Timea - meniny
Maminy ktoré máte doma Timejky. Kedy oslavujete meniny? My sme oslavovali 3.5. ale podla tohtoročného kalendára je Timea dnes. 🤷♀️
Ja mám Timeu a oslavujeme v maji. Áno, niektoré kalendáre majú v januári, čiže si ty vyber kedy chceš oslavovať.
@curioustimi práveže zatiaľ sme oslavovali meniny len 2x 😄 a s tým že je Timea v januári tak to vidím prvý x preto sa pýtam. Asi sme mali nejaké iné kalendáre doteraz 🤪. Tak ostávame teda v máji
My oslavujeme 3. mája...a nič na tom meniť nebudeme 😘
24.1.oslavuje Timotej a Tímea ,Timon
3.5 oslavuje Galina,Timea
Ja tam rozdiel v mene Tímea a Timea vidím. Sú to dve rôzne mená.
Problém vyriešený. Mne hovorila jedna mama,že voľakedy neboli všetky mená zapísané v kalendári a kalendáre ani neboli s menami. Tak slávili Timejky spolu s Timotejom. Potom sa vydal kalendár a tam sa to ozrejmilo,kedy sa oslavuje ktorá Timea a akého pôvodu je dané meno.
Keďže Tímea je maďarské meno.( S dlhým í)
Meno Timea vymyslel madarsky spisovateľ Jokai Mor a stvarnil to meno prvy krát vo svojom romane "Zlatý muž". Spisovateľ sa inšpiroval z greckych mien ako napr. Timothea, alebo Euthymia. Toto nie je presne potvrdene,že či sa inšpiroval z tychto mien, čiže meno Timea bolo a aj vždy bude madarske meno
Osobne mám susedu,ktorá má dcéru Tímeu,sú Maďari. Oslavujú tiež 3.5.
Ja mám Timeu a oslavujeme tiež 3.5.
Suseda mi hovorila ,že Maďari vždy či už Tímeu alebo Timeu oslavujú 3.5.,že nikto nevie,či to len Slováci si dali pre Tímeu dátum 24.1.alebo kto to tak dal

Podľa mna 3.5. Tak som našla na internete. Mne ukazuje, že dnes je Timotej.