icon

Valentín - oslavujete či ignorujete?

jara24
31. jan 2013

Blíži sa 14. február a ja som prednedávnom čítala knihu Láska a vojna (Stasi a John Eldredge), kde sa spomínal aj tento "sviatok".
Aký máte k nemu postoj vy?

Komu sa chce čítať, tu je citát z knihy (píše John):

Neznášam 14.február. Nenávidím Valentína. A Stasi ho zbožňuje. Neznášam, keď mi niekto vraví: "Dnes buď romantický. Dnes buď úžasný. Dnes urob všetko správne. Dnes večer zariaď tú najromantickejšiu večeru tohto roka. Dnes v noci sa budeme pri sexe vznášať v oblakoch."
Komu by sa chcelo žiť pod takýmto tlakom?

Treba priznať, že kus toho tlaku prichádza z okolia, z myšlienky, že "môžeme zarobiť milión, keď vyvoláme v mužovi pocit viny". Je to brilantný marketingový ťah. Myslím, že to funguje. Muži chcú byť úspešní. Sme tak stvorení. Cítime sa dobre, keď život zvládame. A cítime sa ako kreténi, ak nám to nevychádza. Viem, viem, ženy vravia: "Ale nemusíš to všetko robiť. Ja chcem iba vedieť, že na mňa myslíš." Správne. Takže stačí, keď ti kúpim pivo a vezmem ťa na futbal, však?

A tak s blížiacim sa Valentínom ma napĺňa strach. Podarí sa mi to? Bude šťastná? Kedysi ste zabodovali večerou v reštaurácii a pohľadnicou s prianím. Dnes by to vyznelo ako klišé, akoby ste sa nad tým ani nezamysleli. Musíte z toho urobiť celodennú akciu: ráno kvety, cez deň jej zavoláte z práce a zaspievate do telefónu, potom jej na pohľadnicu napíšete krátku báseň, áno, ešte tá večera a potom ešte niečo romantické, napríklad let teplovzdušným balónom alebo jazda na vypožičanom kabriolete pri západe slnka. Nafúkli sme tento deň do neprimeraných rozmerov. Zmizla z toho všetka zábava...

Strana
z3
freyjanr
10. feb 2013

ja by som oslavovala ale partner ignoruje,ze su to len trapne americke marketingove tahy 😒

pattie
10. feb 2013

Neslavíme. Líbáme se pod rozkvetlou třešní na prvního máje 😉

freyjanr
10. feb 2013

@pattie to je krasne 🙂

vroni
12. feb 2013

My "neoslavujeme" naprogramovanou romantikou ale ani neignorujeme. Kupime si blbinu zu za par sestakov (obvykle mlsu, jeeeej, kto vie, kde dostanem hruskovu studentsku pecat - v Ba? Chlap sa ide za nou zabit a vo Viedni take nedostat), otvorime flasu vina (ktoru slavnostne o tyzden zase vylejeme, lebo nam ani jednemu alkohol zvlast nechuti - ale je to tradicia 😀 😀 😀 ), posedime, pokecame a je po Valentinovi....

majka99999
12. feb 2013

minuly rok (to bol nas 2. valentin) som dostala plysovu ruzicku, ze to mam na 10 rokov 😀 teraz sa s nou maly hrava. inac manzel tento sviatok neuznava a ja neznasam vsetky sviatky (vratane vianoc alebo mojich narodenin). tak sa pritulime ako v bezny vecer a zneuzijeme koberec v obyvacke. 😵

motovidlo
12. feb 2013

@freyjanr U nás rovnako 😀

maruska24
15. feb 2013

@majka99999 a že neoslavujete 😀 😀

majka99999
15. feb 2013

@maruska24 no to by sa potom do tyzdna/mesiaca/roka bolo celkom dost tych Valentinov 😀 😀 😵

pingu1
15. feb 2013

ignorujeme

sabisek
15. feb 2013

Neslavime, ignorujeme. Manzel rika ( a ma pravdu) pokud nekoho mas rad, tak porad a ne jen na 14.2. a tak neni duvod v tento den delat neco prehnaneho, ale k tomu, koho mas rad, byt porad ohleduplny a pozorny.. 🙂

maruska24
15. feb 2013

@majka99999 ale už len ten pocit že to bolo na valentína 😀 😀 😀 to sa počíta za 2násobok 😀 😀

majka99999
15. feb 2013

@maruska24 noooo, tak to hej... ale kupila som mu ferrero rocher v tvare srdca, musim sa priznat. vcera prisiel domov skor, aby dospal predoslu noc (maly bol hore stale), potom zjedol celu bonbonieru a hned mal dobru naladu. kam sme sa to dostali, ze musim "platit" za sex vlastnemu manzelovi na Valentina... 😀 😀 na druhej strane, teraz to srdce motivuje maleho, aby za nim stvornozkoval, takze som kupila 2 v 1. 😵
takze takto sme "oslavovali" 🙄

mamavera
17. feb 2013

ani my neoslavujeme, nepotrebujeme Valentína na to, aby sme jeden druhému dali najavo, že sa máme radi, alebo si pripravili drobné prekvapenie. Neznášam komerčnosť tohoto dňa, môj priateľ sa to zo začiatku nášho vzťahu snažil obísť tým, že mi niečo dal deň pred Valentínom 😀 , potom pochopil, že som na prikázaný sviatok zamilovaných alergická 😎

anatanka
18. feb 2013

Kdyz mam s kym, tak oslavuju, kdyz nemam, tak ignoruju 😀

Strana
z3