icon

Vianoce 2016

kikkik
16. sep 2016

Ahojte zisťujem či sa ešte niekto teší na vianoce v dospelom veku už od leta ako ja, alebo mám vyhľadať odbornú pomoc 😀 😝 😉
Uvítam skôr príspevky rovnakých "spriaznených duší" ako kritikov, viem že to nie je normálne ale hľadám tých, s ktorými sa môžem podeliť o vianočné tešenie a prípravy v tomto skorom termíne. Teším sa na nové nápady ako pripraviť a prežiť tieto vianoce, či už nápady tvorivé, receptové alebo upratovacie postupy, nápady na darčeky, alebo akékoľvek príspevky ohľadom nastavajúcich Vianoc.
PS veď už aj v kauflande sa objavili čokoladové figúrky mikulášov 😀

emilia25
16. sep 2016

Uz len 98dni do vianoc.veru uteka to ako voda.mesiac za mesiacom tyzden za tyzdnom a rok za rokom.vidiet to hlavne na nasich detoch ako tie roky utekaju.a samozrejme ze aj ja sa na ne vzdy tesim hlavne na tie nakupy ci jedla ved hojnost to sa muz chuda len za hlavu chyta darceky pre deti sa ide na dalsi den a potom ma muz chuda co balit.zdobenie stromceka par dni pred vianocami a na stedry den uz len papieriky pomaly pecenie kolacikov mnam a tie reklamy vianocne hlavne s tym dievcatkom joj veru.

kikkik
autor
16. sep 2016

@candii aj ja som mala také plány pri prvom nevyšlo ale čím je starší je to lepšie, ale pevne verím že druhý synček bude pokojný a presne na toto všetko sa budem tešiť aj ja 🙂 držím palce až máte tie vysnívané spokojné a spoločné vianočné aj predvianočné chvíľe.

giardia
16. sep 2016

@kikkik deň pred štedrým dňom zvyknem variť kapustnicu a uvarím si aj zemiaky na šalát. Na druhý deň si pustím vianočné pesničky a nalejem si pohár vína (pijem minimálne, naozaj len na sviatky, nie som alkoholik 😀 ). Tatino berie do obeda malú vlakom k svokrovcom, akože na výlet, aspoň raz za rok nech sa prevezie, aby som mala pokoj. Spravím šalát, chlebíčky ,,nastajlujemˇ´koláčiky a pre seba si vyprážam rezne, asi je to divné, ja nie som veriaca a ako decko som sa drhla s kosťou, takže od vtedy sa z ryby veľmi nenajem. Tatino má všetky sviatosti ale tiež to nejako nedodržuje, len si tuším na oblátku dáva med a cesnak, aby bol akože zdravý (ja si na ne dávam šľahačku 🙂) a jemu robím aj rybu, malá zase nemusí majonézový šalát, tak tej pripravujem zemiakové pyré. Nemáme žiadne rituály, ktoré by sa mali robiť, pretože som k nim nebola nikdy vedená.

kikkik
autor
16. sep 2016

@giardia fíha tak to riadne vyváraš nakoniec, ale páči sa mi ten začiatok 🙂 víno dam až budúci rok ale našla som recepty na nealko punč zaradím to k vareniu aj ja 🙂
Mäso môžu aj veriaci nie je pôst, ja rozmýšľam malému tiež kašu šalát nechce, ja mám kapra a oni dvaja filé. Aj vlak je super možno niekoho inšpiruje, len my nemame kam cestovať svokra v záhrade a naši 10 min cesty peši 🙂

vroni
16. sep 2016

Ja uz mam hodnu cast darcekov vybavenu, darceky kupujem do konca oktobra, potom uz sa len tesim na Vianoce, zdobim, peciem, usilovne navstevujem vianocne trhy, nasavam vianocnu atmosferu. Priserne mi lezu na nervy frflosi, co prevracaju ocami nad Vianocami v oktobri, rozmyslam, ci su to ti isti, co 23.12. hystericky poletuju po meste a nadavaju, ako je tento sviatok priserne skomercializovany a ako Vianoce nie su o darcekoch....

