icon

Svokrine šaty na svadbu

20. máj 2023

Ahojte, ideme mať s priateľkom malíčku svadbu, úplne takú komornú 30 najbližších ľudí, obed a posedenie v reštike. Keďže sme sa dohodli ze to nebudú nejaké ceremónie okolo tak podľa toho som aj zvolila šaty- biele jemné obtiahnuté, dĺžka midi, proste žiadna róba za 1000€ so spodnicami, závojom, kruhom…včera prišla na návštevu svokra že ona už ma šaty tiež, ma 53 rokov…šaty dlhé cele trblietavé zlaté po zem ešte so spodnickou, no úplne ako keby nejaká princezná Sisi ušla z kráľovského bálu…nevedela som čo povedať trošku ma to aj zamrzelo keďže ide iba o malíčku oslavu, každý z mojej rodiny podľa toho volil aj oblečenie a ona tam zjavne ide najviac vyniknúť…

jaond19
20. máj 2023

Vravis ze mate dobre vztahy, tak ju popros ci by nenasla decentne midi saty, a plesovú róbu vyuzije v zime, ze ju pozvete na ples... tiez sme mali malu svadbu do 30 ludi, ale zvolila som dlhe saty jednoducheho strihu. Podla mna sa zas neveste nehodia kratke saty...

autor
20. máj 2023

@panonia ja som vždy chcela jednoduché svadobné šaty, ja som s výberom svojich šiat veľmi spokojná, nepáčia sa mi pompézne princeznovské roby…možno aj preto sa mi nepáči svokrin výber…žienky ja som len chcela napísať čo cítim, vypočuť si názor iných ale samozrejme jej radosť kaziť nebudem 🙂

komplikovana
20. máj 2023

Nic si z toho nerob. Dopraj jej nech vynikne, ale vacsina hosti, si pravdepodobne bude mysliet to co ty. Uzi si vas den, a netrap sa zbytocne pre saty tvojej buducej svokry.

sense
20. máj 2023

Ber to tak tebe sa páči jednoduchosť, chcela si jednoduché šaty, svokre sa možno na svadbu syna páčia iné.... A možno tiež ma námietky ze na takú udalosť si chceš dat len jednoduche saty len to nekomentuje aby ti neublížila a neurazila ta.

alexas56
20. máj 2023

Každý nech si dá v čom sa cíti dobre, žení syna a chce byť pekná, nech si dá..nechápem načo to riešiš...hádam každý bude vedieť kto je nevesta...a nerozumiem čo ťa natom mrzelo :D možno bude niekto ďalší, kto bude mať ešte výraznejšie šaty než ona..tak čo nevydáš sa ?
pozri, keď sa tebe páčia jednoduché šaty, daj si také 🙂

alexas56
20. máj 2023

a ešte jedna rada, kašli na takéto blbosti a uži si vašu svadbu🙂

panonia
20. máj 2023

Tak je potom všetko v poriadku...len naozaj neviem prečo ta to zamrzelo.

andreakotesova
20. máj 2023

Toto nie je vhodný typ siat na svadbu pre hosťa/matku nevesty,ženícha... toto sú šaty vhodné pre nevestu, alebo na ples. Bude vyzerať čudne, komicky....

h2
20. máj 2023

Nechápem dve veci:
1. veľkosť a typ svadobných šiat má byť priamo úmerný počtu hostí? Keď má niekto 30 hostí, má mať menšie a skromnejšie šaty, ako keď má 130 hostí?
2. nikdy som nechápala, prečo si niekto myslí, že "lepšie" oblečená žena zatieni nevestu. Ako zatieni? Že sa počas obradu ľudia nebudú pozerať na to, ako prebieha svadobný obrad, ale budú čumieť na dotyčnú? To asi ťažko. Hlavná hviezda je VŽDY nevesta!
Nerieš svokru, žení syna, možno je to jej posledná šanca "zažiariť".

mikadooo
20. máj 2023

Veď jej to dopraaaaaj panebože... Ešte by som jej povedala, že jej sadnú ako uliate.

marca12
20. máj 2023

Ked si chcela byt nevestou,ktora chce vyniknut,mala si zvolit take saty. Nemozes ziarlit na niekoho len preto,ze si da saty,ake sa mu pacia. Prepac,ale riesis kraviny. Svadba nie je o satach

rik01lulaka
20. máj 2023

No z jedného pohľadu sú fakt divné také šaty na malú svadbu ( tiež sme mali takú do 30 ľudi a na úrade). Čo si kto o nej pomyslí nie je tvoja ani jej vec.
Z pohľadu svokry ak sa jedná o jediné alebo posledné dieťa, ktoré má svadbu a nie je taká aká dúfala tak proste si aspoň cez tie šaty plní zase svoje sny možno 🤷.

kornelies
20. máj 2023

Mne sa pacia dlhe saty na zenach, nie kratke minisaty ako zo sobotnajsej diskoteky. Ak si spokojna zo svojimi satami, viacej neries. Ty si hviezdou dna. 😉

maciatkoe
20. máj 2023

Mam 38 rokov a take zlate saty by som si na seba nedala. By som sa hanbou prepadla 😀. A teda zena 53 rocna v nich bude smiesna.

ibrunova
20. máj 2023

A svokra vie, aké šaty budeš mať ty?

kornelies
20. máj 2023

@maciatkoe Preco?

