Teším sa na Vianoce s rodinou a deťmi, no reklamy sú príliš skoré
Ahojte, vždy som milovala Vianoce. No teraz keď mám detičky malé a obzvlášť tento rok sa na ne veľmi teším. Synček každý deň rozpráva ako budeme stavať spolu stromček ako budeme robiť výzdobu. Lebo vždy si vyzdobíme celý dom. Už sa teším na spoločné pečenie koláčikov a vianočné pesničky. Jedine co ma mrzí je ze len začiatok novembra a hnevá ma ze všade sú už vianočné reklamy a proste ze to začína už veľmi skoro. Kým prídu vianoce už to tak človek ani nebude vnímať lebo to už vníma 2 mesiace dopredu, a už by mal aj najradšej po tom. Toto ma tak veľmi mrzí ze to všetko nezačína v decembri, ale už hádam od augusta niekde.
Príde nám rodina zo zahraničia ako každé Vianoce, takže všeobecne teším sa na to všetko spolu. To je len taky môj vylev, ako to cítite vy? Prosím tie ktoré vianoce neoslavuju tak nemusia vyrývať a komentovať 🙂
U nás v meste sa v obchodoch tento rok tak ponáhľali, že tovar na Dušičky a Halloween vyložili na regále spolu s vianočnými už na prelome septembra-októbra a tesne pred samotným Dušičkami, tento tovar skoro úplne vymizol z pultov a odrazu všetko vianočné. Tiež sa mi to nepáči, ako darčeky si nakupujem postupne, ale tá výzdoba a všetko kazí to tú atmosféru dosť...a deti odkedy zbadali že predávajú vianočné dekorácie nič iné nerobia len sa pýtajú kedy sú Vianoce, úplne by stačilo keby to začali predávať od polky novembra.
Mne skoré vianočné reklamy nevadia, aspoň sa začnem tešiť skôr a teším sa dlho, vôbec sa toho nestihnem do Vianoc presýtiť 😁
Ja vianoce milujem. Stromček síce zdobíme až 23.12, ale tu predvianočnú atmosféru nasávam s nadšením. A skoro? Vôbec nie je skoro. Väčšina ľudí kupuje darčeky v tomto období, jasne, ze teraz je najviac reklamy. Pred Vianocami treba ofrflat, ze je výzdoba skoro a 27.12 už začne vyblakovat stupidna reklama z ikei, ako sa už treba zbaviť vianočného stromčeka. Ta ma vytáča rozhodne viac.
Čo si pamätám, tak minimálne 10 rokov je to už takto. Takže nerozumiem, prečo práve teraz ťa to začalo hnevať. Ja som to vnímala už keď som mala svoje prvé dieťa a slečna má tento rok 12. Biznis jednoducho nepustí - vždy po dušičkách nasledujú v obchodoch Vianoce 🤷. Pred dušičkami hurá do školy, predtým hurá prázdniny, predtým veľká noc... Každý rok dokola. Vôbec ma to nevzrušuje. Na Vianoce sa teším/neteším rovnako ako pred 10 rokmi, bez ohľadu na to, čo je v obchodoch a na bilboardoch. Nech si bachnú Vianoce pokojne aj v júli (ako napr. v USA), aj tak kúpim len rožky, vajcia a mlieko a snehuliaci a vianočná výzdoba je mi ukradnutá.

Ja Vianoce rada nemam prave kvoli predcasnej a masivnej reklame. Aj kvoli tomu, kolko ton lacnych gycov s touto tematikou sa na planete preto znovu nakupi, aby sa tie stare mohli vyhodit. A tie fotky, ktore sa tu uverejnuju ozaj nemusim, rolujem dalej, temy s otazkou, ci uz mate urobeny stromcek, kolko darcekov ste nakupili a pod, necitam. 🙉