giardia
16. sep 2016

@kikkik a zabudla som dokončiť, že keď sa moje lásky vrátia, tak sa pokúpeme, hodíme sa do gala 🙂 ideme k stolu, najeme sa, porozprávame a po večeri idú tatino s malou na dvor zapaľovať prskavky, ja akože spratávam zo stola, rýchlo ponosím darčeky pod stromček a idem za nimi. Keď sa vraciame, na chodbe v skrini mám pripravený zvonček a malú muž naviguje najprv do izbičky, aby nevidela, že zvoním ja v chodbe a už to ide, najkrajší okamih aký môže byť.

radkamikic
16. sep 2016

Ja sa tiez postupne zacinam chystat uz mam pre neter a synovcov nieco nejedle na Mikulasa😜sme pomerne velka rodina a ked kazdy donesie sladkosti tak to vydrzi do Velkej noc😉
..do Vianoc je u nas este vela menin a narodenin tak pomaly treba zhrnat.... Ja viem za to nie je o darcekoch aleradost ked mate aspon malickost pre kazdeho sa neda nic vyvazit....dokonca v lete som vydrazila na fb vianocnu gulu co hra Tichu noc...sa tesiiiiim

lucinka511
16. sep 2016

@kikkik tak ja celkovo nemam rada tie cacky v obyvacke.nemam rada Vianocnu hudbu a to obdkbie.je take depresivne. sa skor zotmieva.predvianocna nalada u mna vzdy je akor negagivna.ale mam rada vianocnu veceru..a potom uz vianoce mozu sloncit☺

cawes
16. sep 2016

@kikkik ahoj mam tu istu diagnozu. Uz mam darceky pre maleho, mamke, chlapovi uz zhruba viem ze co, to ako bude vyzerat stol - dekoracia tiez, uz premyslam nad tym co uvarim. Dnes som vybrala v obchode nove taniere celu sadu na vianoce, ja mam presny plan co kedy musim mat porobene aby to boli naozaj nadherne sviatky.

cawes
16. sep 2016

Ah a v auguste som tvorila adventny kalendar 🙂

kikkik
autor
16. sep 2016

@vroni nedami mi len s každým slovom súhlasiť túžim takto prežívať predvianocny čas a ten dodatok o frflosoch je naj 🙂🙂🙂 keby sa dalo dam aj 10 lajkov 🙂

kikkik
autor
16. sep 2016

@cawes tak to normálne zaostávam ale som rada ze mame rovnakú dg ja som tiez objednala v juli sadu vianočného riadu manžel ma uz pozná len krútil hlavou ze tento rok začínam akosi skoro a v robote sa na mna dívali ako na majku z gurunu 🙂 ja som brala z lavandy bol lacný je aj pekný no je poznat ze to nie je vilery bosch 🙂

misacina
16. sep 2016

Si v skupine Vianoce a zimne inspiracie? Takých nas je tam viac🙂

cawes
16. sep 2016

@kikkik jaaaaj villery boch je aj moj tajny sen aspon tie okrasne taniere vianocne ale tiez mi to pride vela penazi. Ale napadlo ma ze poviem svokre 😂
Ja zacinam vzdy skoro prtoze sa poznam ze potom zase nestiham a tak , takze akonahle je cas hned co to objednam dorobim, nachystam a tak. A porom ak sa poadri v praci beriem mesiac dovolenku a budem si uzivat ten vianocny cas

radkamikic
16. sep 2016

Este ....vzdy sa tesim ked pripadne Stedry vecer na pondelok a ja mam od soboty volno naposledy idem do obchodu jedine zeby som mala alzjeimra a nueco nevyhnutne zabudla co sa nestava lebo zoznam mam uz od zaciatku adventu👍..osobne by som prekusla krcnu zilu tym nervakom co este 24 behaju po shopoch a kazia atmosferu aj personalu....uprimne aspon ze od obeda su obchody off...ludia prave na taketo sviatky akoby este viac stracali empatiu voci druhym.... Salat sa snazim robit den vopred nech sa cute pekne spoja a ked sa da aj kapustnicu ved sa prihreje....tym padom nemam tolko toho na Stedry den a v klude a omozme ist na cintorin zapalit mame sviecku

