icon

Tipy na svadobné darčeky pre novomanželov

19. júl 2025

Ahojte viete mi prosím poradiť ,alebo dať nejaké tipy na darček pre novomanželov?
Nejdeme k stolu ,len do kostola gratulovať ,kyticu neveste určite áno ,ale chcela by som ešte niečo také originálne im darovať alebo skôr niečo praktické ? Budúci manželia spolu žijú v domácnosti už pár rokov majú deti ...takže nezakladaju si novú domácnosť... Peniaze moc nechcem dávať ...
Ďakujem

danieli
19. júl 2025

Zreby su oblubene

janetinka27
19. júl 2025

@anonym_autor ahoj, napis cenovu relaciu

autor
19. júl 2025
@janetinka27

@anonym_autor ahoj, napis cenovu relaciu

@janetinka27 ahoj tak do 50€

petulda333
19. júl 2025

Nic nekupuj,fakt. Daj peniaze alebo zreby

ejbyk
19. júl 2025

PENIAZE! Nič originálne neexistuje...

bolarazjedna
19. júl 2025

Kyticu by som nekupovala. Veľa nevieš to už nemá rada. Reálne dáš za to aspoň 20-30eur a nevesta to strčí do vázy/do vane pomedzi ďalších 30-40kytic, ktoré zvädnu do 5 dní. V lepšom prípade skončia na cintoríne pri hrobe najbližších.

Ja by som im kúpila také kartičky Človečina, na pruženie vzťahu, lepšie spoznanie sa navzájom. Alebo možno poukaz na spoločnú masáž, na vstup do wellnessu, ak to majú radi.

mullerova46
19. júl 2025

@anonym_autor lego kytica alebo poukaz na večeru alebo raňajky s dovozom, podľa toho kde žijú

brrunetkaa
20. júl 2025

Nejakú poukážku na masáž párovú alebo žreby.

januska12323
20. júl 2025

Nič nekupuj pokiaľ sa s tebou nedohodli, bývajú spolu tak majú všetko čo potrebujú.

domiklik
20. júl 2025

@anonym_autor daj im tých 50 eur do obalky

kris_tin257
20. júl 2025

Poviem z vlastnej skúsenosti, keď sme sa s mužom brali tak sme spolu žili v jednej domácnosti a mali dieťa. Kvety som každému povedala že nechcem aby nosili, za mňa totálna zbytočnosť čo s nimi mám robiť? Najlepší dar pre nás boli samozrejme peniaze, tie nám nakoniec pokryli celú svadbu 👍 takže na tvojom mieste nerieš dary ale daj peniaze

procrastique
20. júl 2025

Lol, to fakt niekomu príde ok kupovať žreby? 😀

petulda333
20. júl 2025
@procrastique

Lol, to fakt niekomu príde ok kupovať žreby? 😀

@procrastique a preco nie? Mnohi si ich aj pytaju. Urcite lepsie ako rozne predmety a milion kytic

procrastique
20. júl 2025
@petulda333

@procrastique a preco nie? Mnohi si ich aj pytaju. Urcite lepsie ako rozne predmety a milion kytic

@petulda333 Pretože to je nulová hodnota, väčšina žrebov absolútne nič nevyhráva. Čiže dostanú mladomanželia vlastne veľké hovno.
Dar sa dáva s účelom niečo darovať a zas sme pri tom, že im niekto daruje veľké hovno.
Nehovoriac o tom, že je to forma hazardu, ktorá zničila xy manželstiev, xy životov. Nemá to žiadnu osobnú hodnotu, nemá to žiadnu emóciu, odkaz ani náznak úsilia... vlastne je to úplne k ničomu.

petulda333
20. júl 2025
@procrastique

@petulda333 Pretože to je nulová hodnota, väčšina žrebov absolútne nič nevyhráva. Čiže dostanú mladomanželia vlastne veľké hovno.
Dar sa dáva s účelom niečo darovať a zas sme pri tom, že im niekto daruje veľké hovno.
Nehovoriac o tom, že je to forma hazardu, ktorá zničila xy manželstiev, xy životov. Nemá to žiadnu osobnú hodnotu, nemá to žiadnu emóciu, odkaz ani náznak úsilia... vlastne je to úplne k ničomu.

