcela, ale ty musis poznat svoju kamosku a ako sa asi k tomu postavi. Umele kvety to by bol pre mna lapac prachu, nech by akokolvek "zivo" vyzerali, proste umele kvety je podla mna gyc a peniaze su ok, uz ako ich das je na tebe, mne by sa pacilo ich dostat ako mince v nejakom zamatovom mesci a nejakou vtipnou basnickou od kamosky a hotovo...
@judar keď o tom nevieš tak nepíš, ten pan holuba ktorého poznám ich vypustil aj z nemecka a vrátili sa mu domov, holubari majú také sútaže a majú holubov naucenych
@lesana25 to by som zase ja nechcela, ten strom a ovocný už vôbec nie a to mám veľkú záhradu, ja by som zbytočne nešpekulovala, dala im peniaze do ozdobnej obálky, s tým nikdy nič nepokazí, ak majú pekný vzťah, tak ten má oveľa vyššiu hodnotu, ako nejaké holuby, alebo rámiky, či iné lapače prachu, ktoré väčšina ľudí prekladá a nakoniec vyhodí.
Mne sa nápad s holubmi paci. Starý otec sa venoval chovu, sú to zvieratá ktoré sú chované s láskou. Určite nie sú týrané. Par hodín v košíku vydržia, sú na to zvyknuté a keď sa vrátia domou v holubniku ich caka odmena v podobe zradla alebo samičky 😅 (dedo mal jedneho pre ktorého bola najväčšia motivácia samička, keď sa vrátil hrkuuutali si hodiny). A je to pekný symbol. Ja by som nedávala kyticu ani ramik, naozaj to každý prekladá a nakoniec zahodí. Zryby som zvykla kúpiť skor z recesie a priložiť k peniazom.
My sme mali holubov ako darček, prekvapenie a bolo to kraasne, veľmi nas to potešilo. Prednedávnom sme to zas naplánovali ako prekvapenie pre známych a tešili sa tiež, úplne dojatí, že to videli len vo filmoch :D Takže ak sa ich vyslovene neboja, tak za mňa super nápad
@slovenka753 pred zavodmi sa to robi tak, ze mu daju samicu a potom ich oddelia🙂o to viac sa ponahla domov, slebo, ked maju mladatka.
Mňa by to potešilo. Holúbky sú nádherné stvorenia. Škoda, že na našej svadbe mi to nenapadlo a nikto nám to ani nedal ako dar. Ale kamarátka na svadbe mala a bolo to veľmi milé a pekné. Ja by som si naopak veľmi rada zobrala do rúk takého holúbka, títo čistučkí chovní sú určite veľmi príjemní na dotyk a neboja sa, lebo su vycvičení. Neviem, čo sa môže ľuďom priečiť na bielych holubiciach.... Aaaale tak, ľuďom vadia aj bežnejšie chované zvieratká... Veď to nie je holub spred bratislavskej vlakovej stanice (keď by sa niekto chcel chytiť čistoty- ale ani tie bežné mestské holuby sa mi nijak nepriečia). Je to vec nastavenia. Mňa by to na svadbe potešilo, iných nie. Ty musíš vedieť, či to poteší kamarátku. Čo sa týka toho rámčeku, to mi ale nepríde až tak dobrý nápad - budú to iba presúvať z miesta na miesto a nakoniec to vyhodia. Všetky tieto spomienkové predmety sú len lapače prachu a nemajú žiadne praktické využite a zvyčajne sa do zariadenia bytu ani nehodia. Väčšina ľudí ich bude mať niekde zavretých v skrini. Skús zvážiť niečo, co by malo aj praktické využitie v domácnosti.
Raz som to videla naživo a bolo to hrozné. Svadba uprostred ruchu mesta, tie chudatka boli vystresovane a vystrelili po vypusteni na vzduch kadejako chaoticky, cele zle.
Treba si ich objednať len keď vieš, že bude svadba v príjemnom pokojnom okolí, podľa mňa
@elementissa
rámik - € výberu a ramik použijú na fotku, môžu ho dotvoriť, posunúť.
@mamutka samozrejme toto neni rušné miesto a nemali by to holubkovia domov ani ďaleko, ale ja som sa prvé pýtala tu na názor, lebo to ma iba tak napadlo - napr. Že mňa by to potešilo, čítala som aj Že pekne fotky mali z toho a tak, ale už som sa rozhodla že nebudem to riešiť, kamarátke som povedala že mám známeho ktorý má tieto biele holubky a ze keby chcela tak jej toto môžem zariadiť. A tým to končí, keď ich bude chcieť, zariadim to keď nie tak určite jej nebudem ja narúšať nejako svadbu 🙂
Dobre si spravila, každý sme iný niekomu sa to páči, niekomu nie. Mne sa holuby nijako nehnusia alebo niečo, mám rada všetky zvieratá ale toto by som na svadbe jednoducho nechcela príde mi to také snobske divadlo a zbytočné starosti ešte s holubami
A ked ju oseru alebo hosti, tak sa ti podakuje. 😁 Za mna nie.