mirage
20. máj 2023

@h2 veru nie vzdy je hlavnou hviezdou nevesta. Su proste zeny - ktore zatienia nevestu, vyzorom, spravanim, oblecenim, aj take sa stava.
Ja som roky dozadu bola na jednej posh svadbe v Londyne, bola tam ako hostka Penny Lancaster /manzelka Roda stewarta/, a co ta stvarala, vsetky oci boli na nej, nie na neveste.

malia18
20. máj 2023

@mirage Úplne súhlasím…. myslím si že každá nevesta ktorá poriada so ženíchom svadbu má právo na to aby niekoho aspoň slušne poprosila o to aby zmenil výber šiat. Ja na tom úprimne nevidím nič zlé a osobne keby som hosťom takej svadby a o toto by ma poprosila nevesta by som to vôbec nebrala ako urážku práveže by som jej s prehľadom vyhovela pretože ide o jej veľký deň a nie o to aby som sa ja niekde ukazovala..niekde tu padol dotaz “nerieš šaty iných hostí” keby šlo o oslavu nepoviem nič ale je to jej svadba hádam má pravo vyjadriť sa…a taktiež si nemyslím, že ide o to koľko hostí na svadbe bude, ale o to že nejde o svadbu so súkromnou sálou a dj-om do rána ale o posedenie v reštikde kde by som teda na niekoho svadbu určite neprišla v róbe ako na večernú akciu. To je úplné neodhanutie situácie pre výber šiat na reštauračné posedenie ako oslavu svadby.

mamamasama
20. máj 2023

Podla mna ma svokra krasne saty. Suhlasim s nazorom vyssie, ze ti je skor luto, ze tvoje budu obycajne. Dopraj si. Ved je to TVOJA svadba 🥰

mandzula
20. máj 2023

@autor mne je smiesna tato potreba nevesty vyniknut na svadbe satami. Kazdy predsa vie, kto je nevesta a ze mozno hostia poobdivuju svokrine saty, snad z teba ako nevesty neukroji. A zas si povedzme pravdu, ludia sa pridu zabavit, dobre najest, nebudu pol svadby kvikat nad nevestou a kohokolvek satami. Pre mna je toto velmi detinske zmyslanie.

zojkaaa
20. máj 2023

@maciatkoe vobec nemusi byt smiesna, nie kazda 53r ma madvahu mlandrave ruky alebo neviem aka babka
Poznam 50r stihlu damu, s hustymi polodlhymi vlasmi a peknou pletou, ktora by v nich zatienila aj mladu 20tku a ona je presne ten typ elegancie, ktora sa rada oblieka elegantne a draho (je riaditelkou veljej firmy) a az je aj tato bud svokra taky typ bude krasna a kedze zeni syna chce byt krasna a ne v bluzke a nohaviciac, to ze nevesta ma rada iny typ siat to je uz druha vec
Ako ma pravo nevesta na hocaky vyber tak ma aj mama svokra sesternica

maciatkoe
20. máj 2023

@zojkaaa Tak stihlu 53 rocnu zenu veru nepoznam. A kazdy ma svoj nazor. Podla mna tento tip princeznovskych siat je pre mlade baby. Postavu neriesim. Ale vek clovek v tvari neoklame. A 53 je 53.

mandzula
20. máj 2023

@maciatkoe moja svokra ma 66, postavu a vlasy take, ze odzadu nemas sancu odhadnut jej vek. Na mojej svadbe vyzerala uzasne, saty krasne - bola som hrda, ze mam taku fesnu svokru a fakt to posledne, co som riesila, bolo, ze co ma kto na sebe. Ale mozno je to aj o veku, vydavala som sa ako 38-rocna a vtedy fakt clovek urcite veci neriesi, lebo vie, ze su nepodstatne.

daridari11
20. máj 2023

@maciatkoe To, že štíhlu 53 ročnú ženu Ty nepoznáš, neznamená, že ich po svete nechodí habadej. Ja mám o rok viac a štíhla som, mám tú istú váhu od 20 tich rokov s výnimkou, keď som bola tehotná a mala som o 9 kg viac. Myslím, že vídam na uliciach často mladé a rozkysnuté baby, takže váha vôbec nesúvisí s vekom......s genetikou, s vôľou, so životným štýlom.

nikolka1986
20. máj 2023

Tak 53 ročná asi ťažko zatieni 25-30 ročnú, nech si oblečie hocičo, teda ak nevyzerá ako Jennifer Lopez.

mirage
20. máj 2023

@maciatkoe fuu, nepoznas stihlu 53 rocnu zenu? To vsetky zeny nad 50 maju nadvahu? Veru nie.

simca06022011
20. máj 2023

Keď som spokojná so svojím outfitom neriešim co ma kto na sebe. Pospedne dní sú tu samé svadba/saty témy... omg... nie, nik nezatieni nevestu. Riešite nezmysly. Co majú prísť všetci v rovnakom? Fadnom ? Aby náhodou niekoho neurazila? Každý si chce dať niečo pekne, podľa svojho vkusu... tak ho treba nechať.

maciatkoe
20. máj 2023

@daridari11 Ja vobec neviem preco tu riesite postavu, a obezitu. Ja som pisala, ze vek v tvari zena neoklame. A moj nazor je, ze princeznovske saty, ako dala na foto autorka nie su uz pre 53 rocnu zenu. Ja mam 38 a som stihla, ale princeznovske saty ako su na foto by som si teda nedala, aj ked vyzeram mladsie na svoj vek. Ta pani v tom bude smiesna, aj keby mala akukolvek postavu.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
20. máj 2023

@maciatkoe tak ja poznám.len štíhle 50+tnicky... ešte aj ký 30+ im veľakrát mame co závidieť. Niektoré:D