Zásnuby bez tradičného požiadania o ruku
Ahojte,
dlhšie sa s priateľom bavíme o svadbe. Viac menej sme sa na všetkom zhodli. Tak som čakala že kúpi prsteň a požiada ma o ruku, aspoň trošku romantiky. Boli sme spolu v nákupnom centre a on že podme do zlatníctva kúpime ti prsteň. Ostala som mierne vyhúkana ale fajn. Vybrala som si teda on ho zaplatil dal mi ho a hotovo. Som trošku sklamaná čakala som že zásnuby budú zážitok na ktorý budem spomínať. Preháňam? Ako by ste to vnímali vy? Mala niektorá z vás tiež takéto zásnuby bez romantického požiadania?
Áno, my sme to mali presne tak isto 🙂
@really8 ja instagram nemám, iba FB ale tam žiadne fotky nedávam
ja som vydatá bez zasnúbenia niekoľko rokov. Poznám mnohé baby, ktoré mali nádherné zásnuby a už sú rozvedené.
Moj tiez tak isli sme kupit prsten v aute mi ho dal 🤣🤣🤣🤣 doteraz to ma na tanieri (zo srandy) on nie je typ romantický ;)
Najdôležitejšie je aky vztah mate ;) my sme.dhsie.roky manzelia rodinu mame a fungujeme normálne 🤣aj bez oficiálnych zasnub🤦♀️
My sme to tiež tak zhruba mali, vybrala som si prsteň dal mi ho až po Tom čo už sme mali zajednanu sálu aj hudbu . Netreba to prežívať.
Najdolezitejsie je to, ze si ta chce vziat za zenu. A potom to, aby ste mali fungujuce manzelstvo.
Budeš spomínať na krásnu svadbu. Chce si Ťa vziať? Chce. Nechal Ťa vybrať prsteň, aby nevybral zlý a bez reptania zaplatil. Čo tak sa pozrieť na tie veci z pozitívnej stránky?
Ja prstene nenosím.
Takže ak by sme už vybavovali svadbu atd.. tak by som ani zásnubný nepotrebovala. Rovno by som si dala potom obrúčku (ktorú by som ale aj tak nenosila celý čas, lebo ako vravím, mne prstene vadia)
Mali sme to celkom podobne. Tiez som si prsten vybrala.
Ale dal mi ho az bude ten spravny cas. A teda ano chapem. Chces ten okamih. Nejaku spomienku... nieco "carovne".
Mozno tvoj chlap na take nie je. Mozno je rad ze ste to "aspon" takto posunuli. On co nato? Mato uz akoby "vybavene"? Vie ze ty by si chcela aj tu "dolezitu" otazku-vezmes si ma? Nie "iba" prsten???
My sme tiez mali skor priestory zajednane ako “zasnuby” 😀 prsten som si nasledne mala ist kupit sama, vraj taky aky sa mi paci 🫣 no je to romantik, tiez ma to v tej dobe troska nastvalo ze to nie je “tak ako sa ma”.
Sme spolu skoro 10 rokov, svadba bola nadherna, cely vztah aj manzelstvo mame krasne. Kasli na to, su dolezitejsie veci 🙂
Zrejme si veľmi mladá a nemáš ešte žiadne životné skúsenosti. Chápem v takom prípade, že si sklamaná. Časom dozrieš a prídeš na to, že zážitok, ktorý potrebuješ mať, je spokojné a šťastné manželstvo. Vieš koľko nádherných zásnub končí rozchodom? Pretože zásnuby nie sú merač úspechu vzťahu. Ak chceš mať zážitok, zameraj sa na budovanie vzťahu - to treba robiť celý život. Ak máš správneho partnera, budeš mať skvelý životný zážitok z vášho spoločného života aj bez zásnubnej ceremónie.
A si si istá, že to boli zásnuby? 🤣
@personality však veď práve 😂 že ani neviem či ho už mám volať snúbencom 😂
Nemala som to takto, mala som normalne ziadosti ale viesco , este fajn od neho ze Ti ho kupil a aj si si vybrala aky chces. Mnohe zeny ani prsten nedostanu
@melanta mám 30, partner 35
AJ tu vidieť, akú šarapatu robia romantické knihy a filmy.
Veď aj na toto budeš spomínať 😉
@maryetta to je pravda on nie je nejaký romantik, máme dohodnuté koho pozývame, dátum a miesto na budúci rok
@jesenzima to veru áno, taký šok som mala že sa čudujem že ma infarkt nechytil
mali sme to tak nejako podobne, keďže ja romantické gestá k životu nepotrebujem, ja som bola aj rada. Určite lepšie ako nejaké pytačky, ceremónie, okázalé pokľaky na koleno, prstene zakomponované v torte, trblietky a balóniky ako vo filme.
moj je tiez taky neromantik..prsten som si vybrala sama, dokonca nemam ani klasicky zasnubny s ockom...jedine co spravil, tak poziadal mojho otca o moju ruku, ale teda mna sa nepytal 😀 sme spolu 20 rokov, 13 rokov manzelia...aj svadbu sme mali malu, ziadna honosna so 100 ludmi..neriesim
Zas tie očakávania ,si mu povedala aké majú byt zásnuby ?Podla teba?
@minenkaa to nie, ale toto by ma ani vo sne nenapadlo. Nevravím že som čakala ohnostroj, živú hudbu alebo neviem čo... proste pekné popýtanie
prekvapuje ma koľko žien netúži po zásnubách, ja by som bola tiež veľmi sklamaná a áno aj tú fotku by som chcela a na tom nie je nič zlé. Ani tuto autorka nie je divná za to, že od malička o niečom snívala a nedostala to.
Skús mu to povedať, že si rada že sa beriete ale žeby si chcela taký oficiálny moment (neviem teda či ten prsteň už nosíš) ale proste keď niekde spolu budete nemusí to byť na verejnosti ale nech si kľakne a spýta sa ťa. Nech si moment vyberie sám a uvidíš čo ti na to povie.
Mna by zaujimalo ako doslo na planovanie svadby bez zasnub? Ste nejako preskocili postupnost a chalan ten zasnubak bral asi len ako formalitu. Neviem si predstavit ako sa ma chlap pyta ci si ho vezmem ked uz mame dohodnute miesto termin 🙈 to by bolo trosku divne
Áno, presne takto približne som to mala. Teda ešte s tým, že sme sa o zásnubách predtým normálne rozprávali, prsteň som si vybrala sama strieborný 😃
Sme spolu už cez 13 rokov. Čiže to, ako romantické zásnuby budú nemá aj tak nič s reálnym životom.
Kazda to mame inac. Neviem ci ste si to medzi sebou aj vydiskutovali?
Vie on ze si cakala "viac". Resp ze sice ok prsten mas ale...
mna kedze chcel prekvapit -alw ja uz som aj tak tusila ale chapem ze tam kvety brat nechcel.
Tak potom dokonca aj pri mojich rodicoch bol. 🙂
A doniesol mi vtedy aj kvety...
@lenkakravcova ja som mala tiez "iba"strieborny.
Niktore sme ale vacsie romanticky a s tym prstenom sa nam "spaja" toho "viac".
Ja si do teraz pamatam tie slova... ako ma poziadal. Mame aj fotku od "nahodnych" ludi.... a pre mna je to silna emocna spomienka.... lebo uz vtedy sa rozhodol... svadba to uz iba potvrdila 🙂

Jasne ze si sklamana ked neni fotka na instagram. Dievca neposer si to takymito blbostami.