icon

Tradičné aktivity s deťmi, kým príde Ježiško

luthien118
23. dec 2024

Ahojte, aku mate tradiciu na cas po stedrej veceri, kym pride Jezisko? My sme sa s ocom schovavali v inej miestnosti, kym matka "umyvala riady" a ked sme prisli, darceky boli pod stromcekom. Zaujima ma, ci mate nejaku milu tradiciu ako napr. kratka prechadzka, kedy prskavkami zasvietite Jeziskovi na cestu alebo nieco podobne.

Strana
z2
jane25
23. dec 2024

@luthien118 my sme to mali tak, kým dcéra verila na Ježiška, že pred večerou chodila nasypať vtáčikom do krmidla slnečnicu, lebo sme jej povedali, že na Vianoce by nikto nemal byť hladný a ja som zatiaľ darčeky dala pod stromček 🙂

dory11
23. dec 2024

Keď som bola dieťa tak sme vždy nechávali v tanier zo strednej večere a dávali do misky a potom z otcom sme to išli dať prasatam sliepkam a psom .a matka dala darčeky .
Teraz má dcérku ona ide vonku z mužom zapáliť prskavky ja dám zatiel darčeky a vždy sa pridám ku nim vonku a keď prídeme sú tam darčeky

enusamt
23. dec 2024

Vzdy po veceri idu vyhodit smeti a zaniest zavarenu kapustnicu do pivnice.. ja zatial rychlo vylozim a potom umyvam riady..
Ale zapacili sa mi tie prskavky,casom ich vyuzijeme aj my..
Lebo kapustnice uz mame az az 😂

petra5333
23. dec 2024

@luthien118 po veceri popratam kuchynu..deti pomáhajú..nachystame jeziskovi kolaciky a ja s detmi sa idem skryt do izby pretoze jeziska mozu vidiet iba rodicia 😅.. a cakame po tichu a pocuvame kedy muz "ako jezisko"😅 zazvoni na zvoncek ktory je na stromceku ..a musi zjest ale vsetky kolace ktore deti nachystaju 😄chudak muz po veceri este davka kolacov💪

ludka2m
23. dec 2024

@luthien118
U nás je to tak, už roky, že po večeri vezme manžel deti na prechádzku von a ja "pomáham " Ježiškovi s darčekmi....
Aj keď už vedia čo a ako.... ale zatiaľ to funguje.... 😀

smajliica
23. dec 2024

Moji rodičia vždy pred večerou nás poslali umyť ruky do kúpeľne, dvere do obývačky boli zavreté, a kým sme si umývali ruky a prišli do kuchyne tak nachystali darčeky pod stromček. Takže keď sme dovečerali, darčeky tam už boli a išli sme si ich rovno rozbaliť.

eternity24
23. dec 2024

@luthien118 my bývame na dedine, a pred večerou sa ide s krčiaškom po vodu. Pri potoku na našej ulici sa stretne kopa deti. Keď o 18stej zazvonila zvony na kostole, začneme naberať vodu do krciaškov a s nimi ide každý domov. Toto je čas pre rodičov, kedy dávajú darčeky pod stromcek. Do krciaska sa hodia mince a kúsky jedál zo stredrovecerneho stola, tento sa postaví pod stromcek. Večeria sa. Po večeri sa rozbaľuju darčeky. Takto sme chodili po vodu aj my, ako deti a v tradícii poskavujrm aj do svojou dcérkou.

maya_hi
24. dec 2024

@luthien118 jeden z nás šiel s deťmi pozrieť z iných okien, niekedy aj von, či už Ježiško nejde. Darčeky som často presunula niekede nablízko už dávno predtým vo veľkej IKEA taške. Keď bola dcérka väčšia a zdalo sa jej divné, že ja väčšinou ostávam doma, raz sme to dokonca stihli tak, źe kým sa obliekali stihla som ich šupnúť pod stromček a šla som von s nimi. Keď sme sa vrátili, darčeky boli pod stromčekom! 😱 To už bola úplne zmätená. 😁 Po rozbalení datčekov vždy zakričíme z okna Ďakujeme Ježiškoó 😁

bubik6x
24. dec 2024

@alandra to je krásne ♥️

maciatkolulu
24. dec 2024

@luthien118 Vencime

zuzana1415
24. dec 2024

U nás po večery idú páliť prskavky a keď sa vrátia darčeky sú už pod stromčekom 🙂

sjun
24. dec 2024

Tak u nas ja s detmi idem bud von alebo na balkon palit prskavky cim vlastne svietime jeziskovi na cestu aby nas nasiel a muz zatial lieta a hadze to pod strom potom pre nas pride a zazvoni potajomky.

3petka
24. dec 2024

@luthien118 my sme so starším synom chodievali s baterkou von a pozerali sme jeziska či neuvidíme na strechách. Muž išiel prvý a ja som zatiaľ vyložila darčeky a následne ich dobehla.

misanthropicdann
24. dec 2024

@luthien118 my sme ako deti chodili zvoniť zvončekom do každej izby a dáku "čarovnú formulku" hovorili . Začínal sa tam kde je stromček, a kým sme to zopakovali v každej izbe rodičia stihli dat darčeky.

snehovakralovna
24. dec 2024

@sense my tiez tak

nelabe
24. dec 2024

@luthien118 chodíme von páliť prskavky privolať Ježiška zasvietit mu na cestu kým sa deti chystajú nahadzem do myčky a chytro dám darčeky keď sa vrátime uz máme pod stromčekom darček

katrin21
24. dec 2024

Chodili sme prskavkami von ukazat cestu jeziskovi medzitym som ja akoze spratala zo stola a dosla za nimi po chvilke

duppka13
Autor odpoveď zmazal
paulina19
24. dec 2024

Keď sme boli s bratom malí a bývali ešte v dome, tak vždy po večeri sme išli zvyčajne s babkou na poschodie popolievať kvety, aby sme nerušili Ježiška pri práci 😁 Potom už len zazvonil zvonček a s radosťou sme utekali dole. V izbe bola tma, svietil len stromček pod ktorým boli darčeky.
Krásne spomienky 😭❤

mamusa123456789
25. dec 2024

@luthien118 už ja, keď som bola malá, tak sme chodili von zapalovat prskavky a mamina sa chodila pozerať, že či už tam bol jezisko=dávala darčeky pod stromček, v tradícii pokračujem aj so svojimi deťmi, len menšia zmena manžel si zoberie oblečenie do kuchyne a ja zatiaľ dám darčeky pod stromček a potom všetci spolu zapalime prskavky, každý rok sa pýtajú dnu po prvej prskavke, no dnes mali prskavky veľký úspech... Vyprskali sme 5 balíčkov 😁

Strana
z2