Vianoce a sestrine deti

22. nov 2023

Baby, prvý rok sa so sestrou nebavím , nevychádzali sme spolu, je mi to ľúto ,nedalo sa ,nechce má mať vo svojom živote, a nebudem klamať zožiera ma to, jej muž ju postval voči mne ..snažil sa aj rodičov ,to mu (zatiaľ ) nevyšlo... Sestra je rozhodnutá ,že má oberie o rodičovský dom , o dedičstvo ,muž ju presviedča že sa to dá 😔( o Tom potom) ..ide o to že majú detičky, neviem ako to vybaviť na Vianoce.. či nechať pre nich darčeky u našich , či vôbec nie..pýtala som sa mamy , že ona tiež vôbec nevie..čo by ste spravili? Ja mám deti tiež , neviem čo spraviť...mne nerobí problém im pod stromček niečo kúpiť , a nechať u našich 🤷 ja len neviem , keďže to je takto prvy rok...

annm81
22. nov 2023

Ak ti to nerobí problém a ak máš k tým deťom vzťah, nejaké darčeky nechaj u rodičov. Ďalšie roky uvidíš podľa reakcií sestry, príp. samotných detí (neviem v akom sú veku) .

autor
22. nov 2023

@annm81 deti máme malé (do 8rokov) ..nerobí mi to problém , ale nepovie im určite ani to že sú od nás 🤷 s tým sa ale ešte zmierim

0silvia0
22. nov 2023

nechala by som darčeky u rodičov, deti nemôžu za postoje svojich rodičov. Ale zaujímalo by ma, aký postoj majú tvoji rodičia k súrodeneckým konfliktom, snažia sa to urovnať?

tanyag
22. nov 2023

@autor
Tak nech povie babka, že sú od vás...a hotovo

ariannazara
22. nov 2023

Nenechala by som jej ani jej deťom nič. Za také správanie si nezaslúži nic

h2
22. nov 2023

Mňa zaujalo to, že sa ťa chystá obrať o rodičovský dom, pričom rodičia ešte žijú. Prepáč, viem, že na toto si sa nepýtala, ale nechceš o tom napísať niečo viac?
S deťmi neviem, ak ste si zvykli dávať darčeky a čakajú aj teraz niečo, tak by som im kúpila a nechala u vašich.

muchotrafka298
22. nov 2023

Ja suhlasim s @ariannazara, ze by som nedala nic.
Rok sa nebavite, mate vyslovene zly vztah. Nekupovala by som nic, pretoze sa moze stat, ze aj tak nebudu deti vediet, ze je to od vas alebo to niekde vyhodi. Deti sice nemozu za spravanie svojich rodicov, ale v tomto pripade by som to nechala tak.
Rodicia mozu za zivota cely majetok prepisat na sestru a tym to bude koncit. Pretoze dedicstvo mas az po smrti rodicov, ak je co dedit.

autor
22. nov 2023

@0silvia0 moja mama s otcom boli dlhé roky na sestrinej strane s jej mužom (bavili sme všetci spolu) ..ale postoj mala k nim pozitívnejší , pretože oni sú tí ktorí nič nemajú a ja som tá ktorej sa vydaril život...(podľa nich , ja tvrdím že sme slabí priemer)

januska12323
22. nov 2023

Dedičstvo bude alebo nebude žiadne oberanie o dedičstvo sa nekoná ak rodičia sami prepíšu svoj majetok. A k veci, darčeky by som nechala u rodičov a nech mama povie, že sú od teba. Zariadiš sa potom podľa reakcie ďalej.

irusa
22. nov 2023

mám so sestrami dobré vzťahy a darčeky pre deti si vôbec nekupujeme... podľa mňa to je záležitosť rodičov... neviem si predstaviť každý rok riešiť, čo komu kúpim....

muchotrafka298
22. nov 2023

Zasadna informacia je ta, ze si napisala, ze cely cas nadrziavaju sestre, lebo nic nema. Takze je velmi pravdepodobne, ze sa udeje prepis ich majetku na nu a pripadne aj na jej muza. Lebo za zivota si rodicia mozu robit co uznaju za vhodne. Teraz mate zle vztahy, po tomto ich budete mat este horsie. Pokial ti toto uz teraz vykrikuju, tak s velkou pravdepodobnostou to smeruje prave k tomu, ze ty nebudes mat nic a oni vsetko.

ptvw
22. nov 2023

@muchotrafka298 presne poznám osobne podobny prípad...nevesta odstrihla muza od celej rodiny a oblečenie koláče darčeky všetko končilo v koši

autor
22. nov 2023

@muchotrafka298 mne to vykrikovala sestra a presviedčali našich nech daju dom( novostavba) na nich ..mama sa otočila na moju stranu ,pretože vidí že som poriadnejsia , mám prácu , s mužom sa snažíme aby deti sa mali dobre..tak vidí že to čo máme ,máme z vlastnej šikovnosti ( ak to tak môžem napísať ,)

deti95060810
22. nov 2023

kúp a nechaj u rodičov...ak ich tam nájdeš aj na mesiac - dva, budeš vedieť že na ďalšie Vianoce už žiadne darčeky...

