Tipy na darček k 40. narodeninám pre švagrinú
Ahojte, blíži sa 40-tka švagrinej, bude robiť oslavu... Bežne sa nedarcekujeme, ale toto samozrejme sa vyslovene patrí. Poraďte nejaké tipy, čo kúpiť a či sa dá zohnať nejaky pekny darček za cca 50-60€... Keďže nemám peňazí nazvyš a som samoživiteľka, takže na oslavu pojdem len ja a syn. Záľuby nejaké extra nemá... Ďakujem za každu radu...
Ja nie som človek čo daruje poukážky ale keď nevieš čo- poukážka do Dmky ?
Alebo urob darčekový kôš z rôznych pochutín- ak vieš čo jej chutí.
@maca1984 ďakujem, rozmýšľala som aj nad zlatým príveskom, ale to neviem či za taku cenu nájdem. Ona je dosť na dary zaťažená a zároveň ju nepoteší drobnosť... Takže neviem, asi jej radosť je tak neurobím ničím...
Za 30 by som dala poukazku a za 30 by som aj kos s pochutinami urobila. Alebo ak nepije, kavu a salky.
@anonym_autor darcekovy kos.
@domkakvet ale nie je to málo alebo také otrepané?
@maca1984 ďakujem, rozmýšľala som aj nad zlatým príveskom, ale to neviem či za taku cenu nájdem. Ona je dosť na dary zaťažená a zároveň ju nepoteší drobnosť... Takže neviem, asi jej radosť je tak neurobím ničím...
@anonym_autor ak je materiálne založená tak ju potom ťažko poteší niečo za 60 €. Si myslím. A tým pádom by som si s tým vôbec nelámala hlavu. Ty vieš do akej ceny môžeš ísť a hádam nebudeš teraz kvôli nej sebe a synovi odtŕhať od úst len aby si madam dožičila dar ktorý by ju uspokojil.
Ako sa pohybuje cena zlatých príveskov vôbec netuším.
Lístky do divadla
Ja som tiež na 40 tku dostala od kamarátky, samoživiteľky 2 detí darčekový "kôš " ( bol to box z Action, a potom som si dokúpila ja ešte 2 lebo sa mi hodili do poličky v skrinke ). A nepovažujem to za otrepané. Dala mi tam všetko čo mám rada, netrafila len kačaciu paštétu 😁 ale na tej si pochutil manžel.
Mňa potešilo že si spomenula, prišla, a dala si tú námahu, že ten " kôš" sama urobila,zabalila. Vedela som že si nemôže finančne vyskakovať, aj keby mi len prišla ruku podať, stačilo by mi to.
@anonym_autor vacsinou sa dava darcekovy kos a stale to este nie je otrepane, najlacnejsie to tiez nie je, tak malo mi to nepride.
@domkakvet no.. ja som dostal darčekový kôš, talianske dobroty, prosecco, olivový olej, cestoviny, parmezán. Ten bol skvelý. Káve eduscho a cintanu by som sa nepotešila.
Podla mna darcekovy kos ak toho cloveka aspon trochu poznas je super vec 🙂 ak nie tam by som mozno skusila nejaky zazitok, listky do divadla, na koncert, poukazku na nejaky kurz.
poukaz na masaz, spa den , alebo poukazku do drogerie ak sa maluje .. pekny parfume kupis tiez za tie peniaze ... alebo jej proste dat peniaze
Darčekový kos je vždy dobrý nápad. Aj keď netrafíš všetko, určite aspoň niečo poteší.
Keď mám ja vymýšľať darček pre ženu, čo má všetko, zbehnem do pardorfu do rituals a namiešam ich produkty. Zatiaľ potešili vždy.
Ja vždy, ked ideme k niekomu na oslavu davam robiť v jednej predajni darčekový kôš. Aj na 40tku, aj na 50 a vyššie. Davali sme aj bratovi, aj švagrom, aj švagrinám, rodičom, bratrancom, kolegom... vždy sa snažim im v predajni povedať čo tam chcem, prispôsobim to tomu komu to idem darovať.
Pre mna je kos pre vek 70+
Ak ste kamosky chodte na koncert do divadla a predtym na drink ci veceru. To sa zmestis do 60e.
Rituals ma pekne sady. Nieco pouzije nieco posunie dalej.
Pekna satka by tiez mohla byt ak vies hej vkus.
Len nie darčekový kôš prosím!!!! Podľa mňa sa veľmi málo ľudí trafí...
A ja teda strašne neznášam plytvania a je mi ľúto každej zbytočne kúpnej veci a vyhodených peňazí.
Ja radšej nič ako darčekový kôš z ktorého keď len polovicu veci áno nepouzijem.
My dávame 99 percent peniaze...viem neosobné.
Poukážku ku kadernícke...kde na 100 percent viem že chodí.
Poukážka do reštaurácie....kde 100 percent viem že ju má obľúbenú...
Divadelné predstavenie....( dva x som už takto dostala lístky, potešili samozrejme, ale sama by som si napr. tento žáner nevybrala)
@anonym_autor ja som svojej švagrine kúpila knihu okolo 40e a niečo stála. Bola o SK krojoch(to bolo xy rokov dozadu).
Takže ja , by som ti nejaku knihu( taku do knižnice s hodnotou ,čo by si bežne človek nekúpil )doporucila a za 10e kupit kvety.
