Tipy na vianočné menu
Kočky, aké menu robíte na Vianoce? Okrem kapra, lososa a rezňov so šalátom. Čakajú nás s novým partnerom prvé spoločné Vianoce a chcem niečo čo bude proste iné. Za každú inšpiráciu pošlem 💙 Ďakujem ☺
my mavame na stedru veceru fazulovu hribovu polievocku a potom rybku, kedze v ten den vobec maso nepapame. takze moznosti vela nie je. ale moj drahy ked byval doma, tak mavali aj maso a preto toto je pre neho nove a nevadi mu to
Kočky ďakujem, rozposlala som srdiečka, ak náhodou som niektorú vynechala, reklamujte. 🙂
Kapustnica býva u nás 🙂 Baby ja by som rada vedela či niektorá robíte aj niečo také ako vianočnú štólu, to by som receptík privítala
My jedávame polievku zo žltého hrachu so slivkami 😊 a inak klasika, ryba a šalát 🙂 kapustnicu mame na Silvestra s mäsovými gulkami
my máme oplátky s medom, kapustovú polievku s fazuľou /to varí iba veľmi malo ľudí a mne chutí oveľa viac ako kapustnica s klobásou, mäsom ap./ , opekance s makom , pirohy plnené zemiakovo tvarohovou plnkou a so sušenými uvarenými slivkami, ryba so zemiakovým šalátom, tento rok to bude vyprážané file a hoky, veľmi máme radi kapra, ale v posledných rokoch u nás ho nepredávajú a 50 km sa nám nechce ísť ho kupovať, koláče, káva, ap.
U nas na štedrovečernom stole nesmie chybať domaci chlieb (kračun), med a cesnak, pôstná kapustnica z hubami, hubova omačka z kapustovej šťavy (mačanka), fazulovy privarok, pohankove (tatarčane) pirohi plnené zemiakmi, bobaľky s kapustou, rybie file, zemiaky varene v šupke a kysnute makove a orechové zaviny. Na prvy sviatok vianočny začiname jedavať vianočne drobne pečivo a zakusky, varime kapustnicu s klobaskou ktorá sa zajeda bielym koláčom a pečenu hus s červenou kapustou a zemiakovym knedlikom. Na druhy sviatok vianočny robievame rezne a šalat.

@ivkazba môžeš pripraviť napr. hus, to sa neje každý deň.. A polievku šošovicovú, príp. hríbovú, to sú v niektorých regiónoch tradičné..