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucyk1992
22. nov 2023

Autorka, ja by som deťom kúpila darčeky a nechala ich u maminy s tým, že nech kľudne povie, že ich kúpila ona. Ale to som ja...
Deti predsa za nič nemôžu a ak ich skutočne ľúbiš, nebude ti záležať na tom, že nebudú vedieť, od koho darčeky sú, ale že im spravia radosť ❤️
Apropo, darčeky aj tak nosí Ježiško 🥰

0silvia0
22. nov 2023

tebe vykrikovala sestra, že ona potrebuje dom, lebo nemá a ty máš a tebe netreba dediť? dúfam, že sú vaši rodičia normálni a spravodliví.

asfodelka
22. nov 2023

Stare dobre prislovie - kde Ta neprosia, nech Ta diabli nenosia. Netreba to prezivat, nam ako detom nekupovali darceky tety a strykovia.. asi by zbankrotovali, lebo moja babka mala 16vnucat.

kristinka92
22. nov 2023

otázka je či tvoja sestra je tak strašne zmanipulovana alebo ešte ma nejaky kusok zdravého rozumu že vy dve ste jedna krv a nie nejaky chlap ktorý sa priženil….krv nie je voda. keby sa hocico dialo, nikto by ma s bratom až takto nerozhadal. otázka je či je nejaka sanca u vás že sa sestra spamätá. ak áno, darčeky by som kúpila aj jej deťom. možno že sa uvedomí keď od teba príde take pekne gesto.hlavne sa určite porozpravaj aj o svojich pocitoch s rodicmi. že to čo máte ste si sami síce vydreli, ale to teraz neznamená že tej druhej čo sa jej lenilo teraz musí za svoju lenivosť zdediť nový dom. to nie je fér.

autor
22. nov 2023

@h2 vieš co áni neviem čo k tomu napísať , sestra má roky ponižovala, stále som bola ta zlá, stretávali sme sa kvôli rodičom a deťom..aj to asi len 4xdo roka..proste mám viac ako ona , jej muž má neznáša a roky išiel systematicky proti mne..všetci to videli, len nikdy to nechceli priznať ..ja som už rodičom nehovorila čo mame nové, kúpili sme vírivku , boli urazený lebo videli na dvore a nepovedala som ...moje deti chodia niekedy v značkovom (niekedy) , ideme na výlet a proste strašné bolo vidieť že je nešťastná že nejdú sestrine deti ale moje ..a proste aj predomnou sestra povedala že ona si počká na rodičovský dom,zatiaľ budú bývať v podnajmoch..a potom mi aj povedali že má nehodlajú z neho vyplatiť..🤷

autor
22. nov 2023

@0silvia0 áno vykrikovala..a nie len to 🤷

autor
22. nov 2023

@kristinka92 nie ona povedala že ma nenávidí, nikdy ma nechce vidieť, zrušila si priateľstvo na Facebooku,vymazala mobil ..a to vieš prečo.? Lebo rodičia mi dali po ROKOCH za pravdu ..

autor
22. nov 2023

@kristinka92 a keď sa u našich náhodou stretneme ,nepozdravi má ..nepovie mi jediné slovo nic

h2
22. nov 2023

Keď ti dali rodičia za pravdu, tak asi nehrozí, že by jej dom darovali. Takže ho zdedíte obidve. Ak si myslí, že sa tam nasťahuje a tým pádom bude dom len jej, tak je na omyle.

heln
22. nov 2023

to vyzera na hlboky a dalekosiahly problem medzi tebou a sestrou, v tom pripade by som nedala nic. keby ste boli len pohadane, tak by som dala, mozno by ste sa zmierili.

muchotrafka298
22. nov 2023

Po tomto co si napisala, tak by som absolutne neriesila pre nu ani pre jej deti vobec nic. A bud pripravena na alternativu toho, co som pisala vyssie, ze sestra moze dostat dom. Ja som mala pocit z prveho prispevku, ze vy ste sa pohadali len pre rokom, ze dovtedy bolo vsetko OK. Ale ako citam, tak nebolo. Cize vobec sa netrap tym, ze ci detom nieco dat. Na co? Radsej kup svojej rodine.

thereisabear
22. nov 2023

Chcela som napísať, že by som nechala darčeky u rodičov, ale po prečítaní by som im nič nekupovala.

lulu0123
22. nov 2023

Vobec by som darceky pre nich neriesila.Mas o starost menej.

0silvia0
22. nov 2023

ale veď keď dali rodičia za pravdu tebe, tak potom sestra je nasratá aj na rodičov, nie?

autor
22. nov 2023

@0silvia0 bola áno neskutočne sa pohádali aj naši s nimi , lebo ja som čítala tie sms čo sestra s mužom poposielali našim..aj doma sa potom pohádali ..ale moja sestra má dlhú prax v Tom ako sa zaliskat, lebo tam sa sypú peniažky vieš? A ona má hentam nedoplatok ,tam nedoplatok, a nie je toho kto to zaplatí , takže sa musela s našimi udobriť, chcela -nechcela..ale všetku zlosť preniesla na mňa ..
Len tých detí mi je ľúto