kikkik
autor
16. sep 2016

@cawes nad vilerym híkaš dvakrát 🙂 raz nad tym krásnym spracovaním a druhý nad tou cenou 🙂 tiez som rozmýšľa ze by mi mohli každé vianoce a narodky darovať nejaký tanier brala by som ich skôr na zákusky.
A ty mas aký vianočný servis v júli som našla len ten z lavandy.
Joj mesiac dovolenky to este nikto u nas nemal max dva týždne v lete :(

cawes
16. sep 2016

@kikkik vies co ja som si vybrala u nas v miestnom obchode (zijem v zahranici) z porcelanu supravu. V aute mam fotkj zajtra cvaknem, no ja to mam volno a nadcasy ak sa podari. Akurat nad tym rozmyslam ze ked sa ma spyta niekto co chcem na vianoce tak si necham vyskladat villeroy 😂 Mne by stacili tie pekne farebne na zakusky rozmyslam ci mam brat tie vianocne alebo celorocne 😂

kikkik
autor
17. sep 2016

@cawes pozerala som ze žiješ vo švajčiarsku tak tam majú iste lepší vyber jasne odfot aspoň sa potesim ja by som asi len vianočné zatiaľ nepredpokladám ze ich dostanem veľa tieto vianoce asi jeden 🙂 cez rok mam take porcelanove okrasné na stenu z roznych miest ked sme s mužom cestovali ešte ale ja ich používam na servirovanie :D
Mozes pripadne začať vianočnými a dalsi rok pokračovať cezročnými 🙂

kikkik
autor
17. sep 2016

Tak a list Ježiškovi máme už za sebou ... želá si tieto vianoce "iba asi 20 autičiek" a už ma vybraté aj na budúce vianoce 🙂 nie je nad skromné dieťa.
Vonku leja, už som nevedela ako ho zabaviť, chytila ho umrnčaná nálada .. tak som vytiahla vianočné plastové prestieranie uvarila jablkový vianočný čaj, nachystala keksíky, zapálila sviečku a poďme teda písať 🙂 list ... predlohu som stiahla ešte v týždni z netu.
To zabralo len na chvíľu tak som mu dala nový katalóg z dráčika a nech si krúžkuje čo sa mu páči, tak zakrúžkoval min polovicu letáku všetky autá pištole a transformery ... lego našťastie nechce. Má aj narodky pred vianocami tak aj zatriedil kto mu má čo kúpiť vrátane babiek, a krsných 🙂 Potom som ešte musela prejsť exkurziou stavebných strojov na youtube ale tie chce až na budúce vianoce 😀
Našťastie prišiel dedko a ušetril ma prichadzajúcej migrény ... lebo počúvať hyperaktívne logoroické dieťa, ktoré dve hodky v kuse chrlí čo všetko chce dá zabrať.
A čo vy písali ste už ježiškovi ... tiež plný zoznam alebo máte skromnejšie deti.
PS jasne že mu všetko nekúpim len sondujem že ktorým smerom sa mám vydať (nechce puzzle ani kolobežku s nafuk kolesami - to som plánovala zadovážiť)

fg1984
17. sep 2016

čo kúpiť 3 ročnej slečne, ani šajnu nemám, prosím Vás poraďte !

cawes
17. sep 2016

@kikkik kolko ma tvoj rokov?
Ha ha pozriem ale ja kuoujem skoro vsetko cez net 😂😂😂😂

cawes
17. sep 2016

@fg1984 moj mal tri roky minuly rok na vianoce, sice je chlapec ale tak myslim ze pr vseobecnych tipov: lego duplo, prinzeznovske saty, moj dostsl velky john deer traktor tie maju rady aj dievcata. Ak este nema tak neakych ponikov, kuchynku alebo obchodik.

