icon

Už ste oslavovali narodeniny sám/sama?

26. júl 2025

Ahojte, bol z vas niekto na narodeniny sam? Pripadne na vianoce sam? Na silvestra?
Ja som sama posledne dva roky. Na vianoce som bola sama, na silvestra som bola sama, a teraz som na moje narodeniny sama. Mam ich dnes. Tak som si objednala dobry obed, kupila som si kolacik po obede a potom si pojdem do obchodu kupit nejaky darcek.

Kolegyna v robote sa ma pytala ako budem oslavovat. Normalne mi to bolo divne toto pripustit, tak som jej povedala, ze budeme mat oslavu na dome a opekacku. Ale nebudeme... az mam strach, ze bude odo mna pytat nejake fotky a ja nebudem mat co ukazat.

Clovek tak bilancuje nejako na narodky a premysla. Ci som naozaj ja taky luzer, alebo su aj ini ludia, ktori boli na svoje sviatky sami?

Strana
z2
alison11
26. júl 2025
@anonym_autor

@lindous nie, viac menej nemám rodinu a v práci to nevedia. Ani to, že nemám priateľa už. Všetci títo známi -nie sú kamoši, skôr bývalí spolužiaci, ex kolegovia a známi mojich známych. keby som nemala nastavené narodky na FB, tak nikto o nich nevie.

@anonym_autor Fb sa dá vypnúť národky v údajoch o tebe si nastav vypnúť zmaž a hotovo,možno tá kolegyňa chcela s tebou vybehnúť na kávu alebo sa kamarátiť z tebou.Plne ťa chápem tiež som viac samotárska po nepríjemných sklamaniach v "kamarátkach" .Ale našla som si manžela a mám už synov tak všetok voľný čas som snimi a sú mi prednejšie než moje narodeniny som šťastná keď sú oni šťastný a taktiež sa nestretám z kolegyňami,mám pár kamarátok na ktoré si nájdem čas keď som doobedie sama doma počas školy,ináč vedia že od chlapcov nechcem odchádzať keďže robím na smeny a som rada keď sme pokope.Tak ke´d si už klamala,tak ak by sa pítala stačí keď jej povieš že bolo fajn a nebudeš rozoberať viac.Nabudúce sa vyjadri podobne ako je,že neoslavuješ že nemáš potrebu oslvavovať. A nebuď natoľko uzavretá,nemušíš všetko o sbee vešať druhým na nos ale také ako okolo práce či akciách v obchodoch či seriáloch je si myslím ok ak trošku spoznáš kolegyne o ich záujmoch uhol pohľadu a tak.My to tak máme v práci nemám rada ohováranie a tak sa snažím zt akých tém držať mimo.

moze
26. júl 2025

Nikdy som neoslavovala narodeniny sama. Narodeniny (moje, hocikoho) zboznujem, kazde jedny sa maju oslavit. Aspon skromne a symbolicky. Ja som vzdy bola s rodicmi, starymi rodicmi a surodencom. Teraz mam vlastnu rodinu, manzela, deti, oslavujeme spolu. Ale bez torty a vacsinou bez darceka, len mi zablahozelaju a ja si nieco pekne kupim, alebo poviem, co chcem a kupia mi. V praci sa s kolegynami skladame na drobnosti, raz som dostala ruz, tento rok krasne nausnice rucne robene. Mam aj kamaratky, s ktorymi chodim von, tak sme si boli sadnut a stravili sme pekny vecer. Ak ty nemas rodinu (pri sebe) a neberies kolegyne v praci ako blizke, tak aspon s nejakou kamaratkou vybehnut niekam, nie? Ak ti rodina byva daleko, neviem, ci by som sa kvoli svojim narodkam niekam trepala, mozno na jubileum, 40ku si snad neoslavovala sama. A ak naozaj nemas ani jednu kamaratku, tak je podla mna uplne v pohode zababusit sa do deky a dat si pohar vina pri dobrom filme, alebo si vybehnut sama do kina, na kolacik, na nakup, urobit si radost. Ja na tom nevidim nic zle. Ak by som nemala deti a partnera, robila by som to presne tak. Spravila by som pre seba nieco vynimocne, nieco, co ma potesi. Hoci aj zakusok v meste. 🙂

autor
26. júl 2025
@reanda

@anonym_autor hm a preco ta kolegyna nepozna? nie nahodou preto, ze o sebe nic nechces povedat? ved o tom pisem.. ci nie si sama preto, lebo nikto nema moznost ta spoznat, kedze o sebe nic nepovies a ked mas moznost, tak klames.. vsak jasne, netreba vesat kazdemu na nos, ako budes slavit svoje narodky, ked ti ten clovek nie je sympaticky napr., ale da sa to povedat aj inak, ako vymyslat si blbosti, lebo sa hanbim za to, ze som sama.. nepride mi proste prirodzene, ze cela firma nevie o tom, ze nemas rodinu a zijes sama.. to tam nemas ani jednu blizsiu osobu? a vie vobec niekto o tebe nieco?

@reanda som v práci krátko. Ja som 2x taká stará ako moje kolegyne. Nebavíme sa o súkromných veciach vôbec. Pochválime si šaty, povieme aký sme mali víkend, ako sme sa vyspali a aké bolo počasie. V office som raz za 3 týždne, čiže vôbec sa na takéto témy nebavíme. Tieto dievčatá by mi mohli byť dcéry.

zuzu11166
26. júl 2025
@anonym_autor

@jaskolka tiez mi chodia spravy od rana, aj telefonaty od pol osmej. Len som v podstate sama. Pridem si strasne menejcenna dnes. Neviem preco. Pritom ani tie vianoce mi az tak neprisli. Asi len nostalgia, smutok, melancholia.

