Vyjadrujú drahé darčeky skutočnú rodičovskú lásku?
Niektoré darčeky si moje deti pamätajú roky – nie preto, že boli drahé, ale preto, že sme si ich užili spolu. A potom sú aj také, čo stáli veľa, ale skončili v kúte. Niekedy sa pýtam, či tým, čo kupujeme, vyjadrujeme lásku... alebo len ticho nahrádzame chvíle, ktoré sme im nestihli dať.
Žiadny drahý darček nenahradí prítomného rodiča.
Vôbec sa na darčeky nepozerám cez peniaze. Beriem to tak, že kúpim, čo si môžem dovoliť a čo vidím, že moje dieťa poteší. Nefixujem sa na cenu a plánujem to tak učiť aj syna. Aby poznal hodnotu peňazí, ale aby netriedil veci na drahé a lacné, ale zameriaval sa na iné hodnoty.
to ci darceky vyjadruju lasku nie je o tom ake boli drahe.
kedze pises o vyjadreni lasky, tak evidentne zo strany rodica. lasku mozes vyjadrit teda aj drahym,a j lacnym darcekom, no su tu 2 strany. edna je ridic, druha dieta.
to, ze rodic si mysli, ze to by sa dietatu mohlo pacit este neznamena, ze sa mu to pacit aj bude. a to bez ohladu an cenu.
dokonca aj dieta si v prvom momente moze mysliet, ze je to fajn darcek,a el az cas ukaze, ci to tak bolo. casto sa moze ukazat neprektickost darceka, ci rychle nasytenie. v tomto zmysle su lepsie darceky, pri ktorych sa musi vynalozit nejaka energia na hru, tiez kreativita, nie darceky, ktore staci chytiti, ci pozerat sa na ne.
urcite su napr lepsie skladacky,a ko plysak, aj ked ten moze byt oblubeny tiez ( na spanie, ci pritulenie sa ), dost asi zavisi aj od veku dietata a jeho povahy.
Zrovna dnes som nasla krasnu myslienku-dieta nepotrebuje loptu. Chce cas stravenys rodicom. Napr pri hre s loptou.
Obrazne samozrejme.
Urcite ja sama si pamatam ano aj hracky co sme dostali. Ale su spojene s chvilou ked ten rodic bol pritomny.
Nie ze tu mas hracku a "daj pokoj". Ved sa hraj.
Su ludia, pre ktore darceky su jazykom lasky a vobec nemusi ist o ich cenu.
Ja deti nemám ale doteraz si pamätám ako mi mama kúpila Chou Chou bábiku 😁 ktorú som veľmi chcela. Paradoxne si nepamätám keď som napr dostala mobil prvý atď.
Neter má plyšáka Stitcha už to budú 4 roky a aj keď ich ma viac tak tento je TOP ... už plyšáka voláme dedko lebo je taký sprany chudák aj sme jej hovorili že kúpime nového presne takého istého ale nie ona chce len toho 😁
Súhlasím, že cena darčeka sama o sebe nič nehovorí – niekomu vyrazí dych už drobnosť, keď za tým cíti úmysel a lásku. A niekedy naozaj darujeme niečo „veľké“, ale skôr z pocitu viny alebo tlaku.Ja sama si pamätám chvíle, nie cenovky. Keď sme sa spolu hrali, keď sme niečo tvorili, keď darček neznamenal „tu to máš“ ale „poď, budeme to spolu robiť“. A presne ako ste písali – niekedy to, čo sa najviac opotrebuje, je to najcennejšie. Nie preto, že to stálo veľa, ale preto, že to s nimi žije každý deň.
Ja mam rada darceky, lebo kazdu jednu vec, co mi niekto kupi na sviatok ci pre radost hoc aj za cent milujem, lebo viem, ze to mam od toho cloveka a to ma pre mna cenu❤️

Pre mňa drahé darčeky vyjadrujú finančné možnosti a ochotu míňať, nič viac.