@procrastique nesuhlasim. Netreba vo vsetkom vidiet len zlo

bolarazjedna
20. júl 2025
@procrastique

@procrastique chápem názor, že je to hazard. Napriek tomu, ja nevidím nič zlé v tom zotierani zrebov. My sme tiež dostali asi 3 žreby na svadbu, nič sme nevyhrali, ale sme sa tešili ako malé deti, kým sme to zoskrabavali. Nikdy predtým ani potom sme žreb nekupovali, nijako nás to neláka.
Alkohol sa tiež daruje na rôzne jubilea, aj na svadby, nie to rozhodne o tom, či sa z niekoho stane alkoholik.
Inak môj otec dostal žreby na narodeniny od sestry a vyhral cca hodnotu zrebov (cca 50 eur, bolo to asi 20-30zrebov).

alica110
20. júl 2025

Prečo nechceš dávať peniaze? Práveže najlepší dar, nemusíš nič vymýšľať a novomanželia sa tiež potešia, kúpia si za to čo uznajú za vhodné.

procrastique
20. júl 2025
@bolarazjedna

@procrastique chápem názor, že je to hazard. Napriek tomu, ja nevidím nič zlé v tom zotierani zrebov. My sme tiež dostali asi 3 žreby na svadbu, nič sme nevyhrali, ale sme sa tešili ako malé deti, kým sme to zoskrabavali. Nikdy predtým ani potom sme žreb nekupovali, nijako nás to neláka.
Alkohol sa tiež daruje na rôzne jubilea, aj na svadby, nie to rozhodne o tom, či sa z niekoho stane alkoholik.
Inak môj otec dostal žreby na narodeniny od sestry a vyhral cca hodnotu zrebov (cca 50 eur, bolo to asi 20-30zrebov).

@bolarazjedna Nuž, očividne sa nezhodneme. Ja nepovažujem alkohol, cigarety, sexistické, náboženské ani hazardné predmety za vhodný dar ale nech si každý daruje čo chce :D

bolarazjedna
20. júl 2025
@procrastique

@bolarazjedna Nuž, očividne sa nezhodneme. Ja nepovažujem alkohol, cigarety, sexistické, náboženské ani hazardné predmety za vhodný dar ale nech si každý daruje čo chce :D

@procrastique takto: ja v pohode prežijem celý svoj život bez alkoholu aj zrebov, ale keď ich dostanem do daru, to ma nespraví alkoholickou ani gamblerom. Samozrejme, je veľa iných, vhodných darčekov na rôzne oslavy, aj na svadbu. Na tom sa môžme zhodnúť, že rozhodne nie je nutné vyššie spomínané veci darovať 🙂

lenka.25
21. júl 2025

Neviem prečo nechceš dať peniaze . Za prvé , je to najmúdrejšie a za druhé aj tpre teba najjednoduchšie . Ničoriginálne za 50 € neexistuje . Keby existovalo , dostáva to každý novomanželia párik 😁

anonym_87a7a3
21. júl 2025

Ak nechces peniaze tak napriklad mna by potesil kupon na veceru, alebo na welnes ak mas blizko, ale namiesto kytice si viem predstavit aj vstupne do kina, alebo do divadla... nieco comu sa par potesi ze mozu stravit spolu poobedie, ked uz ta svadba odznie, ale este budu mat v pamati ze sme dostali na svadbu. Peniaze na2-3 den spocitaju a uz sa stratilo caro 😅

oblecenie99
21. júl 2025

My sme dostali plno žrebov a jeden mi brutálne zostal v pamäti: stal 25 eur, či tak nejak, a zotreli sme z neho veľké nič. Bolo mi ľúto tých vyhodených peňazí, to už by nás potom fakt potešila priamo ta dvacka..
Autorka, ak chceš naozaj minúť tých 50 eur, daj ich do obálky. Ja som išla s vecným darom na svadbu len raz, mladomanželia mali takú stránku a LA americké filmy, kde sme si mohli rozkliknut, čo si želajú a rezervovať si tie hmotné dary. Ale keďže to vtedy nebola nejaká vysoká hodnota (boli to nejaké lepšie poháre), brali sme aj peniaze so sebou. Nad mojím príspevkom je dobrý tip aj na tie poukážky.. mňa by síce asi nepotešili, ale to preto, lebo vždy sme dostali také, do ktorých sme ešte museli investovať raz toľko, ako bola ich hodnota 🙈 😅 a ešte sme aj bolo limitovaní časom platnosti, tak mám s tým skôr otravne skúsenosti. Aj keď teraz s deťmi, vo večnom kolobehu by možno aj im bodlo, keby niečo podobné dostali ako svadobný dar a boli tak nepriamo "prinútení" nájsť si konečne chvíľu pre seba, len dvaja bez detí 🙂

bg92
23. júl 2025

Nedavaj im nic, naozaj! Urcite nie zreby, ktore su vyhodene peniaze a uz vobec nie nieco prakticke ani “originalne”. Prakticke veci si clovek kupuje sam podla toho co potrebuje a ake ma preferencie, naozaj ich netuzi dostat na svadbe. Ak nechces davat peniaz tak teda nedavaj nic.

bokabuka
23. júl 2025

Peniaze! Alebo poukážka ale fakt na niečo čo na 100% vieš, že využijú. Ak si nie si istá tak určite peniaze.

kvety_navzdy
Odpoveď bola odstránená