@anonym_autor ahoj
Prajem Ti Vsetko Najlepsie😊
Narodeniny ja nerada oslavujem,takze toto by mna vobec netrapilo...dokonca ani okruhliny
Ked som mala 40,vobec som neriesila,bola som smutna a nestastna,lebo som mala velmi choru maminku-nemala som ani pomyslenie oslavovat.
Potom na 50-tku som robila oslavu iba v praci,lebo tam som "musela"-mysleli by si ze som lakoma,keby som neriesila.ale doma vobec,proste ja si na to nepotrpim.
No ovela viac skutocne by ma trapilo,keby som bola sama na vianoce.to je pre mna strasna predstava

januska12323
26. júl 2025

Všetko najlepšie, sviatky by si mala osláviť ako chceš ty. Ak chceš oslavu tak ju urob, ak nie tak nikomu neoznamuj a na fb si to skry. Neoslavujem sama ale ani nijak extra, dáme víno, pár slaného, sladkého a za hodinu je po oslave. A som spokojná, nemám extra kamarátky a oslavy sa mi nechce robiť.

reanda
26. júl 2025
@anonym_autor

@reanda som v práci krátko. Ja som 2x taká stará ako moje kolegyne. Nebavíme sa o súkromných veciach vôbec. Pochválime si šaty, povieme aký sme mali víkend, ako sme sa vyspali a aké bolo počasie. V office som raz za 3 týždne, čiže vôbec sa na takéto témy nebavíme. Tieto dievčatá by mi mohli byť dcéry.

@anonym_autor pekne ospravedlnenia.. ale nic neriesia.. ja som ti chcela svojim prispevkom naznacit - ked uz tak v case svojich narodenin bilancujes a obavas sa, ci nie si luzer - ze ani tak nezalezi, ci si na sviatky sama, ale preco to tak je.. a ci by sa dalo s tym nieco urobit, ked ti to vadi.. mne by skor, ako to, ze som na narodeniny sama, totiz vadilo, keby som sa za to hanbila a musela si pred o polovicu mladsou kolegynou vymyslat a potom mat strach, ze bude chciet odo mna fotky.. toto je za mna pre vyse styridsatrocnu zenu nepatricne a nie to, ze zrovna zije sama.. na tom nic luzerske nie je.. ale hanbit sa za seba a nevediet nadvazovat vztahy s ludmi, ked o to mam zaujem, tak tam by problem byt mohol

svetlonos
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
ach baba! Tiez mame kamosk o 15 aj 20 rokov staršie a nedala by som ich za nič na svete! Su najlepšie a uzasne.
Mne sa tak zdá, ze ta samota na sviatky je len vrchol ľadovca, ci?
Pokial nemas deti a si fakt uplne sama, môžeš kľudne odist na cely víkend v rámci narodeninám a iných sviatkov. Welnes víkend, poznávacie, túry (kludne skupinové) - proste hocičo mas rada, s tým sa potešiť! Véd si to pekne zatiaľ urobila dnes.
A áno bola som uz na národný aj vianoce. Robila som v AT, zamestnávatelia desni a bola som o vyvare na vianoce s horúčkou a kaslom - sama aby som nikoho nenarazila...
Ale tak oni aj svoju 7rocnu dceru "vyhidili" do jej izby na poschodí a ja som mala byt pri nej iba ked bolo treba dat jesť, pit, lieky a zmerať teplotu. Kreteni! Mala som v pazi ich debilne príkazy, bola som stále s ňou 🙂.
Prajem ti pekne narodky a este aj peknú nedeľu, mozno este pre seba vymyslím nejaký špeciálny program 😀. A co pekne si si kúpila?

vroni
26. júl 2025

Všetko najlepšie! Ja som mala včera a naramme sa teším, ze jeden z darcekov bol dnešný svätý pokoj, keď všetci vypadli a ostala som sama doma. Oslava bola, aj darčeky, ale fotky by som tiež ukazovať nemohla, lebo sme žiadne nerobili. Načo? Ak ti nevyhovuje byt sama, zmeň to. Ak ti to vyhovuje, tak ta nemusí trápiť kolegyňa.

mane01
26. júl 2025

@anonym_autor tak ja narodeniny roky neoslavujem … nie som uz dieta a pripominat si, aka som uz stara mi pride dost odveci 🤪🤣…

ibatanecnica
26. júl 2025

Ja v podstateneoslavujem. Ni som ten typ. Sama nie som. Muz dcera mi zagratuluju a tomje vsetko. Mama zavola surodenci tiez. To.je vsetko. Mne by nevadilo byt sama. VIANOCE - neupratujem nechystam. Len veceru spravim. Najeme sa a inak mame nirmalny den. Mne by nevadilo byt sama. Cim som starsia mam rada svoj klud a pokoj

wayway
26. júl 2025

Ak neratam rodinne stretnutia, tak som si zvykla sama organizovat prijemne posedenie s kamoskami a vznikla z toho prijemna tradicia 🙂. Skus to tak aj ty😊.

renesance80
26. júl 2025

@anonym_autor na Vianoce a Silvestra už 12 rokov,narodeniny obcas

domkakvet
26. júl 2025

@anonym_autor Vsetko najlepsie k narodeninam ☺🌹 A teraz k otazke, nie este sa mi to nestalo, aj ked nerobim velke oslavi, uplne mi staci ist s niekym len do cukrarne, velku oslavu som robila par krat a skor mi to bolo na obtiaz. Keby som mala ostat sama, neviem musela by som dlhsie uvazovat, mozno by mi bolo luto a mozno by mi to bolo jedno, ak to prve, tak na druhy den by mi to bolo aj tak jedno, je to len par dni v roku. Ak budu chciet vidiet v praci fotky, povec ze ste sa nefotili.

Strana
z2