Ako odmietnuť fotografovanie novorodencov?
Ahojte, chcem sa opýtať viem že je to asi v každom meste inak, ale keď ste boli s babatkami na uvítaní tak fotili vaše bábätka ? Ja určite nechcem z osobných dôvodov, aby malú fotili a pridávali to napríklad do miestnych novín alebo niekde myslite že bude nemiestne ak odmietnem?
Ďakujem za normálne názory 🙂
Myslíš v kolíske na úrade? To si fotia rodičia keď chcú, žiadne hromadné fotenie detí.
Na žiadnom uvítaní som ani s jedným nebola
Nie nefotil.
u nas na uvitani sa robia foto, ale ked nechces na nich byt, jednoducho sa postavis bokom, aby Ta nebolo vidiet (u nas funguje takto fotenie,)
Ja som bola s deťmi v ZA na uvítaní. Vtedy som mohla odmietnuť, aby nás nefotili, aj fotka v kolíske bola čisto na dobrovoľnej báze. A vôbec, celkovo toto uvítanie bolo len pre tých, ktorí chceli, nie je povinnosť tam ísť. A k fotkám - samozrejme so súhlasom fotku dali na fb stránku mesta, avšak bolo tam hádam 150 detí za deň, tak tá jedna fotka sa aj stratila. Ja som tú našu vyslovene musela hľadať v tých albumoch.
U nás má uvítanie každé dieťa samostatne, fotií si ich len rodina, čo je tam prítomná,nikoho iného tvoje dieťa nezaujíma, neboj. A keby aj bola nejaká hromadná fotka, ak by sa to robilo spolu, čo už také na nej vidno. Určite tam nebudú označené mená detí, to žiadneho čitateľa nezaujíma.. Ale ísť tam nemusíš, nútiť ani prosiť ťa nikto nebude.
niekde to ani nerobia a ˇas po probleme skus napisat o ake mesto ci dedinu ide povinne to nie je
To sú z akého storočia tieto zvyky?
To by už neviem čo muselo byt aby som sa s malým bábätkom trepala na nejaký úrad kvôli takému divadlu.
Nechoď a máš pokoj ty a hlavne aj tvoje bábätko.
My sme na uvítaní boli a fotili nás pri podpise do knihy, potom sme fotky dostali na usb. V novinách aj na fb stránke mestakej časti bolo pár fotiek a naša tam nebola 🙂
Ano fotili sa rodicia s babatkami vedla starostu. Fotil ich fotograf. Ja som sa nesla fotit lebo mi ako jediny prespal v kociku cele podujatie. V obalke som dostala 30€ a sla som dom.
Boli sme a áno fotili 🙂 ved kľudne keď napr budú robiť spoločnú fotku tak neísť a zároveň ak budú robiť zvlast tak poprosiť aby vás nafotili, pripadne aby nikde nezverejnili vaše fotky 🙂 urcite by si tým fotograf nemal mať problém. My sme to mali aj s malým programom kde boli deti z miestnej ZS, milé to bolo, som rada,že sme boli🙂

Ved tam ani nie je povinnosť ísť.... a máš po probléme.