icon

Viete pôvod mena Lilien?

nikinkals
24. nov 2012

Ahojte maminky,neukamenujte ma za tuto otazku,ale nikde to nejak nemozem najst☹
Viete prosim povod mena Lilien a co presne znamena?Dakujem🙂

leam
24. nov 2012

LILIANA - rozšírené prostredníctvom angličtiny, vykladá sa buď ako odvodenina od Elizabeth, alebo ako latinského pôvodu lilium, názov kvetiny ľalia - symbol čistoty.
Liliana má číslo 4, vo všeobecnosti je veľmi obľúbená, praktická, učenlivá. Charakterizuje ju pekná tvárička a talent. Bude brániť a hájiť svoje práva, práva svojej rodiny, priateľov a blízkych. Meno má veľmi pozitívne vibrácie energie.

danielitka26
25. nov 2012

Ženské meno, ktorého výskyt je častý, ako medzi Románmi, tak aj Germanmi a v južnom krídle Slovanov.
latinský pôvod,lilium = ľalia.
Liliana oslavuje meniny v Čechách 25.2.
Liliana oslavuje meniny podľa rozšíreného slovenského kalendára 19.11. - v rovnaký deň oslavujú aj: Alžbeta, Betina, Elizabeta, Lila, Lili, Lilly, Líza

@nikinkals

bzjz
27. dec 2012

všetci píšete o mene LILIANA čo nemá nič spoločné z otázkou od nikinkals ,,Viete pôvod mena Lilien?"

Lilien oslavuje meniny podľa rozšíreného slovenského kalendára 23.7. - v rovnaký deň oslavujú aj: Apolinár, Apolinára, Libor, Libora, Liborius, Libérius, Oľga

adel22
27. dec 2012

Aj mne sa toto meno pacilo, mozno pri druhom🙂 Iba viem, ze by mala meniny rovnako s mojou maminou🙂 ale o povode neviem nic:(

olifcek
27. dec 2012

@danielitka26 sranda, ja som nasla to, co aj @bzjz a meniny ma spolu somnou teda 😀

vodnarka06
27. dec 2012

My jednu doma máme 🙂) ale v inom kalendári som našla, že Lilien má meniny 19.8. na Lýdiu, tak teraz neviem ☹

cuncika97901
7. feb 2013

aj mne sa narodila 31.12.2012 jedna krasna Lilien a tiez hladam kedy budeme oslavovat meniny ... takze rozuzlenie cakam aj ja 🙂

mary16
19. mar 2013

my mame tiez Lilien 10.9.2012 a meniny ma 23.7. mame to aj v kalendari 🙂

ggaabbrriieellkkaa
19. mar 2013

aj ja mam Lilien je to krasne meno znamena lalia alebo fialova -lila
meniny oslavujeme 23.7

evuladrinky
22. júl 2013

Ja mam tiez Lilien,podla jedneho kalendara ma meniny 19.augusta,dnes som sa dozvedela,ze to ma uz zajtra:(,ktory je pravy?

nelly123
23. júl 2013

...my máme Lilian,na matrike bolo asi 25 vyrazov na Lilian,Lilien,Lili... atd.,je to od francuzkeho-elizabeth-lila-ľalia-lilova,naša Alžbeta.,meniny oslavujeme na Elizabet-Alžbetu-tak ju máme aj v kalendari 🙂

suelinkalillienka
9. nov 2013

Ahoooj no ja mam doma lillien a ak si das www.calendar.sk a tam rozsireny sloven.kalendar je tam meno lillien oslavuje meniny 23.7 na mene olga povod je francuzky a v preklade znamena lalia .deti s tymto menom su nezne,socialne citia a velmi chapave...dufam ze si to precitas a ze som pomohla cmuk

laleal
11. nov 2013

Lilien je prenádherné meno,bolo hned druhe vo vybere po Laure a ak by sme mali druhe dievčatko tak Lilien je top,kedže doma už máme Lauru 🙂 A mne tiež našlo v rozšírenom kalendári že Lilien ma meniny 23.7

86sasanka86
28. dec 2013

No kocky ja som cakala na Jakuba,alebo Filipa,ale doki mi povedal,ze je to 5 mesacna Lili,tak som riresila ci Lilien,alebo Liliana.Som za slovenske mena,ale miesto Filipa "Ancu ani Zuzu"nechcem.Tak to bude Liliana,meniny ma 19.11.najdete v rozsirenom slov.kalendari:-D 20.08.oslavuje Lilien.

misulka87
11. jan 2014

My máme tiež Lilien,oslavujeme na Lýdiu 19.8 🙂

jajka01988
20. apr 2014

Tak uz som tu na lilien nasla 4datumi ,aj ja mam lilien a teraz neviem co =-O

majuska23988
4. jún 2014

Aj ja mám Lilien a meniky oslavujeme 23.7. 😉

henikav
4. jún 2014

Asi ta prekvapim, u nas je Lilien chlapcenske meno 😉

hakunamatata331988
22. jún 2014

Ahojte my sa tiež rozhodujem medzi variantou Lilien, alebo Liliana (u mňa prevažuje to prvé ), ale manžel ma teraz momentálne problém, či nám ju pokrstia - hold nikde som nenašla ani zmienku o tom, či áno, alebo nie....moc nepreferujem druhé mená a viem, že v minulosti u nich v dedine mali tento problém už viacerí rodičia, že museli dať dve mená kvoli tomu, že jedno nebolo schválené cirkvou.....mne osobne by nevadilo ísť aj o o pár km dalej ( kde viem, že sa dajú urobiť vynimky), ale manžel si stojí za tým, že krst musí byť tam :/

magduska3
17. jan 2015

My mame doma Lily Ann, a tiez som hladala a lovila, kedy bude mat meniny a rozhodol 23.7. narodeniny ma v zime, tak meniny v lete. Nam malu pokrstili bez problemov, ale na matrike sme museli predlozit nejaky papier alebo zmienku o tom ze niekto s takymto menom uz existuje.... a islo to....

7danka7
27. apr 2016

Lilien mne aj my oslavujeme 23.7.

jahodkovko
3. jún 2019

@nikinkals kočkyyyy pýta sa na Lilien, nie na ....

monikakralik
4. jún 2019

.