icon

Už ste oslavovali narodeniny sám/sama?

26. júl 2025

Ahojte, bol z vas niekto na narodeniny sam? Pripadne na vianoce sam? Na silvestra?
Ja som sama posledne dva roky. Na vianoce som bola sama, na silvestra som bola sama, a teraz som na moje narodeniny sama. Mam ich dnes. Tak som si objednala dobry obed, kupila som si kolacik po obede a potom si pojdem do obchodu kupit nejaky darcek.

Kolegyna v robote sa ma pytala ako budem oslavovat. Normalne mi to bolo divne toto pripustit, tak som jej povedala, ze budeme mat oslavu na dome a opekacku. Ale nebudeme... az mam strach, ze bude odo mna pytat nejake fotky a ja nebudem mat co ukazat.

Clovek tak bilancuje nejako na narodky a premysla. Ci som naozaj ja taky luzer, alebo su aj ini ludia, ktori boli na svoje sviatky sami?

Strana
z2
jaskolka
26. júl 2025

Kým som bola slobodná,bývala som sama v Košiciach,často vyšlo to tak,že v deň narodenín som bola sama. Normálne do práce,tam mi akurát zagratulovala doktorka, na mobil mi prišli pravdaže gratulácie od rodiny aj kamaratok,ale inak nič. Ak to vyšlo, možno sme sa o nejaký čas stretli s kamoškou,ale nie cielene kvôli narodeninám,ani sa to nijako neoslavovalo.
Brala som to normálne, narodeniny som prežívala skôr v detstve ako niečo wow,potom som to už brala ako takmer bežný deň.
Aj na Silvestra a Vianoce už vyšlo ,že som bola sama,keď som pracovala na smeny,tak domov sa ísť nedalo,alebo sa na jeden deň ani neoplatilo

anonym_a0d058
26. júl 2025

ja by som s tým problém nemala. narodeniny by som vyškrtla, meniny taktiež. Na Vianoce by som mala kľud. kúpila si tresku a s rožkom zjedla. 😉

autor
26. júl 2025
@jaskolka

Kým som bola slobodná,bývala som sama v Košiciach,často vyšlo to tak,že v deň narodenín som bola sama. Normálne do práce,tam mi akurát zagratulovala doktorka, na mobil mi prišli pravdaže gratulácie od rodiny aj kamaratok,ale inak nič. Ak to vyšlo, možno sme sa o nejaký čas stretli s kamoškou,ale nie cielene kvôli narodeninám,ani sa to nijako neoslavovalo.
Brala som to normálne, narodeniny som prežívala skôr v detstve ako niečo wow,potom som to už brala ako takmer bežný deň.
Aj na Silvestra a Vianoce už vyšlo ,že som bola sama,keď som pracovala na smeny,tak domov sa ísť nedalo,alebo sa na jeden deň ani neoplatilo

@jaskolka tiez mi chodia spravy od rana, aj telefonaty od pol osmej. Len som v podstate sama. Pridem si strasne menejcenna dnes. Neviem preco. Pritom ani tie vianoce mi az tak neprisli. Asi len nostalgia, smutok, melancholia.

maca1984
26. júl 2025

Kedysi sme oslavovali každé narodeniny, niekedy i meniny s priateľmi, urobili sme opekačku/grilovačku u nás na chalupe.
A vieš čo ?
Som rada, že sme od toho už upustili.
Prestalo ma to baviť.
Nie že by sa vzťahy medzi nami zmenili, to nie, len už mi to liezlo krkom.
Oslávili sme takto okrúhliny a zas máme na pár rokov pokoj.
Ja som rada keď s mužom dakam v tento " sviatok" vybehneme, najlepší darček pre mňa je letenka 😄

A nemáš prečo sa cítiť ako lúzer.
Len za to, že nerobíš " ožran párty "?
Neblázni.

jaskolka
26. júl 2025

Tak ono to často je v dospelosti tak,proste už je veľa ľudí, ktorí nemajú pri sebe rodinu, pracujú inde, prípadne ju nemajú vôbec. Podľa mňa je kopec takých ľudí, vôbec nie si "iná"

maca1984
26. júl 2025

A všetko najlepšie ti želám. 🥳🌹

autor
26. júl 2025
@maca1984

A všetko najlepšie ti želám. 🥳🌹

@maca1984 dakujem velmi pekne 🍀

januska2
26. júl 2025

Ja som bola sama 3roky za sebou ani som neoslovila brala som to ako bezny rok nic tragické a vôbec neprezivam 🤷‍♀️

zmrzlinka8
26. júl 2025

@anonym_autor vsetko najlepšie 🌷

3petka
26. júl 2025

@anonym_autor čo by som dala za taký deň by sama 😂😂
Ale teraz vážne, nevadilo by mi to. Užila by som si to tak ako ty.

