icon

Tip na svadobný darček

liviafazekasova
12. júl 2022

Ahojte mám otázku ideme na svadbu vydáva sa priatelov kamarát, svadba bude menšia v kruhu blízkej rodiny a sobáš na matrike. Ako darček neviem nič vymyslieť majú všetko už bývajú dlhšie spolu vo vlastnom dome a nechyba im nič, ani do kuchyne majú všetko od hrncov až po stroj na cukrovú vatu 😂
Mala som na mysli že by sme im kúpili darčekový kôš a peniaze dali do obálky. Lenže neviem či je vhodný darčekový kôš na svadbu. A okrem toho samozrejme ešte torta a koláče. Alebo nemáte nejaký dobrý tip na darček?? 🙂🙂

Strana
z2
liviafazekasova
autor
12. júl 2022

@margaretka super ďakujem velmi pekne 😊

evaachesa
12. júl 2022

@liviafazekasova tak to tam máte super zvyk... mladomanželia ešte aj na torte a koláčoch ušetria.
😄 Ok, o tomto som ešte fakt nepočula. Pardon. 🤭💁
Ja by som dala len peniaze v obálke/rámiku a jednu ružu ak si potrpia na kvetoch.

liviafazekasova
autor
12. júl 2022

@evaachesa ďakujem 😊

katulienocka999
12. júl 2022

@liviafazekasova tak s tým som sa ešte nestretla tiez, ze niesli kolace.. Jedine torty, ze niesla najbližšia rodina a aj to u nas som ich presviedcala, ze netreba a aj tak sme ich mali kopec 😁 darčekový kôš za mna nie, peniaze bud v obálke alebo nejakú tabulku dat vyrobiť, ze vas prvy milion a tam naskladane peniaze 😊 pripadne prasiatko pre šťastie ako pokladnicu 😁 a kvety, kvet a nejakú dobrú flasu tvrdeho alebo vina.. Vino sa da nájsť aj v krabiciach, ze pre novomanželov 😊

liviafazekasova
autor
12. júl 2022

@katulienocka999 ďakujem za radu 🙂

andreakotesova
12. júl 2022

@liviafazekasova u nás sa tiež chodí s darmi deň vopred, koláče sa však nenosia, ale dávajú sa "na kôš" svadobným mamám peniaze. Voľakedy sa nosili vajcia, múka, suroviny na pečenie, teraz už peniaze, veď už sa doma, teda väčšinou" nepecie.

monulienka242
12. júl 2022

Ahoj, my sme naposledy dávali peniažky na svadbe v takejto krabičke /volá sa to exploding box/, ktorá sa po nadvihnutí vrchnáku "rozložila". Bol to originálny darček a hotovosť zároveň. A k tomu už len kytica pre nevestu na gratuláciu pri kostole.

kristella
12. júl 2022

Inak ešte mi napadol jeden spôsob darovania peňazí - je to možno troška také školácke ale malo to vcelku úspech. Kúpila som fakt velkánsky dáždnik - zvonku čierny, zo spodnej strany bola modrá obloha s oblakmi. Na silón som naviazala zrolované bankovky a k rúčke dáždnika pripevnila kartu s venovaním v zmysle, aby manželom pršalo z neba iba šťastie, zdravie, láska a peniažky. Keď dáždnik otvorili, tak vypadli von tie peniaze na silónoch. Bola to trocha prplačka, spraviť to tak, aby sa to nepouzlilo ale celkom to pobavilo. A taký partnerský mega dáždnik sa vždy hodí 🙂.

andreakotesova
12. júl 2022

Inak neviem si predstaviť, aké zákusky by mi podonasali... možno som v tomto fajnova, ale viem si predstaviť všelijaké margarinove plnky... a to veru nie je nič pre mňa...

kristella
12. júl 2022

A ešte jeden tip - kamarátom sme okrem iného dávali pamätnú svadobnú striebornú mincu. A my sme dostali napríklad zlatú investičnú tehličku v truhličke.

mikadooo
12. júl 2022

@liviafazekasova peniaze za mňa. Alebo by som sa vyslovene opýtala, že chcem kúpiť napríklad nejaký poukaz na masáž pre dvoch, či to využijú, alebo je blbosť... Ja som taký typ, že nemám rada darčeky - "prekvapenie"... 99% nevyužijem a buď si nechám cca rok zo slušnosti /kvôli eventuálnej kontrolnej návšteve/, alebo rovno dávam do charity. Môj byt je príliš malý na veci, ktoré nechcem a nepotrebujem.

gurags
12. júl 2022

@liviafazekasova peniaze 💸

h2
12. júl 2022

@andreakotesova Nielen to. Neviem si predstaviť v horúcom lete napríklad, kam by som dala 30 tort a krabíc zákuskov. Fakt divný zvyk.

gabca025
12. júl 2022

@liviafazekasova urcite nie ste zaostaly, ked mate tento zvyk

katulienocka999
13. júl 2022

@kristella tak toto je perfektný nápad 🤩 ak este stíham tak sa ním inšpirujem 😁

adonish
14. júl 2022

@liviafazekasova ono je to vsetko individualne, co komu vyhovuje. my sme boli minulý tyzden na svadbe v Cechach a hostia nosili aj darcekove kose. Tradicia s kolacmi od rodiny a kamaratov je podla mna super. Peniaze su univerzálny dar, pouziju ich na co potrebuju/chcu. Ak chceš doniest kvety pre nevestu, bohate staci aj 1 pekne ozdobeny, kytíc dostane určite vela a co s nimi. Najma ak bude horuco. Ale zas zavisi od nevesty, ci ma rada vela kvetov, ci nie. Ja rada davam zreby miesto kvetín, maju zabavu pri zotierani a mozu aj vyhrať 😊

raja95
Odpoveď bola odstránená
zuzinka888
14. júl 2022

@liviafazekasova ano aj u nas sa stava ze sa nosi torta( od krstnych ...) v mojom pripade sme mali 4🙊. Aj kolace ale nie svadobne ale npr.makronky ci ako sa volaju alebo moravske kysnute. Je to taky stary zvyk ked sa kolace este nepiekli u cukrarky ale v rezii svadobcanov. Ja som sa vydavala 20 rokov dozadu pieklo da doma al v kulturaku ak boli prazdniny tak aj skolska jedalen. Bezne sa stavalo ze tetky doniesli vajcia muku cukor a take. A bolo veselo a riadne. Rum do kolacov sa minul este pred pecenim.😂😂.

Strana
z2