Váš názor na meno Lukrécia
Chcela by som sa poradit ohladom mena pre dievčatko.Velmi sa mi páči meno Lukrécia.Myslím že to nieje často použivane meno preto sa chcem spýtať na váš názor či je take meno vhodné.ďakujem 😵 😵
@jankaa120 a hovorit jej budete celym menom Lukrecia? Luca? Zdrobneniny su bohuzial dost dolezite, kedze ich kazdy bude skusat pouzivat, ci chces alebo nie. Hodi sa vam to k priezvisku?
Ja mam Moniku a hovorime jej Monika alebo Monicka.
Lukrecia je nevsedne a nenapada mi ziadna blba skomolenina 🙂
Odporucala by som precitat par knih o rode Borgia... 🙂, alebo kukni serial....
Pride mi to take vznesene, kazdopadne zaujimave meno. Ked sa hodi k priezvisku tak preco nie. 🙂
Urcite lepsie ako Nela, Nina, Sofia a dalsie dokola omielane mena
@jankaa120 mne napadá jediná zdrobnenina: Luki, Luka... určite sa na ňu nalepí nejaká skratka mena, pretože je to dosť ťažké meno na vyslovovanie pre menšie deti. Ale inak celkovo znie to meno samozrejme honosne a kráľovsky, ak však nemáte írečité slovenské priezvisko napr. Halušková 🙂 Tak to radšej nejaké slovenské 😉
Ale inak meno celkom fajn 🙂
Pekne, zaujimave, neotrepane, super!
Neviem si predstaviť, ako ju budú oslovovať rovesníci.
Preco by mali ini hovorit jej zdrobneninou? Staci,ze si ludi ty naucis hned na zaciatku,ako ju maju volat a oni si zvyknu...my mame mateja a tak ho aj volame a ludi sme parkrat opravili,ze to nieje matko a uz ho volaju len matej,.. je to o zvyku. Nedaleko nas v skolke je magdalenka a aj ucitelky aj deti ju len tak volaju. Vymyzlela si pekne nevsedne meno,nemen nazor kvoli ludom 🙂
@jabuducanevesta
Inak toto je dobry postreh ze tie zdrobneniny nie su nevyhnutne. My tiez doma nezdrobnujeme ale v skole, skolke sa ucitelky stale snazia a stale pridu s niecim.
🙂
Oslovovat? Normalne menom. Nasilu zdrobneniny hlavne zo zahranicnych mien vyznievaju smiesne.
@jabuducanevesta Vieš si predstaviť napr. tvojho chlapca, ako vyslovuje meno Lukrécia?
Ak sa páči tebe, tak prečo nie..., ale nejaká skratka mena sa na nalepí aj podľa mňa, hlavne v kolektíve detí, ony si radi skracujú mená a vymýšľajú potom prezývky atď. Takže za zváženie aj kvôli tomu to stojí určite......a niečo si o mene aj prečítaj 🙂, čo znamená atď...je to zaujímavé, u nás tá charakteristika sedí na 90%....
Nie...
@jankaa120 krasne meno a vobec by som neuvazovala nad zdrobneninami, proste by som ju volala Lukrecia. Nase obe deti maju mena, kde zdrobnenina je dost divna a volame ich podla ich skutocneho mena a ide ma porazit ked im niekto nasilu vymysla mena, len akoze aby to bolo milucke...naco??? 😠 Ja som im dala mena, aby sme ich tak aj volali a nie aby sme im vymyslali zdrobneniny...Lukrecia je nadherne meno a ak sa ti paci, tak ho dcerke daj 😉
ala mexicano telenovela - bude trpieť - NIE
V jednej obľúbenej maďarskej rozprávke sa tak volá mačka. Týmto samozrejme nehodnotím krásu mena, iba keďže dobre poznám rozprávku, hneď mi to napadlo.
pekne, smelo 🙂
Nepaci sa mi. A ozaj ma napadne travicsky rod borgia
Nepáči sa mi... a deti sa jej budú vysmievať... keď si predstavím,že by tak niekto zavolal na svoje dieťa na ihrisku,tak asi by som sa aj ja usmiala nad takým výberom.radšej nech sa otočia dalšie tri deti s rovnakým menom,ako keď sa mu majú ostatné smiať,len preto,aby bola výnimočná... človeka nerobí výnimočným jeho meno,ale jeho správanie, postoj život,,empatia a pod....ako písala @zibi ...ako pre rehoľnú sestru v nejakom historickom filme...predstav si malinké bábätko v perinke a ako ho oslovuješ takým menom ☹ ...samozrejme tiež treba brať do úvahy aj priezvisko-nepoznám ťa,neviem,aké máš priezvisko-či to spolu bude "pasovať",lebo áno, raz sa vydá a môže si dať priezvisko po manželovi,ale minimálne 18-30 rokov,možno aj viac,bude mať to priezvisko,čo máš aj ty 😉
Ja som Františka a stále som rodičom vyhadzovala na oči, prečo mi dali take meno a že si ho v 18. dám zmeniť. Podľa mna sú aj krajšie mena. Treba sa vcítiť aj do dieťaťa, ako sa bude cítiť, keď si z nej budú robiť posmešky.
A ešte dodám. Potom môžeš na ňu na ihrisku hrdo zavolať ANNA.

Zdrobnenina bude aká? Lukrecicka?