eviq
26. júl 2025

Všetko najlepšie, nech sa ti splní všetko, čo chceš ❤️🍀💐🍹. Ja fotky v práci aj tak neukazujem, chráni si súkromie. Uži si ich v pokoji a možno o rok už sama nebudeš. 🙂

minenkaa
26. júl 2025

Všetko pekne k narodkam ti prajem,u nás sa neoslavuje nič ,zagratulujeme ,bez darčeky a ide sa dalej

anonym_2c388f
26. júl 2025
@anonym_autor

@jaskolka tiez mi chodia spravy od rana, aj telefonaty od pol osmej. Len som v podstate sama. Pridem si strasne menejcenna dnes. Neviem preco. Pritom ani tie vianoce mi az tak neprisli. Asi len nostalgia, smutok, melancholia.

@anonym_autor všetko najlepšie, nech si zdravá a šťastná. Mne sa to ešte nestalo, aspoň si na to nepamätám, ale nemala by som s tým žiadny problém. Urobila by som to podobne, ako ty. Išla by som na obed, na kávu a niečo by som si kúpila. Alebo niekde na wellnes, bez problémov sama. Kolegyni by som nerozprávala vôbec nič, nie si povinná sa spovedať nikomu a už vôbec nie niekomu ukazovať svoje foto, aj keby si ho mala.

doriiis
26. júl 2025

Nie,nebola som a úprimne sa priznám,že si to neviem predstaviť.Preplakala by som asi celý deň.V takéto dní nemá byť človek sam

anonym_abd9b4
26. júl 2025

@anonym_autor Vymyslela si si velmi pekny program 🎁🎂🍾

alchemilkazltozelena
26. júl 2025

@anonym_autor a koľko máš rokov? Prajem ti všetko najlepšie 🍀 nech nájdeš spriaznenú dušu, aby ste o rok mohli oslavovať spolu 🤗

la_dolce_vita
26. júl 2025

Tiez ti prajem vsetko najlepsie a hlavu hore, bude este dalsie narodeniny... kolko rokov oslavujes, ak sa mozem opytat? Ja som uz starsia a tak to neriesim, bola som sama cez Silvestra uplne v pohode, narodeniny zvyknem s detmi, ked pridu, ale pre mna to znamena chystanie obcerstenia, obskakovanie, nic moc teda.

anonym_fd4e2e
26. júl 2025

Ja som sama uz nejakych 14 rokov a ano, sama na narodeniny, vianoce, silvester.. Nerucam sa z toho vobec..

lindous
26. júl 2025

V prvom rade všetko najlepšie ti prajem 💐 Ale nie je mi úplne jasné prečo si sama, zrejme máš rodinu, keď si sa na ňu výhovorila v práci… máte nejaké zlé vzťahy? Píšeš, že od rána ti chodia gratulácie… nikto z gratulantov nie je taký, koho by si zavolala na návštevu, večeru, kávu, drink? Že či sa tak trochu neizoluješ sama

anonym_fd4e2e
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No vidis, mne ani tie spravy a telefonaty nechodia, teda az 2 spravy na narodeniny, od 2 ludi 😀

biba_18
26. júl 2025

hm. a teda prečo neoslavuješ tie narodeniny ako si povedala kolegyni že ich budeš oslavovať?

autor
26. júl 2025
@zmrzlinka8

@anonym_autor vsetko najlepšie 🌷

@zmrzlinka8 ďakujem 🙂

anonym_ca0e0e
26. júl 2025

Ano pravidelne.. vianoce, silvester narodky v sluzbe sama...

autor
26. júl 2025
@lindous

V prvom rade všetko najlepšie ti prajem 💐 Ale nie je mi úplne jasné prečo si sama, zrejme máš rodinu, keď si sa na ňu výhovorila v práci… máte nejaké zlé vzťahy? Píšeš, že od rána ti chodia gratulácie… nikto z gratulantov nie je taký, koho by si zavolala na návštevu, večeru, kávu, drink? Že či sa tak trochu neizoluješ sama

