icon

Vianočný darček pre 72-ročnú mamu

123majka123
18. dec 2022

Ahojte, som trochu zúfala.
Je skoro týždeň do vianoc a nemám ani šajn čo kúpiť mojej mame (72 rokov) :/
Je extrémne veriaca a skromná (čiže si nepotrpí na moderné kúsky ani kozmetiku, šálov má viac než dosť alebo klobúkov do kostola atď.)
Knihy zvykla čítať ale odkedy sme jej kúpili smartphone tak namiesto kníh pozerá videá atď. čiže ani knihy nepripádaju do úvahy.
Pomôcky do domácnosti podľa mňa pod vianočný stromček nepripádaju do úvahy.
A keďže nie som extra kreatívna nemám ani šajn čo jej kúpiť :(

Strana
z2
matabb73
19. dec 2022

@123majka123 veci do domácnosti ti prídu sexistické? A to už prečo? Ja som kupovala pod stromček panvicu vhodnú do rúry môjmu synovi, lebo rad varí a prial si ju. My práveže preferujeme praktické dary. Tiež by som starej mame radšej kúpila niečo do kuchyne čo má už opotrebované.

oli18
19. dec 2022

@matabb73 lebo nepozna vyznam toho slova.

tmavovlaskakatka
19. dec 2022

Napadol ma potravinový kôš, nejaké dobroty - káva, čaj, sušienky, čokoláda... a pod. niečo také kvalitné čo si možno inokedy nedopraje. Alebo ešte ruženec.

zuzinka888
19. dec 2022

@123majka123 ale to nie preto zeby nevedala kedy ste sa narodili,ale preto ze nesleduju datumy.

cajomila
19. dec 2022

@123majka123 Namiesto dátumov by som radšej zvolila mená

veronika_sk000
19. dec 2022

@123majka123 ja som starkej kupovala obliecky a velky ram s fotografiami vsetkych vnucat..ak je veriaca,mozno nejakeho anjela, pripadne nejaky pekny ruzenec, kalendar s fotkami rodiny, kozmeticky balicek modrej indulony 😂 to vyuzije, aj keby nechcela si myslim, nejake vitaminy, sampon na vypadavanie vlasov 🤷

den123
19. dec 2022

ja by som zvolila napriklad nejaku darcekovu sadu cajov, nejakych kvalitnych, ramik s fotkami, alebo ta fotokniha je podla mna dobry napad .. alebo nabuduce skor s predstihom pocuvaj ci pocas roka nespomenie nieco co by chcela alebo by sa jej hodilo.. napriklad moja starka cely rok hovorila ako by sa jej hodila vymenit strecha na dome, tak sme sa jej viaceri na to poskladali...

zuzinka888
19. dec 2022

Ak je veriaca kupte jej nejaky sv.obraz alebo velku hrubu sviecky v ktorej je svata rodina- moze si tam zapalit Betlehemske svetlo. Staci navstivit specializovany obchod a tam bude iny problem - ze co nekupit🤗. Teda aspon ja to tak mam. Ma 30 cm a skolo kilo.

elenka.k
19. dec 2022

@123majka123 matrac

daniela2202
19. dec 2022

@123majka123 kabelku do kostola, ruženec, svätú sošku

apolka77
19. dec 2022

@123majka123 moja mama sa vždy poteší peknému pyzamu a nočnej košeli. Kupujem kvalitné v Slovenke najlepšie taká súprava aj s pekným županom...

cajomila
19. dec 2022

Cokolvek co clovek vyuzije...Mozno to niekomu bude zniet blbo ale ja mojej mame vzdy kupujem spodne pradlo (take cisto bavlnene, ktore sa tazko hlada), ponozky, dokonca aj drogeriu (avivaz, wc bloky, osviezovac, veci na pranie), papuce, pripadne nejake oblecenie, chnapky do kuchyne. Pripadne nieco, co jej v domacnosti dosluzilo. No fakt to co viem, ze vyuzije, on asi uz kadeco sama nekupi. K tomu nieco male mile a je to.Ona nikdy nebola paradnica, takze neviem naco by som zene, ktora je uz iba doma kupovala zajazd alebo listky do kina, ked som si absolutne ista, ze tam nepojde.

saxana000
19. dec 2022

Vitaminove doplnky nejake?krem na bolave kolena a klby.pekny kalendar?ja mam velmi veriacu svokru a knizky jej kupujem v dobrej knihe alebo spolku sv.Vojtecha a vzdy sa im potesi.vyberam romany s bozim zasahom a vzdy je spokojna.
Alebo listky do divadla a chod s nou spravte si pekny vecer..
Kvalitnu teplu deku z ovcej vlny...moznosti je vela.

marfikchov
19. dec 2022

Ja už roky kupujem darčekové poukážky, konkrétne do Kauflandu, lebo tam nakupujú. Keby im dám peniaze, tak mi ich vrátia, oblečenie im už ozaj netreba, aj domácnosť je vybavená všelijakými spotrebičmi

katka2602
19. dec 2022

Mamka ma 72 a kúpila som jej balík vitamínov a doplnkov na kosti. Ona ma všetko čo potrebujete takže uz jej kupujeme takéto veci. Napr pobyt by nechcela, lebo sama by tam nešla, masáž tiež nie - v jej veku sa toho obáva,oblečenia ma viac než dosť,atď.

zoeeoz
20. dec 2022

Paci sa mi ako si sem dosla po radu a vsetkych len zdr*avas..daj srdiecko s milion datumami ako sa ti to zdalo ok a dufaj, ze ti vdaka tomu zavola prave v den narodenia ked si tak potrpis

dominikamacakova
20. dec 2022

Pyžamo

123majka123
autor
13. jan 2023

@zoeeoz vsetkych? mala som vymenu len s jednou osobou 🙂 nedokrvil sa ti mozog po kojeni ci si prepadla z matiky ci ako?

zoeeoz
Autor odpoveď zmazal
zoeeoz
14. jan 2023

@123majka123 co si len vyberies

Strana
z2