Veľký dar pre novorodenca, keď nič nepotrebujeme
Ahojte, o par tyzdnov sa nam narodi druha dcerka, dedkovci uz chystaju velke dary.. A tu je kamen urazu. Jedny nam k narodeniu prvej dcerky dali peniaze na kocik, resp zaplatili vybrany. Vybrala som pre nas uzasny, som s nim spokojna, mame neutralny, lebo od zaciatku som dufala, ze raz bude aj pre druhe a tretie babatko, nechcem novy, no oni nas "nutia" do vyberu druheho, lebo predsa druhu vnucku nechcu osidit. Velmi tazko vnimaju nase rozhodnutie, ze novy kocik nechceme. Navrhla som, nech tie peniazky odlozia, nechaju si u seba alebo daju nam a my neskor vyberieme vec podla potreby. Nie, trvaju na novom kociku.
Druhi dedkovci tiez pytali tip na dar, velky. No my naozaj vsetko velke mame, kocik, vajicko, postielku, komodu na oblecenie.. Nemam co velke vybrat, oblecenie tiez mame po prvej dcerke a druha bude tiez jesenna, mali by to po sebe vsetko vynosit. Velke veci ako fusak do kocika ci vajicka, overal zimny, vsetko vsetko naozaj mame. Hracky detto, hrkaliek milion. Tak vybrali hupacie kresielko. Ze to jedine nemame, tak kupia to. Ano, jedine nemame, pretoze som ho nikdy nechcela a nechcem ani teraz. Naozaj netreba nasilu minat peniazky na veci, ktore uz mame/nechceme/nevyuzijeme.
Od mojho otca som si vypocula titul rozmaznaneho fracka, ktoremu nie je ziadny ponukany dar dost dobry. To ma zamrzelo, ja predsa chcem setrit ich peniaze, aby nekupovali taketo velke veci dvojmo, ci vec, ktoru naozaj do bytu nechcem (kresielko ci neskor navrhnuty chodak).
Navrhli sme s muzom obidvom stranam peniaze do obalky, ktore vyuzijeme podla potreby. Z obidvich stran razne nie, a ze ked nevieme vybrat, vyberu oni. Tak neviem, asi sa chcem len vyrozpravat, taketo napate vztahy kvoli vlastne peniazom a darom naozaj oar dni pred porodom nepotrebujeme. Ale nemali by aj oni trosku zvolnit? Aku mate skusenost, respektive mate iny tip ako z kola von?
@cocolino234 ale ona kocik ma, je s nim spokojna, paci sa jej a vyhovuje, co ma urobit so svojim? resp preco by mala vyberat dalsi? nejde len o "usetrene peniaze" - ale aj o ekologicku stopu, na co dalsi kocik, ktory aj tak skonci po rokoch v odpade...
autirke - ste na dome, alebo byte? ak ozaj ide o to opraskat nejake peniaze, neda sa nieco vymysliet na dvor? certifikovane preliezky/domcek/hojdacky? nech sa aj obaja zlozia na daco lepsie?
pripadne mna by ozaj potesilo rodinne fotenie, pre mna je to krasna spomienka, ked si kuknem fotku.
skus sa s nimi este raz pozhovarat. ze naozaj nechces nieco, co UZ MATE - ale ze teda im ponukas, co by si ocenila. a ak im nebude vonat to plavanie/fotenie a pod, tak ozaj tie zlate tehlicky - zlato bude len rast na hodnote a dieta to raz spenazi a hotovo.
ja som inac na take osobnejsie darceky, mne by sa velmi pacilo, keby mui dal niekto usit komplet saty - mama aj dve dcerky - v rovnakom style 🙂 a podobne ... ale to treba premysliet a prplat sa s tym, neviem, ci by to starki dali 🙂
Zlato
@beata_k myslela som, ze radost z druhej vnucky zalezi od toho, ze ta druha vnucka vobec bude ❤️, snad bude zdrava, budu s nou moct travit tie najkrajsie momenty. Tak ako s prvou. A nie ze mi nedava zmysel kupit kocik za 800€, ked doma mam 2 rocny, s ktorym som velmi spokojna a rada ho pouzijem znovu. Alebo kresielko, do ktoreho dieta davat nebudem. Preto hladam iny variant, nieco, co bude lepsie sluzit ako kompromis, sama neviem.