@lindous nie, viac menej nemám rodinu a v práci to nevedia. Ani to, že nemám priateľa už. Všetci títo známi -nie sú kamoši, skôr bývalí spolužiaci, ex kolegovia a známi mojich známych. keby som nemala nastavené narodky na FB, tak nikto o nich nevie.

autor
26. júl 2025
@la_dolce_vita

Tiez ti prajem vsetko najlepsie a hlavu hore, bude este dalsie narodeniny... kolko rokov oslavujes, ak sa mozem opytat? Ja som uz starsia a tak to neriesim, bola som sama cez Silvestra uplne v pohode, narodeniny zvyknem s detmi, ked pridu, ale pre mna to znamena chystanie obcerstenia, obskakovanie, nic moc teda.

@la_dolce_vita mám 42 a ďakujem 🙂

reanda
26. júl 2025

ako si chces niekoho najst a nebyt sama, ked si neuprimna a klames o sebe?

autor
26. júl 2025
@reanda

ako si chces niekoho najst a nebyt sama, ked si neuprimna a klames o sebe?

@reanda myslis kolegyni, ktora nepozna mna, ani moje zazemie, situaciu a medzi recou sa ma to opytala v kuchynke na kave? No tak zrovna takej osobe mam povedat, vies co, nepozname sa, nevieme o sebe nic, ale budem sama ako prst doma. A este v ten den to vie cela firma. No nie, jej nebudem toto hovorit.

reanda
26. júl 2025
@anonym_autor

@reanda myslis kolegyni, ktora nepozna mna, ani moje zazemie, situaciu a medzi recou sa ma to opytala v kuchynke na kave? No tak zrovna takej osobe mam povedat, vies co, nepozname sa, nevieme o sebe nic, ale budem sama ako prst doma. A este v ten den to vie cela firma. No nie, jej nebudem toto hovorit.

@anonym_autor hm a preco ta kolegyna nepozna? nie nahodou preto, ze o sebe nic nechces povedat? ved o tom pisem.. ci nie si sama preto, lebo nikto nema moznost ta spoznat, kedze o sebe nic nepovies a ked mas moznost, tak klames.. vsak jasne, netreba vesat kazdemu na nos, ako budes slavit svoje narodky, ked ti ten clovek nie je sympaticky napr., ale da sa to povedat aj inak, ako vymyslat si blbosti, lebo sa hanbim za to, ze som sama.. nepride mi proste prirodzene, ze cela firma nevie o tom, ze nemas rodinu a zijes sama.. to tam nemas ani jednu blizsiu osobu? a vie vobec niekto o tebe nieco?

lindous
26. júl 2025
@anonym_autor

@lindous nie, viac menej nemám rodinu a v práci to nevedia. Ani to, že nemám priateľa už. Všetci títo známi -nie sú kamoši, skôr bývalí spolužiaci, ex kolegovia a známi mojich známych. keby som nemala nastavené narodky na FB, tak nikto o nich nevie.

@anonym_autor Rozumiem... možno stačilo teda povedať, že nemáš žiadne špeciálne plány, keď nemáte blízke vzťahy a zmeniť tému, nemusela by si sa teraz báť, že sa bude vypytovať ako bolo... každopádne, ak to niekomu vyhovuje, tak na tom určite nie je nič "lúzerské"... a nie je na tom ani nič zlé, keď to tak proste občas výjde, v podstate deň ako každý iný... ale ak ťa to mrzí a si osamelá celkovo, tak treba na to myslieť celý rok a na vzťahoch popracovať, otvoriť sa trochu, mne sa napríklad nedávno takto ozvala známa z minulosti, bývalá spolužiačka, či nevybehneme po rokoch na víno a aj keď mi to prišlo trošku zvláštne, ocenila som iniciatívu, išla som a odvtedy sme sa už pár krát stretli pravidelne... možno by som niečo takéto skúsila... ešte raz, všetko dobré prajem 🍀

alison11
26. júl 2025

@anonym_autor Ahoj ak si dospelá tak niet čo riešiť,ja svoje narodeniny od 20tky vôbec neoslavujem je mi to blbé.Kto si spomenie poďakujem kto nie neriešim ani na fb nemám zverejnené narodeniny. Mala si povedať,že neoslavuješ už nie si malá.

Strana
z2