kikkik
autor
17. sep 2016

@cawes ja tiež cez net je to lacnejšie nakupovať neni kedy ani s kym a hlavne na sk skoro nič nieje veľa mam z čiech, to poštovné sa odtiaľ ešte celkom dá.
malý bude mať 5 v novembri, a začiatkom februára mu pribudne brat - traja chlapi ma asi dorazia

cawes
17. sep 2016

@kikkik to je moja nocna mora mat dalsieho chlapca 😂😂😂😂vidis musim pokukat stranky na cz ci je to o nieco lacnejsie ako nemecke a tie svajcirske

jahodka11
17. sep 2016

Ahoj, jasneeeee, ja sa uz neviem dockat!!!! Dnes som robila jesennú výzdobu a neviem sa dockat,ked ju vymením, haha.... 🙂
A villeroy je aj moj sen!!!!! Snaaaad raz....hned,ako pojdem do prace, miniem hoc aj celu prvú výplatu, haha..... 🙂

kikkik
autor
17. sep 2016

treba skúsiť sledovať zlavomat ja som narazila ale už ex post na starú zľavu na nejaké sady vilery aj po tej zľave to bol nekresťansky peniaz 🙂

totatimeka
22. sep 2016

Mňa tento rok myšlienky na vianoce prepadli akosi skôr ako minule roky. Už sa hrozne teším hlavne ako bude malý reagovať, bude mať vtedy skoro 2 roky a hneď po vianociach narodeniny takže darčeky už poctivo vyberám 😉 posledné 2 roky som si hovoria že darčeky nákupom skôr a ani jeden rok mi to nevyšlo a ešte na poslednú chvíľu som zháňala posledné darčeky... Hlavne pre "ostatnych" členov rodiny pre maleho a muža viem už dopredu čo im dám ale so sestrami si kupujeme darčeky len pre deti to sú 3 dievčatá a pre svokrovcov a švagrovcov vybrať darček mi dalo zabrať lebo však chlap mi povie "niečo vyber" 😕 pre maminu máme vymyslenú kosačku a svokre som zatiaľ kúpila šatku pre neter zatiaľ knižku s nálepkami a pre druhú pubertacku kabelku 😉
Darčeky chcem mať skôr hlavne preto aby som už potom mala kľud, mohla chodiť po trhoch a nenahanala sa... Myslím že všetky to tak máme že ako deti sme sa tešili na darčeky a teraz hlavne na tú atmosféru, radosť detičiek a vianočnú večeru kde si všetci sadneme a spolu sa naveceriame 😊 minulý rok sa nám to moc nepodarilo lebo 1 ročný drobec nechcel spolupracovať 😁
A aj keď sneh a zimu nemusim, mohlo by tento rok aj trochu nasneziť

vroni
26. sep 2016

Akurat som bola nakupit a obchod s dekoraciami (vzdy maju len dekoracie, nie len vianocne) prave dostal novy tovar. Vianocny. Pustali vianocne pesnicky (aby sa hodili k tovaru) a tak ma napadlo - ake farby sa vam pacia na stromceku? My sme vzdy robili farebny, ale pred dvoma rokmi sa nam nejako zmenil vkus a spravili sme cerveny a minuly rok biely. A tento rok neviem, tak hladam inspiracie...
Inak dieta nam uz odovzdalo zoznam zelani (to starsie, mladsie ma Vianoce zatial hlboko v pazi) a nestiham sa divit, ake mam zrazu skromne dieta (kalendar, plysak, jedna hra na Wii (Wii mame), specialne figurky na hranie a "powpowwow!" - toto sa nam nepodarilo desifrovat, co to je, maju to byt nejake lepive vlnene klbka 😀). Oproti minulemu roku (tablet, mobil, PS, B8 a televizor) je to uplna malina a moze dostat aj vsetko zo svojho zoznamu (minuly rok skasirovala "len" PS a B8. Mozno aj preto sa spacifikovala)

marthuska
26. sep 2016

@vroni ps a b8 je co??

vroni
26. sep 2016

Ps je playstation a B8 je taka programovatelna potvora, ktoru musis naucit posluchat tvoje prikazy....