Ale citim to tak, ze radost z vnucky sa neukazuje darmi, ktore uz vopred nebudu mat vyuzitie, lebo to doma uz raz mame, ale "my ich chceme dat, su drahe a ty si ich nevazis" 🤔 je mi z toho smutno
uff no ťažká situácia. Napada mi uz len napríklad založiť malým sporenia kam by poslali peniaze, alebo zlaté náušničky pre väčšiu, monitor dychu (aj ked to možno tiež máte), alebo rodinne fotenie
Uplne ta chapem a popravde ti to nezavidim, aj ked viem, ze to rodicia myslia dobre..My mame prve babatko a ved kazdy, co ma dietatko vie, ze to malicke toho vela nepotrebuje. Ja mam napriklad vela veci pre malicku aj pozicanych od svagrinej (hojdacie kresielka, fit loptu, hniezdo, nosic..) a uz teraz sa tesim, ze jej ich raz vratim a uvolni sa mi miesto v byte a nebudem musiet riesit predaj alebo to, kam tie veci uskladnit. Starsia generacia rozmysla akosi inak ako my a za kazdu cenu maju potrebu kupovat hmotne veci, lebo ved sa to patri..a za mna nie, nie si nevdacna, rozmyslas spravne..snad ich nejako usmernis 🙂
Navrhni im to investičné zlato, je to vhodnejšia forma uloženia peňazí ako sporiaci účet a zároveň je to hmotný dar. Ked sú tak majetny, môžu každy rok/dva/päť/pri špeciálnej príležitosti vždy dokúpiť mincu alebo tehličku. Určite lepšie ako zbytočne nejaky ďalší kočík za majland ktorý ani nepredas za jeho hodnotu.
@beata_k "Stary kocik predaj a nechaj si kupit novy. Alebo stary podaruj a spravis dobru vec" 😂 prečo by mala svoj predávať? no to mi je teda rada 🙄
@beata_k štvrtý otáznik si zabudla, reaguješ veľmi agresívne, už som si ťa všimla vo viacerých témach, len tvoja odpoveď je správna 😀
autorka - u nás to bolo podobne, ja som si ten kočík nechala kúpiť (najľahšie predajná vec, rozhodne lepšie než kadejaké šatky a hojdačky) a včera sa predal za rovnakú cenu za akú ho kúpili lebo som ho inzerovala ako nový a medzičasom išli ceny hore 😂😎 ja mám prachy, oni dušu na mieste, akurát ti to zaberie miesto v pivnici
@beata_k len tu ide aj o.ine veci, jednak su to vyhodené peniaze ale je to aj neekologicke, oodporuje to jedine nezmyselne nakupovanie a vyhadzovanie veci... Rovnocenne nech im kupuju mikulasa.. Rovnovenne im mozu prispievat v 18tke na vodicaky atd. Babatku je fuk ci ma kocik novy alebo po surodencovi
@beata_k ty si tak zbrklá a hrrr do toho aby si ma vysmiala (lebo z iných tém viem, že nemáš problém čítať s porozumením, to zvládaš, ale strašne chceš byť uštipačná), že si si ani nevšimla, že som predala ten nový ktorý mi kúpili, nie svoj starý, ten som si nechala 😀 ale z iných tém tiež viem, že ty sa ľúbiš hádať aj 2-3 strany a to ja ozaj neplánujem, takže končím.... aj tak viac k téme nemám, už som k nej napísala a ostatné by sme len spamovali autorke tému
keby si das kupit par balikov plienok, to by sa im zdalo malo? ved aj to je celkom polozka, ked sa to narata … plienky a sunar boli maleho prvy Vianocny dar, lebo mu tiez nic este nebolo treba a vdaka rodine sme mali zasoby potom na 4 mesiace 😁
Ahojte, nestiham citat dalsie prispevky, vecer si k nim sadnem, ale zbezne tu vidim nejake hadky. Prosim, staci 😳
Joj, tak im povedz.
Naše sa radi paradia. Staršia 4 ma zlatú retiazku, druhé náušnice.
Mladšia 2 dostane na vianoce retiazku
cez víkend dostala druhé náušnice. Vyber ty tiež tak.
Je to pekný dar a bude sa hodiť. A to majú drahé. 300e za obidve veci len taký fukot.Možno aj viac.
Tak výber novy kočík a je poriesene ten čo máš teda predaj neskôr peniaze použije s na to na čo treba .keby mne chcel niekto kúpiť kočík fungel nový a chcú tak by som bola teda šťastná lebo všetučko všetko sme si zabezpečili u každej dcéry sami nikto nám nič nedal .
Nepretekajú sa dedkovci náhodou medzi sebou kto kúpi drahší dar? :D lebo tak mi to príde. Vŕta mi hlavou, po kom ste zdedili skromnosť.

Povedz im nech zaplatia krstiny jedna strana a druha vyber nieco co vyuzijes neskor, detske ihrisko? :Dked chcu tak kupovat.. mozu pridat plienkovu zasobu na mesiac a uz.. mudrejsi ustupi taky cas 🤷♀️