icon

Výber obrúčky

11. máj 2022

Prosím vás o názor, ktorá z týchto sa vám páči najviac a v akej šírke sa kupuje pre ženu a aká pre muža?
Myslíte, že sa dá aj dodatočne vygravirovat? Totižto, už sme dvakrát plánovali svadbu, raz moja polovička odmietla, vraj ešte nie je správny čas, potom prišla korona a teraz sme už boli pozerať, ale nič sa nám v kamennej predajni nepáčilo, tak rozmýšľame takto cez internet. Pani v zlatníctve bola dosť negatívna, akokeby tam musela byť a nemala ochotu nám poradiť v akej šírke sa kupujú, vraj je to na nás.
Prosím o váš názor.

Výber obrúčky
bolarazjedna
11. máj 2022

Naozaj je to na vás, podla vášho vkusu. Treba skúšať, skúšať a skúšať. Ja mam taku skúsenosť, že obrúčky, ktoré sa mi páčili na pohľad vyzerali blbo na ruke a naopak, také ktoré sa mi ani nevideli vystavené, po natiahnutí na prst vyzerali krásne.

Takze skúšať, vo viacerých obchodoch (my sme boli aspoň v 6tich). Nakoniec sme objednali cez internet - ale presne také, aké sme skúšali v obchode a páčili sa nám obom, len takto vyšli lacnejšie. Do objednávky sme dali aj gravírovanie, takže už prišli hotové.

lilienkah
11. máj 2022

Za mňa 1 sú krásne možno ešte 4..ja mám 3mm a muž 5mm obrúčku aby ju bolo aj vidno 😁 širšie prstene sa mi zdali gýčové ale je to od vkusu..určite di dajte zaoblené hrany aby vás netlačili z bok.. dá sa gravírovať aj dodatočne samozrejme ale je lepšie si dať skôr (ušetrite, cca 30€ to stojí keď niekde inde kde ste kupovali prstene, niekde to robia aj zadarmo keď si od nich zakúpite) ináč mysli na to že biele zlato časom zožltne (dá sa to spravit rodiovanim a obnoviť) ja osobne by som do kombinovaných nešla buď zlate alebo biele zlato ☺️ (O biele sa treba viacej starať, ale napríklad mne zlata vôbec nepristane)

petamich
11. máj 2022

mne osobne sa kombinacia farby zlata nepaci - ak by som si ale mala vybrat iba z tychto, tak 6. a co sa tyka hrubky obrucky, zalezi od toho ake mas prsty, ci stihle, hrubsie, kratke, dlhe a tiez nie kazdemu sedia nezaoblene (c. 2,3) alebo velmi zaoblene - my sme s manzelom sice boli iba v jednom zlatnictve ale tie co som si od nich vybrala predbezne na internete, sa mi na prste nepacili 🙂 a skoncili sme pri uplne inych, hrubka zalezi aj od toho, resp. volila by som aj podla toho, ci chces nosit na jednom prste spolu so snubnym, vtedy radsej tensiu a napr. ked je vyraznejsi kamen ako na c. 1 tak je hrubka castokrat dana napr. min. 4 mm minimalne, inak to nevedia vsadit dobre

kazdopadne ja osobne mam hrubku 4 mm

mandarinka555
11. máj 2022

Ty nevieš, čo sa páči tebe a tvojmu frajerovi ? Veď sto ľudí.....sto chutí....Každému sa páči niečo iné, nie ?

autor
11. máj 2022

@mandarinka555 viem čo sa mi páči, nemôžem sa spýtať na názor iných? Tak isto ako či mám dať meno pre dievča Anička, či Anna Mária...to vždy sa tu niekto nájde, komu niečo vadí.

katulienocka999
11. máj 2022

Mne osobne sa nepacia ani jedny 😅😂 kazdy ma iny vkus 🤷‍♀️ tiež mame kombináciu ale bez ozdob a kamienkov.. Ale skusali sme snad vo všetkých zlatníctvach v meste kym sme niečo vybrali.. Sirka je tiež na vas, u nas ma manzel sirsiu a ja uzsiu ako aj mame opačnú kombinaciu, on ma viac zlatej a ja zas viac bielehi zlata 😊

mistymay33
11. máj 2022

Možno nebola predavačka neochotná, len ju zaskočila tvoja otázka ohladom širky prstena. Však nikde nie je dané, akú širku ma mať muž a akú žena. Každy si dá predsta takú širku, aku chce. Niekomu sa páčia uzke obručky, niekto preferuje široké. Možete mať rovnako široké, alebo rozdielne, je to len a len na vás dvoch.

deninka233
11. máj 2022

My si dávame robiť v zlatníckej dielni priamo, veľmi milí mladí ľudia vyrábajú šperky… no ale k otázke, skúšali sme si priamo na mieste rôzne šírky obrúčok a na krátke tenké prsty (moje) vyzerala dobre 4mm obrúčka a na mužovej bucľatej, s hrubými prstami vyzerala dobre 6mm. Aj 5mm by zniesol ale tá 6mm vyzerala lepšie. Z tvojich fotiek by som si vybrala asi prvý obrázok, my budeme mať podobné, len bez tých rôznych farieb zlata.
Jo a gravírovať si dáme dodatočne, keď sme vyberali obrúčky a zadávali objednávku ešte sme nevedeli na 100% dátum svadby. Gravír máme v cene.