@anonym_autor Tak za 50-60€ kupis mozno nejaky maly zlaty krizik ci pismenko ale za mna toto nie je dobry napad kedze netrafis odtien zlata ku retiazke (tu kupovat nebudes, vies aku ma doma?) darcekovy kos nie je len pre starsich, ak by si do neho kupila pochutiny o ktorych vies, ze ich ma rada, tak kludne aj ten kos. Mozno skus pozriet kupon na veceru pre 2 na zlavomate alebo privatny wellness s vecerou pre 2 v mieste bydliska, ak ma rada. Alebo ak chces len pre nu, tak Rituals alebo ked uz nic ine tak poukazku do knihkupectva ak rada cita, ci do DM kde si sama vyberie alebo do nakupneho centra (napriklad v BA Aupark ci Eurovea), kartu nabijes na danu sumu a das do obalky s blahozelanim. Listky na koncert oblubenej skupiny ci spevaka su fajn ale v dnesnej dobe tolko stoji listok len pre 1 osobu... a nevies ci by v dany termin mohla ist.
Darcekovy kos je darcek pre seniorov. a za 50-60€ si neviem predstavit vyskladat hodnotny darcekovy kos, ked len jedna flasa kvalitneho tokaja stoji 25€. ak sa dobre nepoznate, nevies, co konkretne jej chuti, uz vobec by som darcekovy kos nedavala. rovnako kozmetika- ak nevies, aku pouziva, kupovat nieco, co potom vobec nevyuzije je nezmysel. zlato za tak nizku sumu nekupis, mozno tak v zalozni. urcite by som darovala darcekovu poukazku- kamkolvek. ci do DM, ci do lindexu, ci do divadla, ci do kina, ci do nejakej dobrej restauracie. vzdy to tak robim, ked obdaruvam niekoho, koho dobre nepoznam a zatial boli odozvy vzdy vyborne.
@domkakvet ale nie je to málo alebo také otrepané?
@anonym_autor Joj, tieto anonymne temy nemam rada, lebo malo info.
napr ak by sme vedeli, skade si alebo svagrina, tak by sme mohli navrhnut aj nejaky zazitok cez zlavomat kupit. Napr
https://www.zlavomat.sk/presov/zabava-a-volny-c...
Pripadne poukazku do zlavomatu a ona si uz potom kupit, co chce.
Ja napr chapem, ze tu si zeny myslia, ze dobre radia, ale mnohe z tychto veci by ma absolutne nepotesilo.
Darcekovy kos nula bodov.
Kniha o krojoch mna osobne by nezaujala. A co viem, mnohi ludia v dnesnej dobe ani kniznicu v byte ci dome ani nemaju /ja som sice knihomil, ale musela by ma dana osoba velmi poznat, co by som chcela, kedze pouzivam hlavne el. citacku/
Zlato a striebro mam odlozene, nenosim, dokonca som teraz na stare kolena ziskala nejaku alergiu a nemozem nosit zlate nausnice.
Ja by som asi v takomto pripade dala iba peniaze do obalky, ak bude robit oslavu ci doma ci v restike, bude ju to stat to pohostenie a doniesla nejaku kyticu alebo prosecco. V takom veku uz urcite vsetko ma a po com jej srdce pisti, si kupi sama.
Ja darcekovy kos tiez nepovazujem za dobry darcek. Moj nazor, neprosim si presviedcat ma o opaku, dakujem.
Svagrinu poznas ty, ja som mojej sestre kupila sadu darcekovych salok a listky do divadla, tiez sa bezne nedarcekujeme.
Ďakujem za inspiracie
Neviem, či to tu už padlo. Vzhľadom na tvoj budget a
“náročnosť” švagrinej navrhujem, nekupuj sama nič. Nebolo by lepšie, keby ste sa zložili napr v blízkej rodine a kúpili jeden hodnotnejší darček možno aj vyslovene podľa jej priania, alebo jej dali poukaz trebárs na nejaký víkend? Mne na 40 rodičia aj svokrovci dali € a kúpila som si pekný šperk sama, keďže mám rada také “čačky” 😁 - nutne to nebolo no potešilo. Kebyže robím oslavu a dostanem 2-3 darčekové koše, príde mi to zbytočné. Celkovo nie som typ čo by ocenil darčeky od rodiny - všetko mám a som skôr minimalista. Do vkusu sa mi trafí max tak môj muž.
Podľa mňa je darčekový kôš ak je ozaj na darčeky založená super vec. Hlavne ale ak vieš čo má aspoň približne rada. Za 60 eur by som tam dala napríklad 20 eur poukážku na masáž, k tomu nejaký alkohol alebo šampanské za 10 eur, kvalitnú čokoládu, sošku anjela, brošňu z nehrdzavejúcej ocele, neviem koľko má tvoj syn rokov ale ak je menší môže niečo vyrobiť, k tomu ešte nejaké drobnosti.
Ja by som dala 50€ do obálky + nejakú zelenu rastlinu do bytu, napr zamiokulkas
Podľa mňa je darčekový kôš ak je ozaj na darčeky založená super vec. Hlavne ale ak vieš čo má aspoň približne rada. Za 60 eur by som tam dala napríklad 20 eur poukážku na masáž, k tomu nejaký alkohol alebo šampanské za 10 eur, kvalitnú čokoládu, sošku anjela, brošňu z nehrdzavejúcej ocele, neviem koľko má tvoj syn rokov ale ak je menší môže niečo vyrobiť, k tomu ešte nejaké drobnosti.
@amalka07 masáž soška brošňa....3 z 5 veci čo by mna napr. Vôbec nenadchli a nepotešili....úprimne skončilo by to v koši...alebo darované v bytovke (máme zaužívané posúvať veci na medzi poschodí susedom, anonymne, necháš kto prvý príde a chce berie)....

Ja nie som človek čo daruje poukážky ale keď nevieš čo- poukážka do Dmky ?
Alebo urob darčekový kôš z rôznych pochutín- ak vieš čo jej chutí.