autor
11. máj 2022

@mistymay33 áno, ale ona bola celkovo neochotna. Pýtali sme sa, či majú len taký výber, či sa dá aj niečo vybrať z katalógu, keďže ceny neboli najnižšie, povedala, "veď čo som vám dala, to je na výber" a na otázku či sa dajú zvoliť rôzne šírky, lebo čo som skúšala, a páčilo sa mi, boli veľmi široké, "tak si vyberte z úzkych " a hodila mi tam paletu s asi zasnubnymi. A na gravírovanie mi povedala, že v cene je pri objednávke, dodatočne u nich nie.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
terina25
11. máj 2022

Mne sa nepaci ani jedna z tychto 🤷 tiez riesim vyber obrucok. Zatial som pozerala len na nete. My chceme biele zlato. Snubak mam tiez bieleho zlata

sense
11. máj 2022

Mne sa nepáčia ani jedny ale z tohto co si sem dala tie jedine kt nie sú kombinácia bieleho a zlteho zlata.
Ale pri takom prístupe. By som zmenila kkenotnictvo

autor
11. máj 2022

Tak mi ukážte svoje, resp. aké sa vám páčia. Nejak som prehodnotila výber. Mám zásnubný žlté zlato s dvoma kamienkami v prepletenych srdieckach

zara1357
Autor odpoveď zmazal
petamich
11. máj 2022

my sme sa nevedeli dohodnut, manzel chcel matnu, ja lesklu, tak sme si dali taketo polovica matna/polovica leskla - len tych kamienkov mam menej, takto vela som nechcela, tak mam iba 5 ks - ale ja mam aj snubny biele zlato

terina25
11. máj 2022

@zara1357 tieto mam aj ja vo vybere,ale biele zlato

evka410
11. máj 2022

My mame taketo, nakolko kazdy preferoval viac odlisne zlato 👍

zuzka102
11. máj 2022

Z týchto by som si vybrala prvé a štvrté, a tie štvrté tuším vyzerajú ako naše (na mojej sú aj diamanty). 😁 👍 Tiez som chcela kombinaciu biele a žlté zlato, lebo iné šperky mam aj z takého aj z takého zlata, aj hodinky, tak aby obrúčka pasovala k hocicomu. Zvnútra mame aj gravírovanie. Inak, odporúčam www.awoz.sk 🙂

terina25
11. máj 2022

@zuzka102 pozrela som si tu stranku,ale nepaci sa mi,ze tam nie su ceny. Kazdu obrucku co sa zapaci sa pytat na cenu je dost odveci

alexandra197
11. máj 2022

My mame 4mm, viac mi neodporucil zlatnik mam buclatejsie prsty. Mame úplne hladké zaoblené čisté prstene zo zl.zlata. Zlatnik ma upozornil,že ak si dám kameň nebude sa dat obrúčka rozšíriť (v prípade pribratia na prstoch) ale možno to tak všade nie je. STASTNU ruku pri vybere a všetko dobre

zuzka102
11. máj 2022

@terina25 my sme tam boli osobne a poskusali sme ich dost

xena0
13. máj 2022

Pani predavačka má ale pravdu, každý si vyberá šírku obrúčky akú chce

sindyem
13. máj 2022

Je to vsetko vec vkusu...mne osobne sa vymyslane kombinacie zlata a striebra + este do toho kamene a rozne ornamenty nepacia... Odporucam LauraGold. My sme sli s manzelom do cisto zlatych...podla mna su elegantne a nadcasove. Ja mam takuto jemnucku obrucku s kamienkami po obvode a manzel ma cistu, o nieco hrubsiu samozrejme a pekne tvarovanu... Vraj tie co maju hocico vyryte sa casom aj tak zosuchaju a tie ornamenty tam potom nevidno... Pochodili sme tri zlatnictva a nakoniec sme aj tak vybrali z internetu (stranky maju krasne, prehladne aj s cenami), a len to objednali u zlatnika u nas v meste.

layla123321
29. máj 2022

My sme mali podobnú skúsenosť s neochotou, to sme boli vo viacerých predajniach/značkách. Dokonca v jednej predajni na mňa pán zvýšeným hlasom podráždene reagoval, že ako sa môžem pýtať na cenu, že to on vie až keď sú hotové (podotýkam, že sme mu presne ukázali, ktoré z ich vitríny a v akej veľkosti a šírke a chcela som len približnú cenu, nie na cent presne)... Nakoniec som si povedala, že kašlem na to a našla som cez internet https://www.vipgold.sk/svadobne-obrucky-zo-zlata. Potom sme išli k nim aj do predajne a tam sme mali konečne milý zážitok, aj sme vybrali, aj sme spokojní. Bola tam veľmi milá slečna, poradila, ukázala, pomohla. A skoro vždy majú dáke zľavy, tuším aj teraz 10% len za registráciu a podobne.